Ердоган към "братята в Кърджали": Душевните ни граници са други!

В речта си турския президент изрежда и други територии на Балканите
12 мар 2018 19:00,
444

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали". Това стана по време на форум на управляващата партия в Сакария.

Там държавният глава каза, че всички жертви и подтиснати, извън родината си, се молят за успеха на Турция, предава Bulgaria ON AIR.

Това не е първото обръщение на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти спомена българския град в свои речи, които предизвикаха остра реакция у нас. Този път турският президент изрежда и други територии на Балканите.

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни.

"Всеки път го казвам - тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници", каза турският президент.

В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът Илхан Алдай, чието издание Родопи 24 първо разпространи изказването на Ердоган.

Бившият български консул в Одрин Георги Димов пък е категоричен, че с тези речи Ердоган се подготвя за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
7
 
! Отговори
Българи преди 6 години
А нашите душевни граници са на Босфора,Бурса и Памуккале!
316
1
 
7
 
! Отговори
Pravoslaven преди 6 години
За последната ви екскурзия посока турция ще продавам вазелин на капитан андреево.да ви е по леко влизането
315
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има много братя и сестри в ромската маала
314
2
 
5
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Ердоган си беше тръгнал в една джамия и се чудех защо се върна,а то било за да вземе приятеля си от Герб,защото там горе им трябвала небесна меркел,а той бил най-подходящ...
313
2
 
9
 
! Отговори
до 329 от славянин преди 6 години
Анадолските мюмюни напоследък много наглеят и насериозно се вземат - предявяват териториални претенции не само към Балканите и Близкия изток ами даже и към Крим! Не си гледат анадолската ***, от която след някоя друга година ще се отцепи Кюрдистан, но се размечтали за ''душевните'' си граници! Душата на анадолеца никога не е излизала от ислямският първобитивизъм и никога няма да излезе!
312
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BozkurtАми не сте турци, бе ***. Само в България ви казваме така, иначе в Турция не ви броят за турци, броят ви за рая, като в средноазиатските републики.
311
4
 
16
 
! Отговори
до 327 от слравянин преди 6 години
След като сте турци - куфарите и в майка ви турция! А ''великият'' ви ердоган на Балканите ще си има работа и с българи, и с гърци, и със сърби, и с румънци и с всичките 50 милиона християни тук!
310
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
душевните ви граници са за курило
309
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега да видим дали ще има изобщи реакция на някоя институция ! Видяхме с руския патриарх как се надпреварваха да дават изявления, хайде сега да видим за притенцийте на султана дали ще излезе някой мишок да изцърка нещо .
308
21
 
7
 
! Отговори
Bozkurt преди 6 години
Когато Великия Ердоган говори вие българите ще мълчите ние не сме български турци а сме турци които живеят в България това е истината
307
4
 
19
 
! Отговори
правителството мълчи преди 6 години
защо сега от ГЕРБ и патриотите мълчат , онзи ден разпънаха Руския патриарх на кръст , а сега не смеят да кажат думичка срещу този *** , на кого слугуват те ! това доказва,че Симеонов и Борисов са слуги на Турция и САЩ
306
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надживяхме Византия, надживяхме Османската империя, ще надживеем и Турция, колкото и да се пени форумната фауна
305
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Исмаил:Мале, мале, за баня говори ТО.... не знам и аз как да го нарека, най-вероятно си от ***, които се смятат за турци, но и турците се разграничават от тях, моля те спри да си цапаш клавиатурата, моля те!
304
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги е било така в цялата история. Слабите и калпави царе са били завземани. България сега е разграден двор! Без граници, без армия, окрадена и разпродадена от собствените си управници. Демографската катастрофа е факт. Българите изчезват. Държава няма. Тези които са на власт, работят за чужди интереси и изпълняват заповеди. Другите виждат в България, изчезваща страна и затова говорят така. Положението е много страшно, защото си изтърваме страната докато блееме!
303
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До ПАЗАРДЖИККогато всички се стремят да работят за България, вместо да въртят далавери и да крадат, учат се и произвеждат блага, разлика НЯМА!
302
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЛично аз, Македония я възприемам като отделна държава. Македонците - ако искат да се чувстват българи, македонци, албанци или марсианци тяхна си работа. Достатъчно различни сме за да сме един народ, така както "българските турци" са доста различни от "турските турци". Манталитета е различен.
301
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ахааааа...значи вие имате право да плачете за "братята си македонци" хаха (какви братя бе нищо не им разбирам като плямпат)....а турците нямат право да плачат за братята си в кърджали , така ли????
300
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От вчера голям майтап става във форума - падишаха пратил много здраве на раята в Кърджали и тя се почувства поласкана, значима.Абе серсеми, на Турция и Ердоган не им дреме за вас. Не разбрахте ли, че сте само пионки, разменна монета за турските политици. Какво ще се промени за вас, ако Турция окупира Кърджали? Нищо, ще си останете пак рая - на тютюна, все така бедни, необразовани и отритнати. Не виждам на какво точно се радвате. Пийте си ракийката и да не ви пука за простотиите на Ердоган
299
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тайпи,нали така му викаше на галено нашия?Що шербет още има да му носи.А иначе,патриарха-лош.
298
2
 
18
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
няма нужда българите да вземат насериозно тези изказвания...нашето правителство много добре знае защо този човек говори така и кой е адресът на тези изказвания и затова си трае...в Турция наближават избори и всички български изселници като правило гласуват за партията на Ататюрк...така че Ердоган си мисли колкото гласове мога да отмъкна от тия, ще бъде от полза...