Убийството в Нови Искър: Не любов, а фатално привличане?

Психолог: Не любов е накарала убиеца да извърши престъплението
13 яну 2018 14:21, Боряна Павлова
138
Убийството в Нови Искър: Не любов, а фатално привличане?
Снимка: архив Bulphoto

"Не искам хората да остават с впечатлението, че шесторното убийство в Нови Искър е извършено заради любов. Любовта не води до смърт. Това със сигурност не е любов, това е фатално привличане". Това каза пред bTV психологът Росен Йорданов.

Още по темата

"Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на мотивите, тъй като не получих никаква информация какво може да накара един човек да го извърши. Със сигурност не е любов, може би е виждал някаква спасителна нишка за живота си, някаква екзистенциална фатална връзка, която да му даде възможност да прекара останалата част от живота си по някакъв начин, може би е имало съвсем други неща. Не бих нарекъл това чувство любов”, обясни той.
 
"Нямам обичайните съмнения относно авторството на това престъпление, допускам, че това е човекът, който е причинил смъртта на тези хора. Опитът ми от години обаче ми показва, че понякога на обществото е трудно да обясниш защо и как", допълни психологът.
 
Според него в обществото са се породили множество въпроси, тъй като информацията, която е излизала от МВР, е била леко хаотична.
 
"Не мисля, че е работа на шефа на следствието или на главния секретар да обясняват мотивите, защото те не са експерти по психология. Тази политика - че един човек ще трябва да обяснява всичко, води до това хората да си задават много въпроси и да не им е ясно защо се е случило, как се е случило, защо се включва армия в издирването на човек”, заяви Росен Йорданов.
 
По думите му макар и с присъда, Росен Ангелов години наред не е бил открит, тъй като институциите не работят добре.
 
Според него цялата система трябва да се реорганизира така, че там да работят по-мотивирани и по-кадърни хора. МВР отдавна е в хватката на политиците, там големите назначения се правят с гърбове от политици, заяви психологът.


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Andreshko Е не полицията се е оплела в лъжи ,ама нейсе . Оплетоха се и следствието и прокуратурата в калчищата на лъжите ,а полицията отстрани само премигваше . Щото на полицията не е работа да разследва . Да рови ,да охранява ,констатира фактите при престъпление ,ДА . Но нататък Е РАБОТА НА СЛЕДСТВИЕТО ..
90
2
 
19
 
! Отговори
Голям прос преди 9 месеца
Ако тоя Росен е убиеца, нямаше да убие, ако го бяха затворили преди това. Както се говори, са го търсили 9г. Това е безотговорност или по-точно безхаберие. Кой ли пък в тази държава си гледа работата, че очакваме от полицаите работа?
89
4
 
42
 
! Отговори
Оффф преди 9 месеца
Ей хора,в Бг никой не убива ей така!Убийства стават от злоупотреба с алкохол,от психоза,от мъст и т.н.Пределно е ясно,че семейството е ликвидирано от мафията,а мафията може да е самата държава.Всичко в Бг е гнило,продажни политици,престъпници депутати,полицаи произвеждащи дрога и т.н.Това семейство си отиде,защото са си играли на нещо,с някой.За каква любов говорим тук!
88
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Каквото да говорите...честно казано не са ясни мотивите за престъпление...както и това че Росен не е убиеца....сигурно и вие не го вярвате...няма да заблудите хората ...лошото е че истинските убийци които са поне двама се разхождат живи ...жалко за младите убити ...че и кучето то пък защо???
87
2
 
6
 
! Отговори
кокона маруца преди 9 месеца
До Анонимен 86

Миличък,наивен си като детски биберон!:)
86
1
 
29
 
! Отговори
Засрамете се, бе! преди 9 месеца
Млъкнете поне, чухме ви всичките и не ви вярваме, това е.
85
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мафиьотско правосъдие , а парите от ДДС при Георгиус от Кипър.
84
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако държавата беше положила усилие горския човек да поддържа горските пътища да почиства коритата на реките и улиците, да живее сред хора с мин. заплата и безплатен обяд в стола на общината пред погледа на кмета нямаше да се случи така.
83
0
 
19
 
! Отговори
Тъпи преди 9 месеца
Всеки си казва своето мнение за случилото се дали е психолог,полицай ,политик и др. .Нито един е жив за да сподели причината за убииствата и самоубииството ,.
82
4
 
38
 
! Отговори
Andreshko преди 9 месеца
Сега вече стана ясно,че не е хванат убиеца на убиеца,защото "самоубилия" се убиец е бил убит на друго място и после преместен в тази постройка,но за полицията това няма значение,въпросът е да получат по-високи заплати,които не заслужават,а това са парите от нашите данъци.
81
2
 
32
 
! Отговори
Andreshko преди 9 месеца
Неможело да се обясни на пбществото защо и как...А как да се обясни на обществото,когато полицията се оплете в лъжи? Първо бяха одушени,после убити с по един изстрел,а убиецът се самоубил с пистолет със заглушител и куршумът минал безкръвно през главата му? Защото полицията си мисли също,че народът са де.би.ли,които неразбират нищо и са безмозъчни,а безмозъчни и смешни се оказаха самите полицаи.
80
2
 
17
 
! Отговори
до куриловец преди 9 месеца
Нали казаха, че РА е дремел често на гарата в Курило - там нямали поне една камера, аз съм от провинцията, но там при нас даже в селата с по 100-200 души има по 2-3 камери.
79
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те не спряха да си противоречат тези хора - "Не бих могъл да се впусна в детайлно разглеждане на мотивите, тъй като не получих никаква информация......." и "Нямам обичайните съмнения относно авторството на това престъпление"
Пробутват се много и версии,за да се объркват хората,като не си съвпадат изнесените данни.
78
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е, че мафия ги е изтрепала до един, а нашите нямат смелост да разследват мафията нали който надуши следа дали ще е съдебен лекар или друг разследващ ще го самоубият набързо. Затова злия Роско изкуфял от любов и приключваме.
77
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щом се налага да обясняваш нещо значи нещо си се уср.ал
76
8
 
22
 
! Отговори
куриловец преди 9 месеца
До панко
Нови Искър е град. Обединиха няколко села и ги кръстиха град. Какви камери, там само бабички, старци, овци, крави и кози. А и такива дето се крият.
75
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мене ми е интересно кой първи пусна слуха, че са удушени и още по-интересно е що Цацата се насоса на мястото и обяви съвсем лъжливо, че биле гръмнати по един път. И после изеднъжка тръгнаха да дирят самоубилия се едва ли не преди убийството, който се криел от всички, но всички го знаяли.
74
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До д-р Уотсън 71

Мое и да се извърши за 4 часа свръхекспресно за много пари щом е извършен в частна лаборатория ма въпроса е откъде са взели сравнителни проби и що точно неговите са изследвали и къде са ги съхранявали и що са били толкоз важни за съхранение.
73
1
 
30
 
! Отговори
панко преди 9 месеца
Нови Искър нали е квартал на София и би трябвало да има камери в квартала. Записите се пазят 30 дни. Върнете поразровете все някоя е хванала Росен Ангелов - дайте да го видим няма да е трудно нали винаги е ходил с раница.
72
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фатално привличане между мафия и мвр