НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!

Шефът на пакта поиска нови решения на срещата на върха през юли
18 мар 2018 08:58,
298
НАТО се усъвършенства заради Русия: Все по-агресивна е!
Снимка: Reuters

НАТО трябва да подобри отбранителните си способности и готовността си да действа като последица от все по-агресивните и непредсказуеми действия на Русия. Това обяви генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг в интервю за германския в. "Велт ам зонтаг", предадоха Ройтерс и БТА.

Столтенберг каза, че очаква германският канцлер Ангела Меркел и другите лидери от НАТО да внесат промени в подхода си на следващата среща на върха на алианса през юли в Брюксел, заради риска Русия поетапно да придаде повече тежест на ядрените си оръжия в доктрината си, в ученията и в новите си военни способности.

"Мисля, че канцлерът Меркел и нейните колеги, ние ще трябва да се изправим през взимането на нови решения на срещата на върха през юли. Ние трябва да сме нащрек и решителни", каза Столтенберг.

Още по темата

Миналата седмица той обвини Русия, че се опитва да дестабилизира Запада с нови ядрени оръжия, кибератака и прикрити действия, в това число и отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря в британския град Солсбъри.

"Винаги можем да направим повече и трябва да размишляваме върху това сега. Солсбъри следва, както всичко показва, един модел, който ние наблюдаваме от няколко години - Русия става все по-непредвидима и по-агресивна", заяви генералният секретар.

Русия отрича да има нещо общо с отравянето и казва, че алиансът е риск за мира в Европа.

"Русия не трябва да си прави погрешни сметки. Ние сме винаги готови да отговорим, когато съюзник е атакуван военно. Ние искаме правдоподобно разубеждаване. Ние не искаме война. Нашата цел е деескалация", каза Столтенберг.

Той допълни, че хибридната война може да бъде добавена в дневния ред на следващия съвет НАТО-Русия. Столтенберг призова също така Русия да се придържа към договорите за контрол на ядрените оръжия.

Генералният секретар посочи като доказателство за руската заплаха анексирането на Крим преди четири години, и подкрепата за сепаратистите в Украйна, както и военното присъствие в Молдова и Грузия, намесата в западни избори и в сирийската война.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
8
 
! Отговори
Природата загива преди 6 години
а милярди се дават за оръжия. Краят на човчеството ще е по-близко. Вместо да се въоръжават, да вземе да се обединят и да спасят Земата
190
0
 
6
 
! Отговори
аман от диверсии преди 6 години
До окупацията на Киев Москва бе най важния съюзник и спонсор на НАТО ..Трилиони долари живи ограбени от Русия течаха натам барабар с реки от безценен газ /суровина за храна за хората след няколко стотин години изгарят наглеците подава БОГ СЕТ//Ако не бяха наредили нападение срещу ДОнбас и набеждаване на Путин за приемане на гласуването в Крим за спасяване на Крим от нагли престъпници ..сега щяха да тровят стотици милиони в РУсия с вече доставени там спец отрови вкл за бира,безалкохолни лекарст
189
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦСКА - Левски 1:0 !!!!!!!!!
188
1
 
9
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Много му.та.нти в това НАТО,нормални няма ли?
187
1
 
15
 
! Отговори
f преди 6 години
НАТО не иска война, но НАТО нападна Афганистан, Сирия, Сърбия, Иран, Либиязападните слуги на юдо-масонските лихвари си мислят че още е 1980 - грешат !Кого ще пратите срещу Русия - 3-тополовите или милионите цветнокожи "бежанци" или бялото малцинство от безволеви овце с промити мозъци !?за война се иска силни мъже с морал и патриотизъм, а точно това пречи на еврейската толерастия след 20 годни максимум запада ще представлява близко-източна ***
186
0
 
6
 
! Отговори
по кротко размириса преди 6 години
ЯСно е че наркоманизирани от Брюксел и САЩ с е опитват да похвалят Путин че е голям герой като направо е АНЕКСИРАЛ КРИМ..с цел да скрият окупацията на цяла Украйна и масовите убииства срещу ДОнбас..
185
2
 
2
 
! Отговори
БОГ СЕТ преди 6 години
АКО наркоманите от Брюксел не бяха набедили нагло олимпиеца Путин той и досега нямаше да знае ,че Киев е окупиран с зомби пиво и спец наркотизирани депутати обемно обсебени неадекватни..
184
1
 
