Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!

От години бе издирван, без документи, адрес, волен да убива
8 яну 2018 07:00,
107
Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!
Снимка: МВР

Росен Ангелов бе открит, но мъртъв, самоубил се с един изтрел в слепоочието.

В неделя следобед тялото му бе открито във вила около Луково - районът, който дни наред бе заварден от полиция и всяко едно камъче бе претърсено за следи от мъжа, който хладнокръвно разстреля шестима в новогодишната нощ.

Росен Ангелов, известен като "Горския човек", обявен за издирване преди 8 г., без документи, без адрес и работа, живеещ в незаконна къща в малко селце в Искърското дефиле, вдигна на крак държавата и взриви обществото с жестокостта си.

Още по темата

Сюжетът с масовото убийство показа абсолютното беззаконие и хаос, които царят в страната, защото още 594 души, осъдени да лежат в затвора, си живеят безметежно на свобода.

Задочно обвиненият за убийствата 56-годишен мъж се измъкна под носа на полицията в четвъртък.

Тогава МВР обяви, че Росен Ангелов е изключително опасен - има пистолет, а в къщата, където е живял, са открити запалки от гранати. Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.

Разследващите обявиха, че килърът дори не се е придвижвал по нормални пътища, а избирал да мине през гори и планински пътеки.

Много е съмнително дали рецидивистът Ангелов е издирван през годините. Първата снимка, разпространена от полицията в четвъртък, се оказа неактуална. Затова бе пусната нова.

Росен е лежал на два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.

Как е преживявал през следващите години, от МВР могат само да подозират - помагал на различни хора за дребни работи срещу заплащане и взимал назаем. Покрай изпълнението на подобни поръчки се запознал и с убитата Кети Кюхова.

Според МВР двамата са имали интимна връзка около 6 месеца, не е ясно кога е приключила. Какъв е бил мотивът на Ангелов да убие жената и семейството й разследващите не можаха да кажат. Залага се обаче на личния мотив.

Разследващите представиха и по-пълна картина на това какво се е случило в ужасната нощ. Кети Кюхова е била убита първа. Жената не е застреляна там, където е намерена - в резервоар на около 3 км от къщата й в Нови Искър. Предполага се, че Ангелов я е примамил на среща и тя отишла да го види заедно със семейното куче. Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само, и се е обадил на сина си Георги да се прибере, защото има проблем.

След убийството на Кюхова на неизвестно засега място Ангелов се отбива в къщата, където застрелва останалите петима души. Юнаков, синът му и майката на Кюхова Еленка са убити на първия етаж на къщата. Двама мъже са оказали съпротива и затова имат рани по ръцете и краката, смятат разследващите. Дъщерята на Кюхова Нанси и приятелят й Боби са застреляни на горния етаж. Според разследващите те след началото на стрелбата са избягали и са се крили там. Загадка остава защо не са се опитали да се обадят на някого или да избягат от къщата. Според разследващите Ангелов е проверил всички помещения на горния етаж, като дори е разбивал врати с ритници, за да провери кой се е скрил вътре. Направил е опит да прикрие следите си, местел е телата. След това се е върнал със семейния автомобил за тялото на Кюхова и го е хвърлил. Майка й била ликвидирана, защото знаела за връзката й с Ангелов, твърдят от прокуратурата. Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него.

Прокуратурата разполага с категорични доказателства, че именно Росен Ангелов е извършил убийствата. Намерени са и ДНК следи. Готова е и аутопсията на телата. На Ангелов са повдигнати обвинения задочно, но той така и няма да се изправи пред Темида - сам избра своя край - самопротреля се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
43
 
! Отговори
Събудете се роби преди 6 години
Трябва да бъде свален имунитета на главният прокурор,поради професионална немарливост (допускайки педофил да НЕ се търси 11 години)!Както и затвор за всеки съдия пуснал на свобода условно престъпник и след това същият да извърши ново престъпление.И при инструкторите се искаше споделена вина!!!!Така магистратите ще спрат да защитават мафията и да си самоубиват удобните!!!!
17
7
 
11
 
! Отговори
НЕбългарин преди 6 години
Росен е лежал на два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.Ганьовски културни особености!
16
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МВР и джурналята спокойно могат да станат автори на Приказки от 1001 нощ. Но дали има кой да им вярва?
15
3
 
16
 
! Отговори
бъди преди 6 години
МВР ако се напънат малко може да докажат,че Тери Пратчет е един обикновен кръжочен лаик ,че бялото не е такова бяло,а някакво друго белкаво,че даже и да пренапишат доста закони на математиката и физиката!
14
6
 
48
 
! Отговори
Из сводката на МВР преди 6 години
Заподозрения беше открит мъртъв , прострелян с 5 куршума в тялото и 1 контролен в главата, като по всичко изглежда, че се е самоубил
13
2
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Случая приключен, забравете. Хубаво, че се "самоуби" иначе нещастните полицай щяха да умрат от студ и глад и още да стоят и пазят селяните.
12
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Мишо Бирата тъй си отиде, щото стана неудобен на Баце.
11
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От родните михлюзи милициЮнери само мръсотии и постановки...Тоя човечец за мен си отиде невинен, нямам вяра на родните *** от МВР.
10
3
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка държава, правителството на която разтрелва хора. Дори съвсем невинни. Това трябва да се спре! Това трябва да секне!!!
9
0
 
32
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
...- самопротреля се. Я пак
8
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свободни съченения.Деца могат да измислят по правдободобна версия.Този сигурно е първият в световната история избил от ревност цяло семейство.
7
1
 
60
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Защо ги е убил, нали уж беше легионер, хахахаха. Не че някой вярва ама ако туй е вярно издирван от 8 г. живее в гората никой не се интересува кой е той и има пистолети заглушители, автомати. Майката върти любов с един скитник а в заможното семейство единствения човек, който работи е синът и работи санитар ???
6
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шопарите от родното МВР нямат време да се занимават с престъпници и убийци, не им остава време от слухтене във Фейсбук, Вайбър и Месинджър, белким хванат снимка по морков на някой колега, слухтят, *** и чакат превилегии, ранно пенсиониране и 20 заплати.Отделно няма престъпна схема без забъркан някой ушат ***.....
5
5
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чиста правителствена поръчка за убийство на хора, замесени в далаверите на правителството и впоследствие станали неудобни за същото това правителство.
4
2
 
30
 
! Отговори
11 преди 6 години
Още един "самоубили" . Тук нещата значи са много сериозни замесени много големи далаверинза пране на пари заедно с депутати. Човек който няма какво да губи не би се гръмнал.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А заглавие ли е???
2
1
 
44
 
! Отговори
Clowns преди 6 години
Колко жалко за всички медии - от днес няма да има вече за какво да пишете. То не беха статии, версии, интервюта и от сега мълчание и простотии.
1
1
 
49
 
! Отговори
ами преди 6 години
Толкова много лъжи на едно място..........