Ердоган към "братята в Кърджали": Душевните ни граници са други!

В речта си турския президент изрежда и други територии на Балканите
12 мар 2018 19:00,
444

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали". Това стана по време на форум на управляващата партия в Сакария.

Там държавният глава каза, че всички жертви и подтиснати, извън родината си, се молят за успеха на Турция, предава Bulgaria ON AIR.

Това не е първото обръщение на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти спомена българския град в свои речи, които предизвикаха остра реакция у нас. Този път турският президент изрежда и други територии на Балканите.

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни.

"Всеки път го казвам - тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници", каза турският президент.

В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът Илхан Алдай, чието издание Родопи 24 първо разпространи изказването на Ердоган.

Бившият български консул в Одрин Георги Димов пък е категоричен, че с тези речи Ердоган се подготвя за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде бе мангоджейс, стига си квичал нападай ни нас, Гърция и Сърбия да видиш какво ще ви се случи на скапаната армия. Като в Африн ще изядете дървото и над Константинопол ще се развее българско знаме. Само с простотия, беднотия, пропаганда и разплод не става. Требе и акъл. А ти нямаш.
276
12
 
9
 
! Отговори
Крим не е руски преди 6 години
Докато русофили и руски слуги се радват че Русия анексира неруски територии които има временноприбиваващи руски нашественици ,сега Ердоган кой ще го спре да анексира Родопите?!?!? А Крим е бил под руска окупация само 200г , а Родопите са били турски 500г
275
6
 
12
 
! Отговори
Супер! преди 6 години
"Всеки път го казвам - тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници", каза турският президент.още 500 г
274
6
 
19
 
! Отговори
За Кърджалиста преди 6 години
До Свободен Кърджалиста, сладурче къв ти е проблема ? Просто се премести малко по- наюг и не се раздвоявай живеейки в България. Имаш избор, не е като да нямащ.
273
4
 
21
 
! Отговори
PILOT преди 6 години
Ердоган така се е изолирал от света , че скоро време и за кюрдите като му скръцнат ще бие отбой. За него гласуваха основно необразованите и религиозни турци . За жалост интелигенцията се изнася и не желае да остане при тази диктатура , а това в комбинация с изолацията от Европа ще е пагубно за икономиката на Турция . А ние е най-добре да погледнем Гърция и Сърбия !
272
25
 
11
 
! Отговори
Свободен Кърджалиста преди 6 години
Искаме свобода от комунистите. Ердо е велил император на 2я век. Нека да гласуваме за отделна държава в Къджалистан която ще бъде втори Къбръс. Да живее Ердоган. Както курдите гласуват така и ние имаме правото за гласуван в бг за отделна държава. Българите ни убиват всеки ден нела ООН да следи процеса
271
8
 
21
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Изказването на Реджеп Т. Ердоган нито изненадва, нито е каквато и да било новина. Просто сквернословия на един радикален ислямски джихадист-фундаменталист, който всекидневно убива и погреба Турция и който е крайно време да бъде спрян - от свои или чужди!
270
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердогане,и ти не забравяй че преди да дойдете в Мала Азия,имаше българска държава,с Царица Екатерина.Град Коня,вашият духовен център,преди да дойдете беше Български духовен център.Та да знаеш че и нашите ,,Душевни Граници'' не са само в България.
269
10
 
7
 
! Отговори
комши преди 6 години
Ние сме една малка държавица, оставете ни на мира!
268
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плаче за шамари дюнерджи ефенди, но няма да му се размине. Кюрдите добре го "лекуват". Скоро ще получи и шутове в муцуната от руска мечка...
267
10
 
10
 
! Отговори
Горди сте преди 6 години
Генетично татко ви Мустафа Кемал Ататюрк не беше ли албанец?
266
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целта е цяла България. Не само Кърджали. Събуди се българино. Вече има в България фирми на турци от Турция в които се приемат само говорещи турски език. Идва новото робство. Осъзнай се българино.
265
3
 
9
 
! Отговори
До Булгар - 313 преди 6 години
Генетичните проучвания не говорят за някаква връзка между волжките българи и европейските българи.Явно с времето потомците на Хан Аспарух някак си не са оставили наследници. Явно са били много войнствени и са избити в сражения. Точно тук са остнали потомците на местното тракийско население, което е било пригодено към местните условия - земеделие и живот в непристъпните гъсти гори.Местното насилине се е спасявало от епидемиите като всяка фамилия се е събирала около свой свещен извор.
264
6
 
6
 
! Отговори
Алек преди 6 години
Неблагодарници те на освободителите си да ги дадат отново на Турция те и без това повечето са си с Турски ген!
263
2
 
13
 
! Отговори
Ттой преди 6 години
Защо не направи изказване за родната Грузия
262
0
 
3
 
! Отговори
ко речи преди 6 години
До Анонимен"пасмина алкохолизирани ататюркисти лаели" - че тоя, дето е в Мавзолея и му се кланят, основателя на Турция, не се ли казваше Ата тюрк
261
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Левски, оле, сини богове!
260
14
 
13
 
! Отговори
Левски преди 6 години
До 320Ти знаеш ли за какво е бил обесен Левски от османската власт?? Обесват го заради кражбата на пощата и убийството на едно дете!! Османската власт дори не са знаели преди да го обесят че е бил революционер. Четете повече хора!!! И най големият срам е че българин го е предал, и българин е подписал смъртната му присъда! Къде е гробът на Левски днес. Не се знае ! Срам и позор за българина, че след *** на Апостола, не се знае какво е станало с тялото му. Изоставили да го след обесването
259
8
 
9
 
! Отговори
Бай ви Ганьо преди 6 години
"Турци" са само родените в измислената през 1922 г. така наречена Турция. Потиснати турци извън Турция са само изселилите се от Турция след 1922 г. А и за тях не се знае дали са турци.
258
2
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 321За потурчен доста добре се справяш с правописа.