Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"

Петър Христов завел Ихтиманския при тогавашния МВР шеф Цветанов
289
Убитият бизнесмен – в дъното на разкритите главорези от "Наглите"
Снимка: Булфото, архив

Убитият в София бизнесмен Петър Христов е човекът, който помага да бъде разкрита бандата "Наглите", която в продължение на 3 години отвлече 13 души, уби двама, поиска почти 40 милиона евро откуп и успя да прибере в крайна сметка над 3 милиона, съобщи "24 часа".

Още по темата

Христов, който в далечното минало е бил съдружник с разстреляния на остров Аруба Поли Пантев в бизнес с производство на млечни продукти, става причина за внезапния пробив в разследването срещу бандата след множество грешки на МВР преди това, които попречиха да се случат техните арести.

Приносът на Петър Христов е, че прави връзката между новия екип разследващи служители на ГДБОП и човек от престъпния свят, директно свързан с "Наглите". Това е Валентин Михайлов-Ихтиманския, който участва в някои от отвличанията и в охраната на част от жервите на групата.

Преди да се срещне с антимафиотите, Ихтиманския влиза в сградата на МВР на среща с тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.

Групата на "Наглите" беше разбита през 2009 г. Тогава бяха арестувани 25 души.

Бандата е отговорна за десетки жестоки отвличания от 2007 г. до 2009 г.  В техния плен попаднаха син на бивш транспортен министър, бизнесмени, младежи от богати семейства. Както и бивш президент на футболен клуб и съпругата му.

3 години по-късно в съда виновните се оказаха много по-малко от задържаните. Само четирима получиха присъди.

18 години за Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, Даниел Димитров – Релето. И 15 – за Любомир Димитров – Гребеца, по-късно намалена на 10, защото съдействал на разследващите.

Двама от "Наглите" станаха защитени свидетели. Други бяха убити. За смъртта на двама от тях – Иван Пайнавелов – Сапата, сочен за мозък на бандата, и Юлиян Лефтеров, отговоря Любо Гребеца.

Телата им бяха изровени малко след залавянето на групата край Железница. Делото срещу Гребеца за това престъпление още тече на първа инстанция.

Грубите сметки показват, че от откупи "Наглите" са спечелили близо 3 милиона евро. Разследващите не намериха и лев от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
1
 
4
 
! Отговори
красив преди 6 години
Всичко е вързано. В бг всеки знае всеки. Ония са работили заедно, неделчо, ку чк ата му и пандизчията. Никви либовни афери. Данъчния и сега този. Още един бизнес прилапа суджук ага ефенди.
232
5
 
19
 
! Отговори
КРЕТЕН преди 6 години
Хубавото от тази случка е,че може оня кльокащия ПУЕК от Банки да започне най сетне реформи в МВР и съдебната система.Границата да отстрелят твой човек или самия теб е много малка и това трябва да им удари камбаната на тия лъжци, които заблуждават от 10 години Европа,че правят реформи.Мутра управлява и мутрите се завърнаха! Много малко време трябва да бъдат ликвидирани и още от "близките". Когато няма ДЪРЖАВА всеки взима правосъдието в ръцете си!!!!!
231
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уникални простаци са писали по- долу, просто, злобно и завистливо племе, заслужавате си съдбата.
230
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има нещо парадоксално и необяснимо за здравия човешки разум. Избираш ги, даваш им право да управляват, а после небивала радост и фанфари като се отстрелват. Е, това ако не е патология, здраве му кажи.
229
5
 
11
 
! Отговори
страничен наблюдател преди 6 години
показно убийство на крупен бизнесмен, в навечерието на европредседателствотоцел? ами то е ясно!кой? близко е до ума...
228
4
 
18
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Господи, каква радост има в коментарите на хората, че са се отървали от един гербаджия.Омразата към тази мафия е достигнала върха си. Много зло са донесли на народа си. Спомням си, когато Батето се спомина само около 2 % казаха, че бил дърт комунист. Хората разбират, кой е добър и кой лош. Да видим утре Цветанов в коя телевизия ще се появи....
227
3
 
24
 
! Отговори
Интересно съвпадение преди 6 години
Фирмата на убития онзи ден Неделчо е "БАУ консултинг". Една от фирмите на освиткания днес честен бизнесмен е "Еко БАУ 2014"Случайност? Едва ли, названието е необичайно...
226
1
 
9
 
! Отговори
aaa преди 6 години
Toq v Tarnovsko e bil ne6to kato Sudjuka v Dobri4ko! Sudjuka go gramnaha s kompra, toz oba4e qvno e darjal mnogo kompri!!!
225
15
 
8
 
! Отговори
Стара Комуняга! преди 6 години
БСП ги убива всичките за да прецака председателството на България.
224
5
 
13
 
! Отговори
Миска преди 6 години
Един *** по малко! Наред е дъщеря му?!
223
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво сега-трябва да си мислим че Наглите са му отмъстили ли?Защото натам насочват следите медиите,явно такова е поръчението!
222
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той е от хората които са начело на партийните фирми,ужким са техни.И като са хора на ГЕРБ или на ДПС си мислят че никой няма да ги пипне.Много погрешно.Даже и охрана не е сметнал за нужно да има.
221
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой ли е следващият?
220
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясно е, че Радев е поръчителят на това убийство, съдя по коментарите тук.
219
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Mаха са Бойко с престъпната организация и два Корнелия със другата престъпна организирана група,маха се Корнела и идва престъпната група на Костов,маха се Доган със престъпната си група от националисти ,маха се КОЙ и ,и и хахахаха .Спасението е имиграция
218
4
 
19
 
! Отговори
до 236 преди 6 години
Влади въргала отдавна се изложи, а това беше поредната излагация... Да те защитава Въргала = последна, долна инстанция.
217
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Влади Въргала се изложи! Никакъв морал. Този е бил мутра, рекетьор, престъпник от класа
216
2
 
9
 
! Отговори
питам преди 6 години
Тоя "митко каратиста" не е ли Димитър Спасов, брат на Даниела Спасове и син на Спас Спасов?
215
4
 
30
 
! Отговори
Защо.. преди 6 години
..ми става така топло на душата, когато застрелят някой "бизнесмен"? Мехлем! Ей, колко още има... ей сега ще сложа едни пуканки, ще отворя една кола и чакам следващия разстрел! А представяте ли си да гръмнат някой еврогей.... егати якото!
214
12
 
6
 
! Отговори
акуд преди 6 години
и магьосницата нинова започна със своята последна магия ФЕЛ началото беше шесторното убийство