Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците

Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие, смята той
Обновена: 2 апр 2018 16:25 | 2 апр 2018 15:43, Александър Попов
241
Лавров: Отравянето на Скрипал може да е изгодно и за британците
Снимка: Reuters

Това доколко конфликтът между Москва и Запада заради отравянето на Сергей Скрипал ще ескалира, не зависи от Русия, заяви на пресконференция руският министър на външните работи Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

През Студената война имаше някои правила, но сега Великобритания и САЩ загърбиха всякакво благоприличие и се държат като деца, каза той.

Още по темата

Русия отрича да е отговорна за нападението от 4 март срещу бившия разузнавач Скрипал и дъщеря му Юлия в Солсбъри.

В изказването си Лавров допълни, че Москва е заинтересована да бъде установена истината по случая, предаде ТАСС. Министърът изрази възмущение, че Великобритания или отклонява, или не отговаря на руските искания за консулски достъп до Юлия Скрипал, както и надежда Сергей Скрипал да излезе от комата и да не му се случва нищо лошо.

"Силно се надявам Сергей Скрипал да последва примера (на дъщеря си Юлия, която излезе от комата), защото съдейки по всичко двамата с дъщеря му са били еднакво засегнати при инцидента", каза Лавров.
Той заяви, че отравянето на Скрипал може да е било извършено с най-различни мотиви, посочвайки, че то може да е било изгодно за британските специални служби и правителство.

"Има и други обяснения освен тези, за които говорят нашите западни колеги, заявявайки единствено, че като окончателно решение може да бъде приета единствено руската следа", каза Лавров. "Например експертите казват, че това може да е изгодно за британските специални служби, които са известни със своите способности да действат с разрешение за убийство. Това може да е изгодно и за британското правителство, което явно се оказва в неудобно положение, неизпълнявайки пред своите избиратели обещанията за условията за Брекзит", заяви той.

Според Лавров може да има цял ред причини, които не са известни.

Министърът допълни, че разчита Тръмп да спази обещанието, дадено от САЩ, и да се изтегли от Сирия след победата над групировката "Ислямска държава".

"Особено ни безпокои това, че въпреки постоянните изявления, че единствената цел на САЩ в Сирия е борбата с тероризма, през последните месеци наблюдавахме как САЩ доста сериозно се установяват на източния бряг на река Ефрат", каза Лавров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 155За *** чувал ли си, провери кой и къде го е използвал, за ядрени бомби чувал ли си, провери коя страна в цялата история на човечеството ги е използвала и къде !За да не търсиш много ще ти подскажa - това са USA, големите миротворци и демократи, и сега насъскват безскрупулно едни срещу други народи като Украйна срещу Русия, създават марионетни държавици като Косово за да насъскват сърби срещу албанци, зад всички беди на човечеството стоят американците
154
22
 
5
 
! Отговори
Пак сме последни преди 6 години
Пак сме последни по всичко в ЕС. И в гоненето на руски шпиони се очертава да сме последни. Докога ?
153
6
 
2
 
! Отговори
до 164 преди 6 години
Иска ти се, но няма да стане. Ти каква трева ядеш, сено или слама?
152
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименруснаците само това могат, няма кой друг, не са от Аржентина
151
22
 
5
 
! Отговори
Ванга преди 6 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
150
8
 
24
 
! Отговори
Бритите преди 6 години
Бритите и САЩ се усетиха, че съюзът Европа - Русия е неизбежен, Северен поток 2.Затова и бритите излизат от ЕС.Бъдещето на Европа е съюз със Русия.Тогава европейците нямат нужда от НАТО.Залогът е много по-голям.Рано или късно ЕС ще скъса с наложеният диктат на САЩ и Британия.Изходът е един силна Европа следствие на съюз между ЕС и Русия.Когато ресурсите и технологиите се обединят, Европа става самостоятелна и независима.А САЩ, НАТО и Бритите излишни!А иначе на Марс има руски шпиони.
149
6
 
17
 
! Отговори
До 157 преди 6 години
Хайде стига третополови опорни точки.Рудив нищо не е анексирала. Крим ди е руски и там жиееят руснаци. При тоеа от векове.
148
16
 
9
 
! Отговори
TT преди 6 години
Лавров,това че отравянето може да е изгодно за британците,не означава че не сте го извършили вие...А иначе то може да се окаже изгодно и за Бангладеш...
147
9
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Как пък всичките отровените са все опоненти на Путин,или протежетата му отрова ги не лови.
146
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 141,147 Кой го казва,единдебил-руски ***?Не ме разсмивай.
145
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ-6 ликвидираха Принцеса Даяна, та ще се спрат пред някакъв си пенсиониран руски шпионин със смешно име.
144
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен152 САЩ не са си увеличили териорията,докато Русия анексира Крим и то в 21 век?!САЩ не създават замразени конфрикти по границиште си,додкато Русия ги произвежда на всеки 5 години.Западът освободи своите колонии,при разпада на световната колониарна система през 60-те на миналия век,докато Русия,която граничи със своите колонии,не.Подтиска и заличава цели народи,като чеченския ,например.Русия е заплаха за мира в света.
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен до 143 преди 6 години
Прав си ама като гледам баш в страстната седмица американските и евроатлантически слуги дадоха всичко от себе си.UK е потъващ остров в преносния и буквалния смисъл опитващ се да завлече Европа.Ама иде празник.И на мене не ми се слуша щом ние имаме собствено мнение по въпроса Скрипал сме предатели.Само 20 държави са съпричастни с Великобритания от общо 200 това е показателно какво мислят останалите.
142
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен152 Моля,моля,какво правеше Русия/СССР ,20 години в Авганистан,преди САЩ?Остави само руини и смърт.Какво направи в Нагорни Карабах,Южна Осетия,Източна Украйна-развалини.В Сирия,с химическото,забранено оръжие?
141
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Позволявам си поправя Лавров ,не може то е.
140
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Анонимен 146,149 Да се позоваваш на фекти,според теб означава,да пишеш срещу Русия?Току що призна,че си ***,който пише в полза на Русия ,срещу България и запада.Трябва да те лоцират и да забранят достъп до форума.Дали в Русия можеш да пишеш срещу нея,както в БГ срещу ЕС?
139
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 138руските слуги са жалки, а американските слуги са само за възхищение, ах колко сме демократични, мисля, че изобщо да си слуга е жалко....за сведение американците са донесли на много държави по света само сълзи и нещастия...Виетнам, Ирак ,Либия,Афганистан да изреждам ли още, колко е демократично да избиваш хора в посчените държави
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено,че кръвосмесителите са го отровили.
137
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тереза Мей145 Само руските *** и дебилитеот червената глутница у нас,могат да се гаврят с такова нещо,със смърта на други и дори само с опит за отравяне.Русия заплаши света,че може да употреби химическо оръжие,където и когато си поиска.Руските служби отдавна сеят смърт по света,още от времето на Троцки.Списъкът на отровените е доста дълъг и напорите да оневинят Русия,са твърде неуспешни.Затова БСП губат традиционно на избори,дори с ДПС взети заедно.
136
4
 
13
 
! Отговори
до Анонимен 146 преди 6 години
Чий *** си, след като по цял ден пишеш срещу Русия? Ще се разболееш. А англичаните наистина са лъжлива пасмина, приличаш на тях.