Убийство от страст или планиран разстрел в Нови Искър?

Експерти съветват разследващите да не дават подробности
78

Убийство от силна емоция или хладнокръвен предварително планиран разстрел стоят зад кървавата баня в Нови Искър? Експерти не спират да търсят причината, довела до жестоката саморазправа в къщата на ужасите в новогодишната нощ.

Според бившия вътрешен министър Румен Петков подобно убийство не би могло да бъде извършено от емоционално претоварен и неподготвен човек. Ексшефът на МВР определи саморазправата като невиждана по бруталност и безочие.

"Прибързаните анализи и разсъждения за убийството в Нови Искър няма да доведат до отговори", каза Петков пред Bulgaria ON AIR . Той призова службите да бъдат оставени да си свършат работата.

Още по темата

"Очакванията на обществото са хладнокръвното убийство да бъде разкрито възможно най-бързо и да се раздаде справедливост. Но прибързаните анализи и разсъждения няма да доведат до отговори", каза още ексминистърът.

Според него ще бъде доста трудно да се определи дали убийството е извършено от един или повече души, тъй като през последните 50 години съдебната ни медицина няма подобен аналог.

Адвокатът Людмил Рангелов пък отхвърля версията причината за бруталния разстрел в Нови Искър да са кухи фирми с ДДС. Тази версия лансираха вчера официално разследващите.

"Според мен това е храна за журналистите. Извършителят е изпитвал много силна емоция и гняв. А убийствата в къщата са извършени в много кратък период и съдебната медицина трудно ще даде отговор за тяхната поредност", допълни Рангелов.

И Петков, и Рангелов се обединиха около тезата, че не бива да бъдат разкривани множество подробности около престъплението, тъй като те могат да насочат очакванията на обществото в друга посока, както и да осигурят предимство на извършителя.

Два дни след Нова година в двуетажната къща в Нови Искър бяха намерени телата на Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му 16-годишна дъщеря Нанси, на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

44-годишната Кети, майка на Нанси и жена на Неделчо бе открита по-късно в кладец на запусната вила на три километра от къщата.

От МВР и прокуратурата обявиха, че няма да крият информация по случая, защото жестокото убийство е обществено значим проблем.

Разпитвани са всички съседи на Неделчо и Кети, проверени са и всички телефонни разговори, които са водили през последните седмици. Проверено е алибито и на бившия мъж на Кети, който според информация в интернет е бивш затворник.


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
бат Пешо преди 3 години
от всичко изнесено в медийте, ми се струва, че е организиран гърмеж на знаещи хора, първо жената е тормозена дълго в гората да каже какво знае, после са събирали- привиквали знаещите чрез стрелба в къщата, ама ни правят на балъци
73
2
 
2
 
! Отговори
gidan преди 3 години
Всичко е за пари и то много пари.Вече друг е въпроса дали сь ги взели или нещо се е объркало.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
KVA STRAST BE PO BABATA ILI KUCHETO I.DI.OTI
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С такъв калибър с един изстрел в сърцето и чао, чао.
70
2
 
6
 
! Отговори
Бъчваров,Казанлък преди 3 години
Има Фирми,за "МОКРИ ПОРЪЧКИ" ,в които за подходящата сума ,можете да наемете ВИСОКО КВАЛИТЕТЕН КИЛЪР,който обикновенно е бил обучаван в ЕЛИТНИ АРМЕЙСКИ ЧАСТИ /КОМАНДОСИТЕ,"ТЮЛЕНИТЕ" и др./,които след време стават НАЕМНИ УБИЙЦИ.През 90-те години,Сръбски наемни убийци,преоблечени като "Попове" ,в село Съхране,Общ. Казанлък,,по сред бял ден,разстреляха в дома Му,ГАНСТЕРЪТ "МАЛКИЯТ МИТКО".На погребението Му беше дошъл и г-н Бойко Борисов,и там дори плака за "голямата загуба ",защо ли ?
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55
Много "големи" специалисти по балистика виждам тук. Хайде само някой да ми обясни как с куршум с такъв калибър ще бъдат разстреляни 6-ма човека С ПО 1 изстрел. Такъв заслужава най-малкото да стане световен шампион, при това мишените едва ли са стояли мирно...Моля, поне се постарайте да прочетете нещо преди да коментирате!
68
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Шт
Едва ли точно това е имал предвид, по скоро без да знае колко прав ще се окаже просто се е пошегувал с колегите си. Нещо от сорта "не се ли върна до 30 минути, не ме чакайте"
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Убийство от страст или планиран разстрел в Нови Искър?"
????????????????
едното не изключва другото
66
2
 
4
 
! Отговори
Емо преди 3 години
До Анонимен
Мотивите на убиеца са да избие всички са били най-вероятно да не оставя свидетели. За което той обаче грижливо се е подготвял с няколко десетки патрона, а вероятно и повече от едно оръжие. Или са били повече о един убийците. Главните цели са били вероятно Кети и мъжа й, останалите - били на грешното място в неподходящо време. Мисля си, че Кети е била убита най-напред, а след това са влезли в къщата и е почнало клането. Може би целта им е била пари или документи.
65
0
 
0
 
! Отговори
просто питам преди 3 години
До Шака Зулу
Шака от Зулусите, не беше ли мъж?
64
2
 
6
 
! Отговори
Шака Зулу преди 3 години
Не съм убедена, колко от Вас забелязват ограничеността на мисловната ни дейност. От всичко прочетено до тук, извода е следния: *** сме и *** ще умрем! По мое мнение, случващото се, е за отвличане на вниманието на обществото, защото нещо много по-важно и по-значимо се случва в този момент. Ние обаче ще го разберем при свършен факт, когато няма да можем да се възпротивим. Представям си и усмивката на този, който го е извършил, виждайки колко сме далече от истината! Бог да ни е на помош!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 3 години
До НЯКОЙ

Какви по-старши колеги? Тука има страшни специалисти!
62
1
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 години
До Анонимен
"Чудя се само след като го няма вече Институтът по криминалистика, следователите кой и къде ги обучава?"

Самообучават се в процеса на работа по методиката "проба-грешка". И преди, и сега е така. Само за сведение, НИККА не обучава следователи, а извършва експертизи и осигурява някой технически и научни знания. Сериозното обучение следва да се прави от по-старши колеги в съответното звено, но политическите назначения не позволяват обучение от опитни и кадърни хора.
61
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен
Не че , но не бяха ли БелНейски?
60
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
избягали са от София да не бият на очи, но....
59
2
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен
Или за назидание/другите бизнеспартньори да внимават/, или лошо стечение на обстоятелсвата/ събрани много хора на едно место, които го или ги познават, или могат да разпознаят/.
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесът с наркотици не е простил на никой
57
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен
КОЛКОТО РАЗКРИХА УБИЙСТВОТО НА СЕСТРИТЕ БЕЛМЕЙСКИ!
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55

Как би могъл да заблудиш някой с подобна информация? Любопитно ми е
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До К.Л.

Не е била облечена празнично. Най-вероятно се е прибирала с джипа и са я отвлекли. А семейството я е чакало и се е тревожело.