Турция нанесла нови удари по кюрдите в Северна Сирия

Анкара: Това е "законна защита", заради обстрел от района на Африн
20 яну 2018 14:01, Анисия Иванова
180
Турция нанесла нови удари по кюрдите в Северна Сирия
Снимка: БТА

Турската армия съобщи, че днес е нанесла нови удари по кюрдските Сили за защита на народа в северната част на Сирия, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Очаква се скоро да започне и сухопътна офанзива срещу кюрдските сили, отбелязва Франс прес.

В турското съобщение се казва, че ударите са предприети като "законна защита" в отговор на обстрел от сирийския район Африн. Той е под контрола на кюрдски милиции, които Анкара смята за терористична организация.

Турският министър на отбраната Нуреттин Джаникли каза в четвъртък, че турската офанзива в Африн на практика е започнала, имайки предвид турския артилерийски обстрел на района, припомня Асошиейтед прес. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
10
 
! Отговори
До burzum преди 6 години
На проЗтия българин ракетата му пречи
55
7
 
14
 
! Отговори
Ердо е но 1 преди 6 години
Браво ердо мъжага си
54
25
 
11
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Всеки враг на Турция е приятел на българския народ....петте века не могат ,не бива и няма да бъдат забравени...агонията ни се дължи на тези пет века в тая азиатска клоака...*** Банкянско животно е пряка проекция на тия времена....СМЪРТ НА ТУРЦИЯ!
53
1
 
2
 
! Отговори
До профана преди 6 години
Търсиш в интернет имена на амазонски племена ли?Хаха
52
14
 
4
 
! Отговори
True преди 6 години
V turskata kochina mnogo mustakati kadani shte viqt.Krivoglaviqt i prost sultan popadna v kapan,ot kojto nqma izlizane.Opitva se da pomogne na Islqmska Darjava,che mu svarshi alash-verisha s petrol i organi,trafika na bejanci sekna.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори по езиците и обичаите на амазонските племена..Цитирай ми поне една такава катедра.
50
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да не разбирам какво е османистика? .Ами видно е, че халхабер си нямаш. Ако си пейзaн от София, отиди до СУ, там също има такава катедра. Попитай, поинтересувай се, ще си обогатиш малко културата.
49
1
 
13
 
! Отговори
За профана преди 6 години
Османистиката е наука, дял от тюркологията. Предмета ѝ е изучаване историята и културата на Османската империя и населяващите я народи.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички големи университети имат катедри почти по всички езици. .Кой ти говори за езици профане? Разбираш ли какво значи османистика?
47
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В древния персийски език има корени от старобългарския език и това е доказано..И какво ти пречи да кажеш, че този "старобългарски език", както ти го наричаш е всъщност тюркски? Да, българите на Аспарух са говорели на тюркски език, защото са тюрки.
46
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой в случая ще бъде на страната на турците! Русия ли, Сащ ки, Сирия ли, Ирак ли?.Пентагонът официално съобщи, че нямат нищо против операцията. Русия също. Другите никой не ги пита. Хеле па тебе.
45
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво остави Турция? Нула пресечена..Почти всички големи университети по света имат ако не факултети, то поне катедри по османистика. Защо ли? Няма как на пpoфан с две изречения да се обясни приноса на османската империя, то не е като компота и чушкопека. Просто чети повечко за да не изпадаш в глупaви ситуации с неадекватни въпроси!
44
21
 
13
 
! Отговори
42 преди 6 години
До ОсманТурците почти нищо не са оставили след себе си освен дълбок садизъм и зверства. Те са ниско цивилизован народ, по подобие на други мюсюлмани и освен да крадат чужди жени и да лапат от чужди трапези на друго не са свикнали. Дори най- голямата ви джамия в Истанбул е приспособен християнски храм.
43
1
 
6
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Да в новата история го има това.българските племена като са бягали пред хуните са се разделили още в централна Азия и едните са тръгнали на запад посока Европа а други са слезли към Персия.В древния персийски език има корени от старобългарския език и това е доказано.Знаете Колко са били Българиите преди време.оцеляла е само тази на Балканите.и в Русия и дори до Южна Италия са отишли.Но са се смесили с народите.
42
3
 
13
 
! Отговори
ХА ,ХА....ТЪПИЗМИ... преди 6 години
"КЮРДИТЕ --БИЛИ БЪЛГАРИ"..ха,ха,хаааааааа...СИГУРНО ЗАТОВА , ПКК СЕ ПОДКРЕПЯШЕ ТАКА СТРАСТНО ОТ, о"бозе ПОЧИВШИЯ ВЕЧЕ В.ВЪЛКАНОВ ОТ-- БКП/БСП!НИЩО ЧУДНО ---ТО , КОМУНИСТИТЕ И КРАСТАВИТЕ МАГАРЕТА ...ВИНАГИ СЕ ПОДУШВАТ ОТ ДАЛЕЧЕ....ха,ха,хаааааааааааааа...УДРИ , ЕРДО ......ЧЕРВЕНО ДУПЕ --"ДУША" НЕМААААААААА..ХА,ХАААААААА
41
10
 
17
 
! Отговори
Osman преди 6 години
Ердоан и турците не ни е еня какво иска Русия или Щатите. Щом е застрашена сигурността на Турция ще има бой. Това държави и народи васали няма как да го разберат. А катедрали няма как да донесем, защото сме мюсюлмани. Който иска тъмни, готически здания да ходи в мъгливите западни държави. Я какви слънчеви джамии сме оставили. Хеле ако и ходжата излезе да призове за молитва.
40
14
 
6
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Какво се пише за джамии и конаци? Ами нали джамиите са взели архитектурния модел на църквата Св.София кръгъл купол и т.н. добавили са само минаретата.а дворци и конаци са направени по модел на Високата Порта.което си е стария Палат на Византийската империяТова са копия на византийски сгради!Гръцки и европейски. Дори свети Петър във Ватикана е с кръгъл купол като св.София.А за строежа на така начините мостове от Кольо Фичето да сте чували? Българин.Старите римски мостове са били с дъги.имитатори.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До citizen 40Ха-ха....нищо няма да прави Путин!!! Ще стои отстрани и ще гледа сеира, как двете най-силни отан-ски армии ще се сбият! Защото за никого не е тайна, че кюрдите се подкрепят от краварите!!! Мдддаа...."цирка" продължава.....запасяваме се с пуканки!
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До петIdi im pomagay che turskata armiya gi trepe
37
14
 
10
 
! Отговори
Пет преди 6 години
Не знам колко кюрдите са българи но имат и много български корени..спомняте ли си по турско как след възстание са пращали синджири роби с млади жени деца и мъже пеша през Турция за Диарбекир? Много от тях са останали там и са се смесили с местното население.а знаете ли че наште така наречени турци в Родопите са насила прехвърлени кюрди след тяхните възстания. Такава е била агресорската им политика на ..добрите турци.Кюрдистан е най голямата нация без собствена територия.Какво реват по Палестина?