Невежи в управлението на ЧЕЗ: Какви проблеми следват?

Татяна Дончева: След 10 ноември имаше режим. А сегa?
27 фев 2018 10:30,
76

Едно уравнение с много неизвестни - сделката с продажбата на ЧЕЗ, от която зависи енергийното бъдеще на близо 3 млн. души в Западна България, продължава да увлича целия държавен ресурс - политически, икономически, и обществен. В един и същи ден в чешките медии се появи информация, че сделката е осъществена чрез офшорна компания, собственост на руско-грузински бизнесмен, известен от Panama papers.

Според лидера на "Движение 21" Татяна Дончева сделката е договаряна на много високо ниво и трудно юридически може да бъде спряна.

Още по темата

"Сделката с продажбата на ЧЕЗ е едно голямо безобразие, извършено от хора, които овладяха държавата в много голяма степен. Обществото все още няма представа в каква степен е сложена ръка върху някои процеси. Тези хора не считат за нужно да се съобразяват с общественото мнение", категорична е Дончева в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ трябва много внимателно да се обсъди въпросът дали е добре или не държавата да притежава електроразпределителните дружества.

"Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов - иначе нямаше да се случи. Ако все пак бъде спряна, това ще предизвика скандал между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган", твърди политикът пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Движение 21" е на мнение, че няма как Гинка от Пазарджик или Стамболийски да притежава едно такова огромно дружество като ЧЕЗ.

"След 10 ноември в България имаше режим на тока. Назначаването на невежи хора в управлението на толкова важни за обществото и националната сигурност компании винаги е свързано с проблеми в бъдеще", завърши Дончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Със спирането на тока ще се предизвика народното недоволство и правителството ще падне. Борисов отново лъже,че правителството не знае,а министърът си подава оставката. Много лошо говори това за правителството,ако то наистина не знае какво става в България.
40
1
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Българската мафия пущат в българската икономика руско-грузинската мафия. Какъв ЕС в какъв Шенген очаквате на влезнем,когато икономиката ни всецяло е зависима от Русия? А народът спи и гледа безучастно как Герб го краде. Когато Герб чрез руската мафия овладее енергетиката в България тогава няма да има значение,кое правителство ще дойде на власт,защото Министерския съвет ще бъде само една фасада,която ще изпълнява волята на енергийната мафия и ако правителството не слуша,започва спиране на тока.
39
1
 
6
 
! Отговори
Гнусно преди 6 години
по-гнусното от самата сделка е, че има още хора, на които герб ако им подаде фекал, ще го оближат и ще ни убеждават, че е шоколадова пръчица и че сме много ***, ако не го ближем и ние. Разбираемо е, ако тези хора са финасвово зависими от герб, но ако не са, бъдещето ни изглежда страшно.
38
8
 
1
 
! Отговори
уф преди 6 години
Ех,тия медии ,все на някой служат и нямат никаква свобода. Сделката е направена и има всичките основания да се регистрира и точка ,не са нарушени никакви казуси ,всичко е направено по законов път . Тъй че добре дошла на Гинка Върбанова ли там беше ,не помня.Зад сделката стгои не Борисов .а друг човек. Една медия няма нормална да направи разследване както трябва,само препечатват заинтересовани лца от политиката и икономиката ни.
37
7
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 6 години
До до 27Ами, доведи ги тези международни компании с ноу-хау, де.Хайде, доведи ги.Много е лесно да се говори така.Да не говорим, че фирмата на въпросната Гинка се занимава с енергетика от 20г.И къде е казано, че някой не може да управлява или притежава компания като ЧЕЗ?То и Лукойл е от значение на националната сигурност, но се държи от един руски агент.И кое те притеснява? ЧЕ някой нов човек ще управлява ЧЕЗ, а не някой от рода на Пеевски и Ковачки.
36
4
 
2
 
! Отговори
Do 40 преди 6 години
До АнонименИ ти знаеш това от...???Моля, дай си източниците или се обоснови, но без кухи фрази от рода на "всичко тук е така" и "няма как Гинка сама да управлява".Покажи свързани фирми с някои от на Пеевски, ДПС и другите.В противен случай, си пишеш просто, колкото да не заспиш.
35
18
 
