Западът се обедини и e единен след случая Скрипал

Иска да действа твърдо и решително към Русия, коментира анализатор
Обновена: 28 мар 2018 06:38 | 27 мар 2018 22:44,
201

За първи път след края на Студената война се стига до такова голямо разделение между Запада и Русия. Западът се обедини за пръв път от доста години насам и застана единен - това е основното послание след "Скрипал".

Така политическият анализатор Даниел Стойков коментира в студиото на "Денят ON AIR" скандала, който се разрази след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

Според него случаят "Скрипал" е част от поредицата конфронтации, които стават в последните 4 години, между Запада и Русия.

"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г. Важно е да се отбележи, че през тези 4 години страните от ЕС нямаха обща позиция срещу действията на руснаците. Западът действаше нерешително, имаше и много вътрешни проблеми", уточни още анализаторът.

По думите му санкциите, които бяха наложени на Русия от страна на ЕС и САЩ, не бяха толкова твърди и решителни, но сега положението е съвсем различно.

"Виждаме желание от страна на страните от ЕС да действат по-твърдо и решително към Русия. Вече близо 20 страни изгониха руски дипломати - независимо от липсата на ясни доказателства", допълни още той пред Bulgaria ON AIR.

Стойков е категоричен, че Русия не е спечелила нищо от убийството на Скрипал, а точно обратното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
5
 
19
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Това прословуто единство на Запада е като играта "Саймън каза"!В ролята на Сймън-естествено САЩ.Като кажат да се подскача-подскачат,къде ще ходят.Иначе-лошо!
49
5
 
18
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Швабче, що им на Китай да ходят в Сибир. Те веднъж пробваха, на един остров там, езеро някъде в Сибир, ако се не лъжа бая от тях "изчезнаха".
48
20
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 48,Добре, на вас едно са ви набили в кратуните и все него въртите. Китай като изкормят Сибир за 5-10 години ще търсите тогава ЕС. Ама хай бакалъм!
47
3
 
17
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Абе СЛОБОДНИЯ, наистина ли вярваш, че в Украйна не стана уличен преврат ...Не болен мозък, липса на такъв е твоята ...
46
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Свободният (от разум)Къде в Украйна ли не е имало преврат?!?!?нямам повече въпроси!
45
11
 
2
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
42 нищо не пом иш но съм на тела и няма как да ти налея малко спомени
44
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин така им я разказва, та чак сам си приказва.
43
0
 
12
 
! Отговори
Прозорецътна Овертон преди 6 години
"На този етап продължаваме да цитираме учените. Нали не бива да се отвръщаме от знанието? За канибализма. Всеки, който отказва да обсъжда това, трябва да бъде заклеймен като фанатик и лицемер."ама ни работят по учебник!
42
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да искаш доказателства за участието на Русия когато е използван новичок е все едно да искаш доказателства когато на местопрестъплението са намерени само твои пръстови отпечатъци. Пръстовите отпечатъци се считат за напълно достатъчно уличаващо доказателство.
41
7
 
27
 
! Отговори
(-_-) до Hafen преди 6 години
Става въпрос за това, че Путин не дава достъп до ресурсите на Русия, за това, че спря инвазията на НАТО в Украйна и общо взето им разказва играта за сега..
40
25
 
4
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
35 В Украйна не е имало преврат . Преврат имаше само в тиквите зомбирани от кремълкия зомбящик
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Pari-pari...Petrol...Gaz...Voda...Zlato...Tova e Rusia.Koloniite svwrshiha. No koi posegna na Rusia- hubavo ne e vidial. Napoleon...***..Germania..Chetete istoria, a ne samo ..
38
5
 
28
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Американски замисъл с британски изпълнители - англичаните се сринаха до прости изпълнители на мръсната работа на бившата си колония. Това е исторически позор ако ще и всички руски дипломати да изгонят.
37
5
 
28
 
! Отговори
Помнещ преди 6 години
За младите хора да поясня. На времето Никита Хрушчов Генерален секретар на СССР /19531964/ год. подари Крим на Украйна. Путин си го върна обратно след като Украйна излезе от СССР Имаше такава федерация /Съюз на Съветските социалистически републики/ Крим винаги е бил руски. Много апетити и интереси има към него, защото е стратегически разположен. Ето това е истината. САЩ не могат да се примирят, че там не могат да разположат базите си.
36
10
 
4
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
39 Кой си ти и какво ти разбира тиквата от такива доказателства
35
4
 
12
 
! Отговори
Свободният преди 6 години
38 Точно така американците сами си бутнаха кулите. Болен мозък
34
3
 
26
 
! Отговори
Стига демагогии преди 6 години
Дайте ни доказателства а не некви очилаТИ ДРЪНКАЛКИ!
33
26
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Осъзнайте се бря! Защо им е на целият свят да гърчат Раша. Толкова ръководители на държави се обединиха зад отравянето на Скрипал-всички те са прости, само Путин е умен! Чак Австралия и Канада изгониха дипломатите, а вие какви ли не опорни точки вадите всеки ден! Мислете малко!
32
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утин-по бели ***!!!!
31
4
 
28
 
! Отговори
Петров преди 6 години
"Всичко започна с нахлуването на Русия в Крим през 2014 г.===========================================Всичко започна с преврата в Украйна, организиран, замислен, проведен и финансиран от САЩ и Запада с цел изгрждането на американски военни бази на Черно море. Нещо, което нито една уважаваща себе си световна сила няма да допусне.