Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"

Изпитанието на новата свръхзвукова ракета минало по план
Обновена: 11 мар 2018 19:52 | 11 мар 2018 18:16, Веселина Йорданова
520
Русия тества ракета - "непобедимото оръжие", наречено "Кинжал"
Кадър: YouTube

Русия е изпитала успешно нова свръхзвукова ракета, определена от руския президент Владимир Путин като "непобедимо оръжие", предаде Франс прес. Новината съобщи днес руското министерство на отбраната.

Ракетата "Кинжал" е била на борда на руски изтребител МИГ-31, излетял от летище в южния руски военен район. Изпитанието е протекло, както е било планирано. Хиперзвуковата ракета е достигнала целта си, се посочва в съобщението. В него се уточнява, че в този руски военен район ракетата е била разгърната още от 1 декември.

Във видео, качено в YouTube от руското министерство на отбраната, се вижда излитането на изтребителя с ракетата. После той се приземява на фона на бойна музика.

Ракетите с висока степен на точност "Кинжал" са предназначени да унищожават цели на земята и в морето, припомня руското ведомство и допълва, че в света не съществува еквивалент на "Кинжал". За да транспортира новата ракета, изтребителят МИГ-31 е трябвало да бъде модернизиран, уточнява във Фейсбук руският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Първото изпитание на ракета "Кинжал" става седмица преди руските президентски избори на 18 март, на които се очертава да победи Владимир Путин. В реч пред парламента на 1 март Путин увери, че скоростта на ракетите "Кинжал" е 10 пъти по-висока от тази на звука и че те могат да "излъжат" съществуващите противоракетни системи.

Тогава той призова западните страни да си дадат сметка на руската военна мощ, като същевременно увери, че не заплашва никого.

Същевременно днес американският министър на отбраната Джим Матис, който е на посещение в Оман, каза, че новите руски оръжия оставят Вашингтон безразличен, предаде Франс прес.

Той визираше речта на Путин от 1 март, когато руският президент представи новите оръжия на Русия с помощта на много кадри. "Когато погледнах откъсите от онова, което Путин представи, не виждам никаква промяна в руския военен капацитет и не виждам системите, за които той говори да променят съотношението на военната сила", каза Матис.

"Те не налагат никаква промяна в нашата политика на разубеждаване", допълни той и определи речта на Путин като "разочароваща, но не и изненадваща". (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
1
 
8
 
! Отговори
евалла преди 6 години
Пичове са Руснаците,широки души
366
7
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До ИвантСнимали са съпровождащия а и това си е рекламно клипче - видя че на много места беше ретуширано нарочно а качеството може да се желае много повече.
365
0
 
0
 
! Отговори
Ивант преди 6 години
Корекция: 93 и 91
364
1
 
0
 
! Отговори
ИванТ преди 6 години
Защо, когато излита самолетът е с бордов номер 83, а когато каца е 81?
363
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 429Понеже си Писател а не Читател да ПОВТОРИМФилмче как ракетата поразява целта ще даде прекалено много информация на инженерите на вероятния противник - при това условие те могат да разработят тактика или устройства които да възпрепятстват или дори унищожават руските ракети.А относно фимчетата Локхид колко години разработва противокорабна ракета ново поколение - има само една анимация какво би трябвало да прави ракетата. А летящи прототипи или поне изстрелване на макет дори?
362
10
 
5
 
! Отговори
Do 427 преди 6 години
Глупaвият си ти! И то доста, доста глупaв! Щом се вържеш на руските простотии и рисувани филмчета! Какво демонстрираха в този клип руснаците?? Някакъв самолът излита и изтрелва нещо? Че то и ние в България можем да згложим такъв клип, че и по-добър!
361
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боби и мухаха са един същ пишещ
360
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 6 години
Накратко: ....Колко косми, колко нафта има в музея на космонафта.....
359
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нова ракета през ден.Руските планове са през следващата година всеки ден по една нова ракета.
358
7
 
7
 
! Отговори
До 413 преди 6 години
Какъв сигнал подадоха руснаците? Колко са жалки ли? Че са добри в рисуваните филмчета? Че нищо полезно не измислиха, а само бомби им в главите пияндурски?
357
7
 
5
 
! Отговори
Do 419 преди 6 години
В случая горовиш точно за руснаците. Те винаги говорят в "ЩЕ". Тези които рекламират бомби, ракети в фълшиви клипчета са точно руснаците. Американците никога не рекламират оръжията си.
356
2
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах 415Като навлезе в плътните слоеве ракетата не се насочва директно към кораба а на 45 градуса от него - радара на ракетата има сляпо петно */- 30градуса в носа(общо 60 градуса) на ракетата. Намалява скоростта до 3500-4000км/ч за да няма плазма на носа на ракетатаЗасича целта и след това прави боен завой към кораба - Кораба се движи с максимално 50км/ч а ракетата с 3500км/чЗа няколкото секунди през които ракетата ще направи бойния завой кораба далеч няама да се премести
355
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале малееееее какви специалисти и разбирачи има тук !!! Ами защо сте без работа ? Я вземете обяснете на руснаците там как летят ракетите хипер мир дупер мупер звук ,че те не разбират хаха много сте зле
354
2
 
0
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 414Принципно си прав но и грешиш - трябва да има някакви тежки елементи от конструкцията които да се превърнат в шрапнелиТова може да е топлинна защита или бронирана вложка защитаваща електроникатано в повечето случаи слагат 250кг полуброрнирана бч ЗА ДА НАПРАВИ ДОСТА РАЗРУШЕНИЯ САЛАГАТ Я ЗА ДА МОЖЕ И ЯДРЕНА БЧ ДА СЕ СЛОЖИ
353
3
 
3
 
! Отговори
За съмняващите се преди 6 години
В Южният руски военен окръг ракетата "Кинжал" е била разгърната още от 1 декември 2017 г.. Оттук следва, че показаното видео не е "успешно изпитание", а демонстрация на истинността на думите на Путин в посланието към ФС на РФ.
352
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И това е напредък за Русия ли?С лъжи за ракети не се храни нация.Нито им осигуряваш водката, Путине
351
7
 
5
 
! Отговори
мухахах преди 6 години
До БобиДрънкаш глупости за непросветените. Да оставим настрана преработките за транспорта, "Кинжала" си е най-обикновен "Искандер" преработен за въздушно базиране. Т.е. най-обикновена балистична ракета със среден радиус. Може да лети на хипер звук но само в горните слоеве на атмосферата. Ако навлезе в плътните слоеве с тази скорост на практика става неуправляема поради плазмата която се образува около нея и никакви команди не могат да бъдат давани. Та как ще поразява кораби без насочване ??:)
350
3
 
3
 
! Отговори
към 399 преди 6 години
При хиперзвукова скорост и удар отгоре надолу по целта, кинетичната енергия, освобождавана от "Кинжал"-а е толкова голяма, че на тази ракета практически не е нужно БЧ.
349
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До мухахах"Искандер закачен за МиГ-31"На ненаучен език може пре спокойно и така да се каже - Реално нещата са много по-сложниИскандер смятан е да лежи на една страна и да се поема вибрациите при движение на пусковата установка ПО И БЕЗ ПЪТ.КИНЖАЛ е по-лека ракета, проектирана е както да лежи при транспортиране по земята така и да виси под самолета и да не забравяме претоварване и въздушно съпротивление при полет и кацане със самолета.Конструкцията от вътре е тотално преработена
348
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без аналогова означава, че не е анлогова, а се управлява или цифрово или на квантово ниво. Боби я им разясни