Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

Лятната почивка за четирима за 7 дни = около 2200 лева
12 фев 2018 07:50,
107
Българското море 2018-а "солено"! Обещават ни качество

С около 11% по-скъпо ще ни струва почивката на родното Черноморие това лято, показват изчисления на Института за анализи и оценки в туризма. Така, ако искаме да се печем 7 дни на пясъка ще трябва да се бръкнем с около 1100 лева на човек с всичко включено.

Т.е. едно четиричленно семейство със споделена стая ще трябва да приготви около 2 200 лева или повече, пресмята "Монитор".

От бранша заявяват, че българският туризъм ще продължи да поскъпва, тъй като няма как обслужването да бъде на ниски цени, а в същото време да се предлага високо качество.

Цените обаче не се покачват само у нас. В останалите европейски държави почивките се увеличават с около 2-3%. Въпреки по-малкият ръст в цените за същите условия в чужбина сумата, която ще трябва да приготвим, е двойно по-голяма.

И макар, че голяма част от най-изгодните оферти вече са изчерпани, все още имате шанса за ранно записване, което ще ви спести от 10% до 20% от цената на лятната почивка. През януари са се намирали оферти с отстъпка от 30%, а февруари и март хотелиерите се очаква да смъкнат цените с 10-20 на сто.

Според експертите 8% от ранните резервации са направени още миналото лято.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
12
 
! Отговори
цирков номер преди 6 години
Специално за комплекс Албена мога да ви кажа, че няколко стотин украинци които нямат никаква представа от туризъм ще работят. Така, че си пригответе английски или руски разговорник.
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Към тези 1100 лева на човек, трябва да се прибавят и парите за доктор и за лекарства. На практика всички се разболяват от "чистата" вода в морето. Като си болен 2-3 дни от 7, значи почивката ти се оскъпява, платил си тези 1100 лева за 4-5 дни, вместо за 7 дни плюс цената за лечение. Ако си в чужбина, това го няма.
57
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последното ни море в БГ беше преди 6 години на "Св.Константин и Елена" Мръсно, претъпкано, плажът бетониран и направен басейн, шезлонгите залепени едни за друг, пълно беше с руснаци и румънци който се дъжаха нагло все едно ти си им отишъл в къщи. Преди това мисля 2012 бяхме в едни от тези хотели на снимката - вратата на стаята не се затваряше, казанчето не работеше, в ресторанта врабчета летяха и дрискаха навсякъде. Качество ви казвам.
56
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предпочитам Гърция и Турция защото там водата е по чиста.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А....и едно допълнение,което повечето хора не го знаят:)Чуждите туристи плащат двойно по-малко от българските.Защото хотелиерите за да си "вържат гащите" за сезона,си разпродават стаите на чуждите туроператори още в края на миналият сезон.И понеже им купуват почти всички стаи за сезона,им се сваля цената наполовина от цената на рецепция.Със самолетите е същото...големите правят чартъри и цената на чужденец лятото за седмица излиза със самолета около 500-600лв
54
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за 2 часа на плажа в Св. Влас преди 4 години платихме /1 възр. и 2 деца/:2 чадъра с 4 шезлонга * 10 лева =60 лв.2 малки бири *5 лв. -10 лева2 кафета, 2 сока *5 лв.-20 лв.2 картофи и 2 цаци * 5 лв.20 лв.Общо 110 лева.На другия ден всички бяхме болни от кафявото във водата и дадохме още 200 лв. за лекарства, малкия беше на урбазон и антибиотици.В Гърция такива проблеми нямаме.Благодаря, за такова "качество" 1 лев няма да дам.
53
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"сирене" и "салам" от 2 лв. килото, гаражен спирт от пластмасови бидони, отходна канализация заустена в морето..."качество" ли не бе да го опишеш...
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА СИ ЗАВРАТ КАЧЕСТВОТО ОТ ХРАНА НАПИТКИ БАЗА ОБСЛУЖВАНЕ ЧИСТОТА ТАМ КЪДЕТО СЛЪНЦЕ НЕ ИЗГРЯВА
51
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо лъжат хората???КАЧЕСТВОТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОДОБРИ!Просто защото няма достатъчно качествени квалифицирани кадри,които да работят в туризма.Наемат се куцо и сакато да работи,защото няма желаещи.И какво качество искате,като *** камериерки взимащи 450 лв заплата чистят стаите?!Те български не знаят,та искаме западни езици да знаят.В кухните е същата жалка картинка.И повярвайте ми...няма да вдигнат цените,защото никой не иска хотела му да стои празен
50
1
 