2
 
! Отговори
Според БОГ СЕТ преди 6 години
Ало наркоманите напомнят, че НАТО е окупирало важни руси републики вкл ГДР<ПОлша,Чехия,Словакия <Унгария,Румъния ,БЪлгария <Литва <латвия <Естония и КАПАК НА ВСичко Украйна. в тези Важни источни републики 100% от населението е проазени с спи активни оръжия. Ограбва се зверски територията>НА власт са подставени нагли престъпници контролирани с чипове.
183
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия става все по-непредвидима------------------------каза Столтенберг. Точно това е лошото за НАТО, не се знае откъде ще им дойде и кога Русия ще им го нач ука.Така че да внимават.
182
12
 
7
 
! Отговори
НАТО преди 6 години
На фона на случващото се в Украйна става ясно ,че съществуването на НАТО е гаранция за членовете на НАТО ! Не случайно всички съседи на Русия искат да членуват в НАТО като по този начин искат да си гарантират спокойствие и мир ,но не всички имат този шанс да са в НАТО какъвто шанс имаме ние българите ! Русия пред слабите не се спира ,мачка наред ! Затова трябва да сме с един силен съюз като НАТО за да не продължава Русия да ни мачка като ни мачкаше 45 години !
181
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той Тонката е от каналджийска фамилия - все памперси са били на някого.
180
8
 
1
 
! Отговори
тцтцтцццтцтцт преди 6 години
До мразещ алкохолицитеВярваш ли си ???Колко хора обезглавиха , заради съюза ни със САЩ ???Колко българи избиха , заради измислените войни на САЩ в Близкия изтокИииии " лошат " Русия няма вина как тогава сме по-добре , и по-спокойни със САЩ и НАТО
179
4
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Както каза Лавров - Времето за преговори свърши! От тук на сетне отговорите на Русия ще бъдат безкомпромистни и жестоки. НАТО няма да влезе в кондиция още 100 години. Или поне още 15 години след които вече няма да съществува.
178
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НА ТРЕТОПОЛОВИЯ СТОЛТЕНБЕРГ СКОРО МУ ИЗТИЧА МАНДАТА И СЕ ОТТИЧА В КАНАЛИЗАЦИЯТА.
177
2
 
16
 
! Отговори
фактите 2 преди 6 години
назначаваха марионетни правителства в съюзници на Русия , градяха и градят бази до границите на Русия , върхът на нахалството беше организираният преврат в Украйна , и желанието им да направят крим - база на НАТО / САЩ / , а Русия нямаше друг избор , освен да се защитава . И на базата на това наричат Русия агресор В безумието си стигнаха дотам , да финансират и организират създаването на ИД и тези страни от НАТО /САЩ / имат наглостта да се наричат " миротворци "
176
4
 
15
 
! Отговори
Фактите преди 6 години
Варшавският договор се разпусна 1991 -а , пита се - защо НАТО продължи да съществува бяха останали без врагове ,СССР се разпадаше , икономика на никъде и т.н . Елцин слугуваше на САЩ , и така се появи необходимост от нов враг , който този път да оправдае колониалната политика на САЩ . 2001 - събориха си кулите , и порха война с " тероризма" , който те създадоха . Искаха да заграбят и природните богатства на Русия , организираха "арабската пролет " , съсипваха държави
175
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вовата ги направи за смях.
174
19
 
4
 
! Отговори
мразещ алкохолиците преди 6 години
Руснаците ако знаят колко е 2+2 , американците знаят 2 + 200 !Щом руснаците с тази некадърна технология произвеждат ядрени оръжия , американците с тази напреднала технология могат да произвеждат 100 пъти по-качествени ядрени оръжия ! За да сме спокойни от руска агресия трябва да сме ръка за ръка с братска Америка ! ЕС и НАТО са нищо ако ги няма американците ! Винаги със САЩ за да спим спокойно !
173
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От заглавието на статията не разбрах кой е по агресивен ?
172
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО е една разпадаща се организация ! Виждате ли какво става в Сирия ? Турция се бие срещу поддържаните от САЩ кюрди , както турците се бият срещу кюрдите може да се обърнат и срещу нас и срещу Гърция! И кой ще ни защити? Сигурно САЩ ще ни защитят колкото защитиха кюрдите в северна Сирия! Единствените които могат да ни защитят от Турция в момента са отново Русия!