Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!

От години бе издирван, без документи, адрес, волен да убива
8 яну 2018 07:00,
107
Росен - Горския се гръмна, но през гори и по пътечки... сгази закона!
Снимка: МВР

Росен Ангелов бе открит, но мъртъв, самоубил се с един изтрел в слепоочието.

В неделя следобед тялото му бе открито във вила около Луково - районът, който дни наред бе заварден от полиция и всяко едно камъче бе претърсено за следи от мъжа, който хладнокръвно разстреля шестима в новогодишната нощ.

Росен Ангелов, известен като "Горския човек", обявен за издирване преди 8 г., без документи, без адрес и работа, живеещ в незаконна къща в малко селце в Искърското дефиле, вдигна на крак държавата и взриви обществото с жестокостта си.

Още по темата

Сюжетът с масовото убийство показа абсолютното беззаконие и хаос, които царят в страната, защото още 594 души, осъдени да лежат в затвора, си живеят безметежно на свобода.

Задочно обвиненият за убийствата 56-годишен мъж се измъкна под носа на полицията в четвъртък.

Тогава МВР обяви, че Росен Ангелов е изключително опасен - има пистолет, а в къщата, където е живял, са открити запалки от гранати. Освен това имал намерение да се сдобие с дългоцевно оръжие.

Разследващите обявиха, че килърът дори не се е придвижвал по нормални пътища, а избирал да мине през гори и планински пътеки.

Много е съмнително дали рецидивистът Ангелов е издирван през годините. Първата снимка, разпространена от полицията в четвъртък, се оказа неактуална. Затова бе пусната нова.

Росен е лежал на два пъти в затвора - първо е осъден за кражба през 1984 г., след това за изнасилване през 1999 г. Освободен е предсрочно през 2002 г. Седем години по-късно е осъден за блудство с малолетна, извършено през 2007 г. Още преди края на делото обаче той изчезва и оттогава е неоткриваем.

Как е преживявал през следващите години, от МВР могат само да подозират - помагал на различни хора за дребни работи срещу заплащане и взимал назаем. Покрай изпълнението на подобни поръчки се запознал и с убитата Кети Кюхова.

Според МВР двамата са имали интимна връзка около 6 месеца, не е ясно кога е приключила. Какъв е бил мотивът на Ангелов да убие жената и семейството й разследващите не можаха да кажат. Залага се обаче на личния мотив.

Разследващите представиха и по-пълна картина на това какво се е случило в ужасната нощ. Кети Кюхова е била убита първа. Жената не е застреляна там, където е намерена - в резервоар на около 3 км от къщата й в Нови Искър. Предполага се, че Ангелов я е примамил на среща и тя отишла да го види заедно със семейното куче. Мъжът й Неделчо Юнаков се е притеснил, че нещо може да се случи, защото кучето се върнало само, и се е обадил на сина си Георги да се прибере, защото има проблем.

След убийството на Кюхова на неизвестно засега място Ангелов се отбива в къщата, където застрелва останалите петима души. Юнаков, синът му и майката на Кюхова Еленка са убити на първия етаж на къщата. Двама мъже са оказали съпротива и затова имат рани по ръцете и краката, смятат разследващите. Дъщерята на Кюхова Нанси и приятелят й Боби са застреляни на горния етаж. Според разследващите те след началото на стрелбата са избягали и са се крили там. Загадка остава защо не са се опитали да се обадят на някого или да избягат от къщата. Според разследващите Ангелов е проверил всички помещения на горния етаж, като дори е разбивал врати с ритници, за да провери кой се е скрил вътре. Направил е опит да прикрие следите си, местел е телата. След това се е върнал със семейния автомобил за тялото на Кюхова и го е хвърлил. Майка й била ликвидирана, защото знаела за връзката й с Ангелов, твърдят от прокуратурата. Самата Кюхова споделяла пред заподозрения, че има проблеми с мъжа си, а Ангелов я ревнувал от него.