32
 
! Отговори
Чалгароморието преди 6 години
Много имена има сега бившето хубаво Черноморие - Мутроморие, Бетономорие, Ла*номорие, но все се забравя още едно Чалгароморие. Има ли българин, който да е с всичкия си и да иска да почива там?! Аз не познавам такъв.
49
22
 
9
 
! Отговори
Драги ми смехурко преди 6 години
Ако не ти харесва - недей да ходиш. Има хотели по черноморието които не отстъпват по абсолютно нищо. Това че ти си се набутал в коптор, си е твой проблем. Ако нещо не е било в ред, има си начин да подадеш оплакване било то за обслужване или нещо друго. Недейте да се излагате с научени фрази като мутриморие. Хубаво е че коментарите са анонимни защото мишлетата могат да църкат врели некипели.
48
1
 
23
 
! Отговори
Антифен на системата преди 6 години
Хайде сега всички юруш на код "кафяво"!Както е тръгнало,може и задължително да стане да им даваме по 2-3 хиляди на тези мутро-партийни хотелиери,да ги подпомогнем малко,че нали минималната заплата е 510 лв.Впрочем,за много населени места в България това е и максималната.Как ли пък не.Уважаеми съграждани,похарчете си парите за нещо по-смислено.
47
2
 
21
 
! Отговори
До 47 Супер преди 6 години
Явно не знаеш за какво говориш. Аз от 2001-ва не бях ходил на Мутроморието, но миналата година решх да пробвам, по разни причини. Е, на втория ден напуснах прехваление петзвезден хотел на Елените. Иначе обикновено ходя в Испания, като предпочитам Палма де Майорка, но съм ходил в доста други държави по целия свят.
46
1
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Не почивайте на бгчерноморието ако имате поне малко акъл ! Не пълнете джобовете на мутри , простовати политици , бивши червени величия , превърнали се в нагли хотелиери !
45
9
 
6
 
! Отговори
Потрес.бг преди 6 години
По-добре пишете за туркия и гръкия, вашите читатели са анти-българи.
44
25
 
4
 
! Отговори
Супер преди 6 години
Тъпите софета и шопи да си ходят в турция. Не ни трябват *** глезли и батета. По-добре чужди туристи.Тея дето се оплакват много сигурно последно са били на хотел на черноморието като деца. Ситуацията е различна в момента, ама *** не го осъзнават. Стойте си в София и продавайте домати на женския пазар да си купите палатки.
43
3
 
30
 
! Отговори
Angelhell преди 6 години
Да си почиват....Лично аз не бих си причинил повече почивка на нашето море, което е жалко!За 1400 лв. трима човека за една седмица почиваме в Гърция на база AI. И към това имам безплатни шезлонги и чадър. Обслужването е на ниво и няма забележки.За същите пари ще почивам в Турция като в това ще са включени и билетите за самолет. Италия и Испания излизат малко по-скъпо, но качеството отново е в пъти по-голямо.Хайде да няма нужда.
42
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест хората ще плащат по-скъпо за същото отвратително качество,не знам защо ни лъжат. От написаното става ясно, че все повече ще предпочитат да почиват в чужбина
41
25
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Чета коментарите и се чудя - чай с мед ли, коптор ли... когато се научите да си плащате за обслужване, ще го получите. Ходят на шкорпиловци на бунгала, или на палатки и чакат 7 звезди обслужване - ами няма да стане. По-добре ходете в турция да ви плюят в храната и да се радвате колко е хубаво. Гъби такива
40
1
 
18
 
! Отговори
Как Сийка преди 6 години
От прочетеното ми стана ясно,че ние с дядката пак ще ходим я в Гръцко,я по Турските курорти или в Испания - у нас от скъпо го правят още по-скъпо?! Ами да си почиват тук самите хотелиери,техните приближени и определени групировки от нашето "златно " об щество!Така и така на тях им е хубаво тук и им пасва на кесийките - да се "кефят" по нашето Черноморие,а ние,простолюдието по...чужбината :)))