Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск

Двамата са обсъдили въпроса за Ерусалим
Обновена: 5 фев 2018 19:45 | 5 фев 2018 19:00, Елка Василева
260
Турският президент Ердоган разговаря с папа Франциск
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се срещна с папа Франциск във Ватикана, за да обсъди с него въпроса за Ерусалим и отзвука от решението на президента Доналд Тръмп да признае свещения град за столица на Израел, съобщи Ройтерс.

И двамата изразиха загриженост от решението, което според много съюзници на САЩ може да обрече на провал мирните усилия в Близкия изток. Ердоган и папата се очаква да разговарят и за Сирия, Ирак, хуманитарната помощ и бежанците.

Ватикана подкрепя решение от две държави за палестинско-израелския конфликт, като двете страни трябва да се договорят за статута на Ерусалим като част от мирния процес. Палестинците искат Източен Ерусалим за столица на бъдещата им независима държава, докато Израел обяви целия град за своя "обединена и вечна столица".

Ердоган и папата говориха по телефона, след като Тръмп обяви решението си през декември и се съгласиха, че всяка промяна на статута на Ерусалим трябва да бъде избегната.

Преди да отпътува от Турция, Ердоган заяви, че САЩ са се изолирали по въпроса за Ерусалим.

Демонстрации срещу Ердоган за човешките права и ситуацията с турските кюрди са планирани за по-късно днес в Рим. Около 3500 полицаи и служители на сигурността охраняват реда.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йезуит и турски сунит има някакъв заговор.
113
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердооооо , фанатик бесен.Дано някой ден да си получиш възмездието.
112
4
 
37
 
! Отговори
Гей Баньо преди 6 години
Великата бълГейрия водеща в науките пък няма ни един нобелист. Що така бе чоджум, що не ви признават другите? Турция има двама ако не знаеш. Хахахс
111
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казал му е аз съм Троянски кон давай да въртим бизнес. После са се спазарили.
110
5
 
38
 
! Отговори
СЛАВА НА ЕРДОГАН преди 6 години
ТУРЦИЯ ВЛИЗА В ЕВРОПА !!!ЕВРОПА--ПРОСТО НЯМА ДРУГ ИЗБОР.....ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е САМО...!
109
4
 
34
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Анонимен 117Ти май не си чувал,че в МКС има български електронни уреди. Аз го написах в предишен мой пост,но ти си от чукчите,които явно не четат или си бавноразвиващ. Има доста български електронни устройства,които са внедрени в космическите ракети и модули,както на Русия така и на НАСА. Имаме двама български космонавти,а за турски такива не съм чувал нещо? турците от селото си не са излезли през целият си живот,а иначе претенции имат. Целият свят ви се смее и ви ползва само за гастербай
108
2
 
40
 
! Отговори
Осман 113 преди 6 години
До Горд БългаринТурция завършва дизайна на първия си изтребител родно производство, който се очаква да започне да се произвежда до 2023 г., когато републиката ще чества 100-годишнината от основаването си, съобщи БТА! ВИЕ РЕМОНТИРАХТЕ ЛИ СТАРИТЕ РУСКИ МИГ-ове..ха.ха
107
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес Холандия си изтегли посланика от Анкара..Е и? Това чоджум не е България която трепери някой да не си изтегли посланика. Това е Турция, има голяма разлика с коччинката в която се намираш.
106
3
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До Асанбългари и турци са кръвни братя . Това е поради любовните-размножителни авантюри за 500г!!!!!!!ФАКТ!
105
1
 
32
 
! Отговори
Кюрд преди 6 години
До exДа ще надминат и Иран и Саудитска Арабия, по права на жените!
104
2
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Като ви чета коментарите, българите изобщо не сте в час. Поне една част от вас.
103
2
 
37
 
! Отговори
ex преди 6 години
Всички треперят от Турция!Е да там се прави всичко и реално ще надминат Китай и това не иска д го каже никой!!!!НИКОЙ!!!!!!!!!!!!!!Опомнете се!!!
102
3
 
37
 
! Отговори
Паша Пиири Реис преди 6 години
Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разде
101
6
 
33
 
! Отговори
Горд Българин преди 6 години
До Осман 113Ех османчо, османчо, аз ти говоря за точни науки, а ти си тръгнал да ми сравнява как някаква кадъна научила българския език. не казвам, че е лошо, но нали не считаш, че българския език е по-труден от математика, информатика, химия, физика и т.н.? Ех хасане, хасане, какво ти разбира на теб главата от кладенчова вода?
100
2
 
37
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Кюрдите са навсякъдеОт Диарбекир до Одрин. Не живеят в гeтa. Даже стават президенти, премиери и офицери. Женят се с турци. Само смесените бракове са над 5 милиона. Говорят на няколко езика. Изобщо не познавате този народ.
99
5
 
33
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До ОсманОсмане, не е убаву да се лъже тъй!Истинските турци сме черни и къдрави. Вие потомците на еничери , не сте турци.Вие сте мешавица.
98
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
световни български изобретения и всякакви постижения. .Е кажи някое се, само повтаряш постижения постижения пък не казваш нищо. За компота и чушкопека сме чували
97
3
 
34
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Кюрдите са 30 милиона. Тук си прав. Генетично са дори повече милиона. Но като самосъзнание са 15 милиона най много. Не знам дали главата ти побира какво искам да кажа.
96
4
 
32
 
! Отговори
Асан преди 6 години
До Горд БългаринКато сложиш и нас по черните турци от ромски произход!Смятай наистина колко сме ние турците.
95
2
 
35
 
! Отговори
Осман преди 6 години
До Горд Българин не така че ще те засрамя..ха.ха (7-класничката от Кърджали Селин Ниязи Ахмед спечели националната олимпиада по български език, Ученичката от основно училище Св. Кирил и Методий" и две нейни връстнички от столицата постигнаха максималния резултат от 6.00