Снимките, които никой не трябва да вижда! Градежът на Стоунхендж

Нищо от онова, което виждаме, не е останало недокоснато
23 мар 2018 16:30, Александър Попов
104
ancient-code.com

Источник: http://mirtayn.ru/fotografii-stounxendzha-kotorye-nikto-ne-dolzhen-byl-videt/?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com

Снимка: ancient-code.com

Стоунхендж привлича всяка година милиони туристи. Той е най-известният мегалитен паметник в света – кромлех с диаметър около 100 метра. Намира се в средата на равнината Солсбъри, графство Уилтшър, Великобритания. Строителството на рова и землената част е датирано около 30 век пр. Хр., а на каменното съоръжение към 24 – 21 век пр. Хр.

Този древен паметник е свързван с множество загадки, но една от тайните е изненадваща - стоящите камъни, които виждаме днес, са били инсталирани преди повече от 50 години, след многобройни реставрации, които продължават повече от век.

Според ново проучване, направено от археолози и геолози от Университетския колеж в Лондон, камъните са били донесени от хълмовете Присъли Хилс, в окръг Пемброукшър. Това място се намира на 225 километра от паметника, а процесът на транспортиране на камъните продължава от 20-те години на миналия век. За съжаление, изследователите не са в състояние да посочат точното местоположение, от което са били взети тези камъни.

Повечето хора обаче не знаят, че известният Стоунхендж, който виждаме днес, в действителност е възстановен няколко пъти. Както снимки, така и видео доказателства потвърждават, че камъните действително са били инсталирани там само преди 50 години. С други думи, това е "римейк".

Сайтът ancient-code.com твърди, че паметникът, който виждаме днес, е възстановен през 1901 година. Тогава процесът на възстановяване довел до голямо възмущение и поради това рядко се споменавал в официални източници.

Уилям Гауланд наблюдава първото основно възстановяване на паметника, което включва промяна в позицията и фиксиране с бетон на камък № 56, тъй като е щял да падне. Изправяйки камъка, той го премества на около половин метър от първоначалната му позиция.

По време на реставрация през 1920 г. Уилям Хаули разкопава близо до Old Sarum и открива отделна структура от шест камъка с наклон навън. През 40-те и 50-те години Ричард Аткинсън, Стюарт Пигът и Джон Ф. Стоун извършили многократни разкопки на това място.

През 1958 г. камъните отново са възстановени - три от Камъните на Сарсен (Sarsen Stones) се преместват и се инсталират на специално подготвени площадки. Последното възстановяване е извършено през 1963 г., след като камък номер 23 от кръга на Сарсен пада.

Авторът на множество статии за Стоунхендж Кристофър Чипиндейл признава: "Нищо от онова, което виждаме в Стоунхендж, не е останало недокоснато".

Друг изследовател - студентът Брайън Едуардс, пък откри редки снимки на Стоунхендж: "Твърде дълго хората са били в неведение за възстановяването на Стоунхендж. Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".


104
Още по темата: Стоунхендж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Истината е, че преди да видя статията тук, я видях през ФБ в един руски сайт, така че наште са копнали, особено снимките.
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Учуден съм от това, колко малко хора знаят за това и е страхотно, че в учебниците ще бъде разказана цялата история за този обект".

В исторически план, това са купчина камъни с неясен произход, които са изключително маловажни, следователно, самото им споменаване в учебниците е загуба на думи.
96
6
 
16
 
! Отговори
Гост+ преди 8 месеца
Чудо на чудесата - егати тъпите камъни - британски фантасмагории
95
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Саашко служи на Меркел. А Меркел в момента натиска английската педофилка за сделката с брексита. И затова в цяла Европа излизат подобни статии. Сашко все още си е джендър - алтериран евроатлантик с ментарско - гьобелско -терезамейски наклонности. Зависи кой плаща статията...
94
7
 
14
 
! Отговори
k преди 8 месеца
Сашко,

трябва да призная че винаги съм те мислил за една от многото Сороски чик–ий ....с тази тази статия ми се вдигна много в очите

лека полека хората ще разберат как страшно са били лъгани от офицялната "наука" на евреите
93
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Путин е виновен, той нареди на крановете да преместят камъните от автентичното им място.
92
11
 
9
 
! Отговори
Историк преди 8 месеца
Ако накой у нас покаже нещо такова за измислените старини в Търново или Плиска, например, ще го обявят за предател, ***, джендър и пр.
91
26
 
7
 
! Отговори
хаха преди 8 месеца
В друга статия-в Русия откраднаха 25 километра път.За каква дивашка държава говорим,а руските роби в България се кланят и гъзят на тази кочина.
90
4
 
16
 
! Отговори
Ivory преди 8 месеца
Такива фалшиви паметници се правят в цял свят с цел туризъм ,и сегашното панагюрско съкровище е копие.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Лъжеш като дърт британец".
88
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кажете истината и за пирамидите
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Забравили са да сложат калдъръм!
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ДОЛНА ИЗЛАГАЦИЯ!
85
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То има ли изобщо случай, в който рижавите трътльовци да са казвали истината? Цялата им работа е лъжи и измами.
84
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И турската "история" е писана от англичани
83
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Тази фалшификация,както и много други,влючително и отравянето на руския шпионин може да бъде дело само от задокеанките краваре.
82
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 8 месеца
Тази фалшификация,както и много други,влючително и отравянето на руския шпионин можа да бъде направена само от зад океанките краваре.
81
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимно 75

същите като теб
80
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И ходенето на Луната е студиен запис.
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПОТРЕСЕН СЪМ!