ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание

Пентагонът не съобщи подробности за резултата
1 фев 2018 08:50, Елка Василева
114
ПРО на САЩ не успя да свали ракета – при изпитание
Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили извършиха вчера в щата Хавай неуспешно изпитание на системата за противоракетна отбрана, опитвайки се да свалят учебна ракета, изстреляна от самолет, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Ракетата "земя-въздух" SM-3 block IIA, изстреляна от разположената на сушата система за противоракетна отбрана "Иджис ашор", не е успяла да свали изстреляната от самолет учебна ракета, съобщават анонимни източници.

В изявлението на Дирекцията по ракетна отбрана на Пентагона се потвърждава, че е извършено изпитание, но не се съобщават подробности за резултата.

Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея, отбелязва ТАСС.

През юни 2017 г. специализираното издание "Дифенс нюз" съобщи, че САЩ са извършили учения за защита от балистични ракети, които също завършиха неуспешно, припомня Ройтерс. В началото на миналата година обаче беше извършено успешно изпитание. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: САЩПРОизпитаниеракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Крим не е рускиТова което написа си е ЧИСТА ЛЪЖАФакти1. Намери ми ЗРК комплекс по света от коя да е страна и фирма който на повече от 40 км да може да засече, целеукаже и свали крилата ракета на боен курс - Няма такъв 2. Томахавките в Сирия летяха на курсове отдалечени от 120 до 300 км от разположението на Руснаците в Таурус и ЛактакияА също така факт е че от 60 една още на старта остава на кораба почти половината ТОМАХАВКИ не долитат до целта - на сниките се виждат 36 попадения
92
0
 
0
 
! Отговори
Чукча писател преди 6 години
88, ТАСС не се занимава със статистика, а осмива Си Ен Ен за твърдението, че Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея.Какво ще помогне на Русия да се спаси от много полезните американски санкции? Т.н. "кремълски доклад", според генерал-майор Михайлов, е последната стъпка преди скъсването на дипломатическите отношения. Той казва, че руският отговор на последните санкции може да е присъединяването на Донбас.
91
3
 
13
 
! Отговори
Соросоиден трол преди 6 години
Американските ракети са много точни. Вместо в Белград падат в Горна Баня. Има-нема 300км. отклонение. УРАААААА, дрогаре говедаре.
90
0
 
4
 
! Отговори
ХАХАХА преди 6 години
Хахахахаха, говедарските ракетки стават само за кьорфишеци и фойерверки. Ахахахаха, и тия се ежат на Русия!!АХАХАХАХАХАХА!
89
0
 
8
 
! Отговори
ХА ХА! преди 6 години
И "Какъв ще е ходът на войни на САЩ с Русия и Китай?"-при тази демонстарция?или пак руските хакери са виновни?
88
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах 66МУСамолет СТЕЛТ може да се засече по следния начин1. Класически радар в сантиметровите честоти близо 60-100км (от 500км обсег) но СТЕЛТ е ОПТИМИЗИРАН ДА СЕ КРИЕ ОТ ТЕЗИ РАДАРИ2. Радар в метровите честоти 500км +/- 500м неточност във всяка посока3. Микровълнов радар 50-70км(от 70км) просто толкова им е обсега4. по попътната струя - следа от турболенция оставена от самолета в атмосферата +500м по курса на движение на самолета5. Отика/ИЧ според зависи от устройството но поне 100
87
0
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 6 години
Този процент в някое хумористично издание ли го прочете?Такъв процент може да постигнат само, ако не забравят да сложат на мишената излъчвател, който да води прехващача точно към нея. Така се постигнаха резултатите от предишните проби.Сега някой им е забранил/или са забравили да сложат излъчвателя и резултата е на лице.Тези системи са все едно ти да стреляш с пушка и аз с моята да ти уцеля коршума докато лети. Ако почне война, от тази система няма да има никаква същестевна полза.
86
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казах му на Тръмп да не се занимава с глупости и да си закупи С-400 ама той не ме послуша. Сега САЩ са с минус 1 ракета SM-3 block IIA. Ако бяха си закупили С400 той изобщо нямаше да реагира на ситуацията и нямаше да изстреля никаква ракета което щеше да спести много разходи на американците.
85
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голяма радост за санкционираните. Даже са натоварили ТАСС да се занимава със статистика на американските неуспехи. Не виждам само че с какво това ще помогне на Русия да се спаси от много полезните американски санкции.
84
5
 
2
 
! Отговори
ОЙ преди 6 години
Ако е тест за гарантирано поражение на цел с противоракети от този комплекс се изстрелват 2 такива.Ако е неуспешен трябва да се има в предвид какъв е бил теста-с една или две ракети за прехващане на целта.Едва след това да се дават оценки на резултата.Да гадаете няма смисъл !
83
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-добрата защита на руснаците е да взривят всичките си ядрени заряди на тяхна територия. Така ще настъпи пълно объркване от американска страна до пълна победа...
82
1
 
17
 
! Отговори
Прозрение преди 6 години
Американците вън
81
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До Анонимен"...За да объркат американските ракети руснаците взривяват няколко десетки ядрени заряда над собствената си територия!?!?..."Ще има и над своя и над чужда-по основните направления.Всичко е въпрос на баланс-ползи/вреди.А ако ти се вижда абсурдно-много абсурдни неща станаха в последните 20години.Да кажем,никой не е вярвал,че САЩ ще унищожат над 3000 души* от собствения си народ,за да оправдаят политиката си,ама на-стана!Залозите са страшно големи и милост няма от/за никого!*11.09.01
80
1
 
2
 
! Отговори
мухахах 66 преди 6 години
Боби бре, сал минуси ама отговор няма:)))))))))))
79
0
 
1
 
! Отговори
Верно преди 6 години
До АнонименТака е-ако се даваха тия пари за постове(от която и да е страна),бих си взел даже работник да набира,а аз само ще съчинявам,ха-ха!Освен това подлежи и на автоматизация.
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Според телевизия Си Ен Ен Пентагонът избягва да съобщава подробности, за да не предизвиква напрежение предвид обтегнатите отношения със Северна Корея"Пентагона избягва да съобщава подробности, за да не му се смеят на смотаната техника.
77
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ФактЗначи така.............За да "объркат" американските ракети руснаците взривяват няколко десетки ядрени заряда над собствената си територия?!?!?!?!?!?!?!?!?! И най-много над Москва, че да бъде "объркването" пълно!! Ххахаха! Еххххх, Боби, боби.......
76
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРО е един скъпоструващ и безполезен ***.
75
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
40 златни рубли за пост си е чиста далавера. те както тролят днес един кашон с рубли могат да изкарат.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74според мен сбъркано. По-реалното е 4 рубли на пост. Иначе излиза, че един *** който днес пише без проблем 100 поста взима минималната руска заплата за ЕДИН ДЕН:))