7
 
! Отговори
калоян преди 6 години
Инерком е част от Интерком груп , саздадена през 1997 г. , изобщо не е малка компания и зад сделката стои голяма банка , а истерията е защото *** и Христо Ковачки изпуснаха чез , как ще свалят правителства сега !!!
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е важно да знаеш и да можеш! Важното е да си човек на точната държавна хиена!
33
4
 
8
 
! Отговори
рускиня до 27 преди 6 години
вие сериозно питате? Гарантиране на доствките на енергийни ресурси, създаване на условия за надеждно функциониране на националната енергийната система и пълна либерализация на електроенергийния пазар са основните политики, посочени като възможност за защита на националната сигурност в сектор Енергетика . Това цитат от Докладът за националната сигурност на България през 2016 г. В следващ доклад предполагам че ще има алинея - "Гинка и национална сигурност"
32
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Татяна Дончева понеже беше много образована когато беше депутат от БСП пробута закона за Ванко -1 за да не влезе в затвора и сега цялата в бяло. Ето това за кадрите на БКП-БСП. ДР. Нинова беше от СДС , след като се накраде сега вече е първа БСП-арка. Смешковци.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Алоо Боко, ами спрете лиценза на ЧЕЗ и без това за нищо не стават. Решете проблема кардинално!
30
5
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До ?????Дай да го атестираме Борисов, за да му видим образованието;))) Аз съм, за това да го атестираме;))) А и образованието е само едната страна на медала, за политика, има още много изисквания към това, да бъдеш политик, пъкз а държавник, не говорим. Опитът на Бойко да имитира държавника, засега не му се удава. Доста голямо актьорско майсторство се иска за това. А потенциала на Бойко и в тази посока е твърде ограничен, той го изчерпа в един мандат, и оттам нататъка - мишкуване и лъжи.
29
19
 
7
 
! Отговори
????? преди 6 години
До Анонимен 35.Борисов си има образование , а й с твоите думи обиждаш всички Български пожарникари. а "жилетката" е от 1000 евро
28
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какво е нужно на Гинка образование, нали си има ЧЕЗ и три милиона спонсори
27
2
 
22
 
! Отговори
невежи? преди 6 години
Не са невежи, а са много вещи, безсъвестни,безкрупулни, нагли и арогантни крадци. Мафията няма интерес да развива бизнес, тя ще източи ЧЕЗ, ще натрупа задължения и после държавата в лицето на същата тази глутница от кучета , ще приватизира ЕРП. Така , хем ще ни ограбят, хем ще отговорят на желанията на населението да се спре "кражбата от частните ЕРП." жална ни майка.
26
15
 
4
 
! Отговори
акуд преди 6 години
защо гинка да не може да купи чез????? коя е дончева да ми налага мнение. нима бил гейдс е завършил образованието си и то го (образованието изразено в един документ) го е направил успешен бизнесмен ???
25
4
 
5
 
! Отговори
Поправка преди 6 години
Само една малка поправка:Режим на тока имаше ПРЕДИ 10-ти ноември!Иначе за другото е права.
24
10
 
4
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
До рускиня до 14И какво и е абсурдното на сделката?? Моля, обяснете.Две частни информирани страни се договарят по между си.Няма никакво значение какъв е уставния капитал на дружеството. Както вече казаха, кредита е обезпечен с акциите на ЧЕЗ. Един вид, самата сделка е ипотекирана пред банката.
23
11
 
7
 
! Отговори
рускиня до 14 преди 6 години
"точно русофили говорят против сделка". Имате объркано съзнание - човекът може да са русофил ,но да е българолюб , а освен това с познания по юриспруденция и финанси. Аз съм русофил, но сделката (нямам идея кой е зад Гинка) е абсурдна , и много вредна. Но е допусната не от русофили, а от "еврофили"
22
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дам...Гинка не може да притежава ЧЕЗ.Само Пеевски, ДОган и КОвачки имат това право, нали?И какво сега? Комунистите пак започнаха да ни плашат с режим на тока?После ревем, че мафията превзела държавата.Гинка може да е всякаква, но не е обвързана с Пеевски, ДОган и другата мафия. Просто ги прескочи и се договори директно с чехите- по правилата на бизнеса. И в момента всички останали играчи са в истерия.Ако щете вярвайте...и си плюйте, както винаги.