Ердоган към "братята в Кърджали": Душевните ни граници са други!

В речта си турския президент изрежда и други територии на Балканите
12 мар 2018 19:00,
444

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се обърна към "братята и сестрите в Кърджали". Това стана по време на форум на управляващата партия в Сакария.

Там държавният глава каза, че всички жертви и подтиснати, извън родината си, се молят за успеха на Турция, предава Bulgaria ON AIR.

Това не е първото обръщение на Ердоган към хората от Кърджали. Миналата година той два пъти спомена българския град в свои речи, които предизвикаха остра реакция у нас. Този път турският президент изрежда и други територии на Балканите.

Според Ердоган смисълът на Турция не се побира в 780 хиляди километра и границите на турската душа са съвсем различни.

"Всеки път го казвам - тези градове физически са разположени в границите на други страни, но те са част от нашите душевни граници", каза турският президент.

В речта на турския държавен глава обаче няма териториални претенции, категоричен е журналистът Илхан Алдай, чието издание Родопи 24 първо разпространи изказването на Ердоган.

Бившият български консул в Одрин Георги Димов пък е категоричен, че с тези речи Ердоган се подготвя за избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


444
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
3
 
13
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 6 години
В България има расова дискриминация между роми турци и българи три сорта качество .1 качество --българи 2.качество турци и 3 качество роми когато ще стане всичко 1 качество българия ще е непобедима всички в един дух няма да има продажни политици и корупционери американска пословица раздели и владей.всички беди на репуликата ни ще свършат
296
4
 
29
 
! Отговори
граничар преди 6 години
И нашите душевни граници са в одринска Тракия,където бая сте клали и плячкосвали.Време е да си я вземем,за да почитаме жетвите.Няма да коляме вашите,като вие нашите.
295
4
 
27
 
! Отговори
Кърджали... преди 6 години
Какво му пречи на Бойко и той да се изкаже, да каже че и Одрин и Истанбул са в нашите душевни граници, да каже че и Скопие е така, и Южна Гърция, и Южна Румъния, нали България е била на три морета, което значи че и там и нашенци, има хора с български дух. какво му пречи или неговата душа не е като голяма като на Ердоган???
294
4
 
20
 
! Отговори
Башкир преди 6 години
Турция е една нова държава на картата създадена от Али Мустафа наречен по-късно Кемал Ататюрк с подкрепата на Ленин.
293
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименМогъщата армия е българска. Български войник не знает дума назад - кръгом и пак напред
292
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До Galipoli"Малко" българи са изселени в Турция !
291
24
 
9
 
! Отговори
До Galipoli преди 6 години
Кубрат също е турска дума .Оригинална е Курт (вълк)По късно историците го изменят на кубрат.А Аспарух е често срещана фамилия в Турция.
290
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би трябва да възстановим оръжейните доставки за кюрдите? Като гледам не им трябва много, за да спрат "могъщата" турска армия...
289
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Galipoly1915..Редко си *** Сашеее!Тази дума ХАН или КАН съществува векове преди въобще да се е чуло за турци !Между другото ТУРКИ /турци/ означава МНОГО/множество/ и няма нищо общо с етнически произход.Та, потрайвай си като си *** !
288
5
 
31
 
! Отговори
Реджеп преди 6 години
На Ердоган трябва да се отговори,че европейската им територия,преди това е била в границите на други народи,които също могат да си ги нарекът душевни сега,в това число и България! Смешно е държавата дошла късно на Балканите,като нашественик,да има претенции! Турците да бъдат благодарни на чодкрепата на великите сили,иначе нямаше да ги има! Въпрос на време е да се образува кюрдска държава и тогава,са свършени,а това ердоган сам ще предизвика с политиката си!
287
11
 
4
 
! Отговори
Диди преди 6 години
Ердоганя е като Путин в Русия. Нежелан, но поради исторически дадености липсва лидер да го замести. За да не изпаднем в подобно положение е необродимо да се утвърдят лидери от РБ и ОП. Аз виждам такава възможност и това ще е добре за България.
286
3
 
22
 
! Отговори
На баир лозе преди 6 години
До Osmanli DeliormanЯ не си взимайте набаир лозе с повторното ни завладяване Нали знаете какво се случи с отоманската империя като ни завладя- кризи , кризи и накрая се срути. .После видяхме сметката на съветската империя, сега срутваме европейската империя. Явно на нас се пада да срутим и ердоганската . Никой, който ни е завладял не се е отървал, както сочи практиката по завладяването ни. Ние българите сме тотални и безжалостни разбивачи на империи. Това е наш патент и винаги го прави
285
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от Добруджа санджак те подкрепят много хора , Ердоган Бей . Нека Аллах е с теб !
284
34
 
6
 
! Отговори
Osmanli Deliorman преди 6 години
И в Делиормана имате душевни и кръвни братя наш президент Р.Т.Ердоган!Целият мюсюлмански свят сме зад Вас и Вашата непобедима армия !
283
2
 
14
 
! Отговори
Формер прецедент преди 6 години
Днес, очакваме с нетърпение изказването на формер-прецедента Плевнелиев по въпроса тъй както се изказа по визитата на руския патриарх.
282
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, аркадашите ни от Анадола мислят за нас. Та нали доблестната царска българска армия спаси Цариград от коварните руснаци през Първата световна война? Мъдрият Фердинанд защити нашите братя анадолците в тежък момент. Та без българските патриоти, като генерал Колев, Истамбул щеше да стане християнски град? Представяте ли си какъв ужас сме избегнали?
281
25
 
2
 
! Отговори
Исмаил преди 6 години
До Агджата, когато е имало турска баня,българите са си честитили "Честито баня":) Не случайно магарета и прасета носят български имена..:)
280
5
 
14
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
След Турция, най-простите пооооомаци живеят в Кърджали!
279
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Давай Ердо. Само така.
278
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Асанж като обяви грамите на ЦРУ и там пишеше че турските политици са най-простите в света. А Ердоган е най-простия сред най-простите, затова и им е лидер. Конкурса е бил по тъпота.