Прокуратурата рови за 8 г. назад дълговете на "Пирогов"

Проф. Балтов: Има структури, които от 40 г. не са променяни
22 мар 2018 10:45, Анисия Иванова
8
Прокуратурата рови за 8 г. назад дълговете на "Пирогов"
Архив: Булфото

Прокуратурата ще проверя финансовото състояние на "Пирогов" и ще се върне 8 години назад, съобщи нейният директор проф. Асен Балтов и допълни, че за последните 5 години загубите в болницата са за над 20 млн. лева и са сменени 4 директори.

Трябва да се вземе под внимание, че има недофинансиране на спешната помощ, която се извършва в болницата. Трябва да се види оптимални ли са били договорите при предишните директори, не бих казал, че болницата е източвала публични средства, коментира той.

Още по темата

Проф. Балтов обяви, че в момента болницата е на баланс – харчи толкова, колкото получава на месец.

"Съкращения няма да има, до този момент съм пенсионирал, съкращения като цяло не е имало", настоя той пред bTV.

"Търси се ефективност, това е основното правило в момента. Имало е дублиращи структури, които не са били достатъчно ефективно", обясни той.

"Имаме 4 хирургични клиники, които имат ефективност колкото 3, и се взе решение да бъдат обединени в една обща клиника с 3 отделения и по-ефективно да използват ресурса от кадри", даде пример Балтов и уточни "всеки ще работи така, както трябва да се работи".

"Пирогов" трябва да отговори на конкурентната среда", защото в София има още 36 болници, това е конкуренция за нашата болница и трябва да отговорим с по-добро и бързо обслужване на пациентите", убеден е директорът.

Той разкри, че в болницата има структури, които не са били оптимизирани повече от 40 години.

"Стара структура, раздробена, вместо да се окрупнява, създавани са отделения, за да бъде някой хабилитиран, после той напуска "Пирогов", но звеното си остава", разказа шефът на болницата.

Проф. Балтов обеща, че ще има видимо повишаване на заплатите в болницата. Неговата прогноза е, че ако оптимизацията се случи болницата ще излезе на "положителен финансов резултат още в края на тази година".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Абсурдистан преди 6 години
Отново *** идея. Пирогов винаги е работил на загуба и никога не са изкарвали пари, поради простата причина, че не могат да върнат никого. Всеки който влезе в Пиригов го лекуват, ако е осигуряван после може и да вземат някой лев, ако не е се пише загуба. И всичките *** субекти дето не са вечно висят там по коридорите и пред спешното. После били източвали пари! Всички болници източват пари, ама много малко са на загуба, щото от повечето ако нямаш осигуровки ти сочат вратата!
6
1
 
8
 
! Отговори
Ginger bread преди 6 години
И до ровят,нищо няма да намерят.Всеки,който става директор там си плете добре кошницата и си замита следите.Не вярвайте на лекарите като мрънкат за пари,защото беден лекар няма.С парите под маса и щедритя подаръци добре си живеят.
5
0
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Петър Носков не допускал да лежи в затвора.Как ще лежи като живее в най-корумпираната държава от ЕС?!Ако му е чиста съвестта,да каже как се сдоби с мезонет на пъпа на София и луксозна лимузина по времето на скандалните ваксини и защо те са на името на дебелата му жена Ралица?Която междувпрочем е замесена в скандални обществени поръчки чрез фирми от Ботуша,не с кой да е,а с Бойко Борисов.Братовчед му Христо Москов пък върти далавери с бившата на Плевнелиев.
4
0
 
10
 
! Отговори
ДОКТОРСКАТА МАФИЯ преди 6 години
е една от най-силните. С политическо лоби в Парламента
3
0
 
9
 
! Отговори
РИФОРМАТА преди 6 години
е безкрайна. Крайни са само парите в джоба на българина
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само 8 години назад ли ще рови прокуратурата?Останалите години са били много печеливши, дисциплинирани и контролирани???!
1
0
 
5
 
! Отговори
д-р Га преди 6 години
създавали се структури за да бъде някой хабилитиран...ще има оптимизация и ще се повишат заплатите без съкращения...а от къде ще дойдат парите? и как ще стане хем заплатите по-високи, хем същите пари, хем сме на печалба? Бездънната яма на т.нар."здравеопазване" край няма...