"Газпром" с четвърти рекорден ден по износ на газ за Европа

Рекорден обем синьо гориво е подаден към Германия за 2017 г.
Обновена: 25 фев 2018 18:51 | 25 фев 2018 18:36, Веселина Йорданова
184
"Газпром" с четвърти рекорден ден по износ на газ за Европа
Снимка: архив, Ройтерс

"Газпром" отчете вчера четвърти пореден ден на абсолютен максимум в дневния износ на газ за страните извън Общността на независимите държави (ОНД), информира ТАСС.

Тази седмица вече стана рекордна за газовият гигант. Новият исторически рекорд, отбелязан на 24 февруари, е 655,2 млн. куб. метра. Това е увеличение с 2,4 млн. куб. метра спрямо предходния рекорд, поставен на 23 февруари, съобщава газовият холдинг.

При това новият максимум е поставен в събота - почивен ден, когато потреблението на газ на чуждестранните купувачи по правило се понижава до минимални стойности за седмицата, допълва компанията.

Ръководителят на концерна Алексей Милер съобщи по-рано, че през 2017 г. "Газпром" е увеличил добива на газ спрямо 2016 г. с 12,4 на сто до 472 млрд. куб. метра, а износът на газ за Европа - с 8,1 на сто до 193,6 млрд. куб. метра.

През 2017 г. е нараснал вносът на руски газ в страните от Северозападна и Централна Европа. Рекорден обем синьо гориво е подаден към Германия - 53,4 млрд. куб. метра (+7,1 на сто), исторически рекорд е поставен при вноса в Австрия (+40 на сто) до 8,5 млрд. куб. метра и в Холандия (+9,7 на сто) до 4,6 млрд. куб. метра. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Kyчeтaта си лаят, газта си тече :) На никой не му се стои на студено, на никой не му пука дали газта е руска или американска, стига да я има и цената да е приемлива.
25
13
 
7
 
! Отговори
Рушкофилче преди 6 години
Ура! Велики са! Падам на колене! Дано руските господари се смилят и сетят за мен когато азвземат света. Ще им служа вярно!
24
12
 
5
 
! Отговори
Пелтекът преди 6 години
Те от Газпром,винаги пускат по трасето двойни тръби.По едната тече газта на отиване,по другата парите за на обратно.Въпросът е бил винаги един и същ. Какво печелим ние потребителите ?????? В краят на далаверата,логично погледнато,нито купуваме нещо,нито имаме парите дадени за това ,,нищо''.А най-голямият фарс е ,че нищо не остава и в държавата.Логично погледнато,тези газови потоци не носят .....а отнасят,нашите спестявания. С всеотдайната подкрепа на лобиращите политици,за които и гласуваме
23
6
 
26
 
! Отговори
Дедовия преди 6 години
Без руската газ и арабския петрол, западняците ще ми се возят на дедовия.
22
26
 
11
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ МРАЗИ РУСИЯ преди 6 години
Ех, добре че е този газ, че иначе пияндурите ще ходят голи и боси, понеже са тотално неспособни да сътворят нещо полезно за човечеството, което да им помогне да развият икономиката си, както правят развитите и цивилизовани държави по света.
21
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин врътва крана и в Германия ще трябва да минат на кюмбета или да се вкочанят от студ.
20
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дърпайте повече руски газ, та на Русия да им свърши бързо и да останат без газ. Дерзайте! Газ е останала за некви си 250 години. Бързо ще минат.
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Санкции викат, гиди лицемери мр*сни.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евроатлантици, ето едно просто решение: кръщавате руския газ - aмерикански, и си го ползвате с лекота на душата. Така ем сте политкоректни, хем ви е топло.
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не мога да разбера едно, Германците или ние сме по-прости. Най-мощната икономика в Европа купува Руски газ, като за световно, но на нас ни се казва "Аааа, недейте купува Руски газ, че Русия е лоша държава", "Не стройте Южен поток, защото е лош". Защо не правят и те бойкот на "лошия Руски газ" ? Защото парите не миришат, но двойният стандарт на ЕС и Америка, спрямо България вони!
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт! 18Ти вЕрваш ли си защо не ги спряха за първия поток след като са толкова всесилни???
15
3
 
10
 
! Отговори
Факт! преди 6 години
До АнонименМеркел нека си заяви каквото иска ама тва не е угодно на Сащ!А Сащ могат да скапят германиика за 2 седмици финансово военно за 2 часа!А последното нещо което искат Сащ е Русия да печели от износ на газ!
14
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
15 Ти и сега взимаш 50 млн от транзита на Турция , просто щеше да ги замениш с други 50
13
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако бяхме реализирали южен поток щяхме да взимаме пари поне за един ЧЕЗ годишно от транзит само.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 15По кой начин по-точно е спрян след Меркел преди време заяви, че това е техен приоритет.
11
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
12 Северен паток 2 е спрян от Европейския съюз
10
5
 
31
 
! Отговори
Волтаик будала преди 6 години
Ба мааму нали немските "инженери" перки си завираха по гъ.овете и си лепеха волтаик будааала по покривите да скъсат с Русия да ги накарат да фалират!Па то кво се оказа още руски газ ползват и донбаски въглища!Що тъй бе братя немци уж напреднали па разлика с 19 век нема!Язък
9
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
11 Кога го направиха този Северен паток 2 , че не разбрах
8
5
 
34
 
! Отговори
Морски преди 6 години
За незнаещите - скоро ще тръгне Северен поток 2,чието строителство вече започна,и Русия ще спре транзита на газ през Украйна,от който Украйна печели по 12млрд.долара годишно,засега,без тези пари икономиката й загива.Украйна е обречена!
7
7
 
36
 
! Отговори
ГОТИН преди 6 години
До Крим не е рускиРУСИЯ И ГЕРМАНИЯ НАПРАВИХА СЕВЕРЕН ПОТОК 2--СЕГА УКРАЙНА Е ПОЛША РЕВАТ НА УМРЕЛО--И ДВЕЧКИТЕ ДАВАТ МИЛИАРДИ ДОЛАРЧЕТА ЗА АМЕРИКАНСКА ГАЗ И ***...ЗАКУПЕНИ ОТ ...РУСИЯ..,СЕГА ВЕЧЕ РУСИЯ ЩЕ ВРЪТНЕ КРАНЧЕТО НА УКРАЙНА..