Прокуратурата разполага с категорични доказателства, че именно Росен Ангелов е извършил убийствата. Намерени са и ДНК следи. Готова е и аутопсията на телата. На Ангелов са повдигнати обвинения задочно, но той така и няма да се изправи пред Темида - сам избра своя край - самопротреля се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
24
 
! Отговори
Събудете се роби преди 6 години
До 123Не НЕ си мислят!!!!!!!НЕ им "ПУКА"(интересува)!!!!!!Толкова са безочливи и хората са толкова обезверени и смачкани че тези си правят гаргара с овцете!!!!
37
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз казах ли ви че Лазар Колев 2 ще се самоубие за да може Тиквата да се хвали по медиите с ченгетата си и да спи спокойно?
36
1
 
1
 
! Отговори
Валтер Баретов преди 6 години
https://bulnews.bg/article/312532
35
3
 
29
 
! Отговори
123 преди 6 години
Пълен театър не знам защо са си помислили, че някой им вярва.
34
2
 
5
 
! Отговори
Ефтинжоският преди 6 години
минсифюнгелски пийар е ефтинжоски !!!
33
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Невярвам на тази история. Много съмнителна. Тук се прикрива някой . Подобно на сестри Белнейски някога.
32
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя хайван го намериха самоубит, както се очакваше. Не знам само защо нашите управници ги оставяме да си разиграват коня и да ни правят на *** постоянно.
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До FAQ DAT S*IT+1
30
4
 
19
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Сега ушевите спокойно ще пафнат цигарка,ще пийнат водица и ще протестират за по-високи заплати...
29
1
 
37
 
! Отговори
Г-н Екшън преди 6 години
Явно са решилили, че няма да ни пука, ако сложат един изнасилвач за изкупителна жертва.Добре, ама най-голямата простотия е, че тоя се е върнал назад през 600 полиции, термокамер и кучета за да се самоубие. Спец отряд трябва да го е върнал, защото само те не се проверяват. И едната ръка не знае какво прави другата, направиха обикновените полицаи на *** и ги пуснаха да дирят някои, който си е при тях. Но, ако допуснем, че цялата история е истина, тогава става лошо вече, че нямаме полициия.
28
2
 
21
 
! Отговори
РазБойко преди 6 години
"Битов скандал за парко място"!!!Цитирам пресаташето на мафията!!!!
27
1
 
28
 
! Отговори
уверен преди 6 години
Уверен съм, че сега на този човек ще се стоварят поне десетина неразкрити убийства от МВР ---така хем ще увеличи успеваемостта на разкритите престъпления , хем наш,те хора няма да се притесняват от нищо...не че досега са били притеснени.
26
2
 
30
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Пък върхът на сладоледа беше: СигОрно е бил във Чуждестранния легион!Те там само 40-годишни тюфлеци търсят.Как им ги раждат тиквите такива смешки не е ясно.
25
2
 
31
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Айде, кога ще е тържественият концерт в чест на всички служби на Веско Маринов по повод брилянтно разкритото престъпление, по което всичко е толкова ясно и правдоподобно, че няма накъде повече? Отдавна системата не се е излагала с подобен цинизъм и подценяване на нас, робите действително...Те май си мислят, че е още се намираме някъде 1960-70-те години. Нова вътрешна Желязна завеса ли си имаме? Щото си мисля, че ние с по-голяма точност знаем какво се случва в Зимбабве, отколкото тук......
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
след като утепахме Рамбобратовчеде Лари нека да изиграем танца на радосттаа Бойко да покаже танца със сабиБББалки Бартокомус
23
1
 
32
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Ако всички разследващи бяха лъгали по-малко във началото нямаше да има сегашнато положение никой да не вярва на официалната версия. То не бяха удушени, то не беше по един изстрел, измами по ДДС, то не беше чудо.Сега да си сърбат попарата! Има 9 трупа за една седмица покрай Нови Искър! Ще има ли истинско обяснение или отново ще ни разказват съчинения по картинка?
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алабалистика.
21
2
 
42
 
! Отговори
Събудете се роби преди 6 години
В Пловдив военният с кучето се самоуби и след 3тият ден и след третият обиск на дрехите му намериха предсмъртното писмо в джоба!!Този след третият оглед на стаята е намерен самоубит!!!!Мафия ли ни управл;ява или НЕ само 80% са де...били????
20
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само не е ясно след като първо убива Кети и то в гората без да има свидетели, отива в 12 вечерта да избие цялото семейство. И как пък влезе с пистолета, че и кога е имал време да презарежда, като ги гърми с н брой куршуми. За какво му е било да избие всички, като проблема е бил с Кети явно
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
горскиЯТ