Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев

Оръжието им е вкарано от вътрешен човек, смята затворник
4 апр 2018 15:05,
140
Бягство през парадния вход: Чистачка се опитала да спре Пелов и Колев
Снимка: Архив, Булфото

Почти 24 часа след като двама престъпници избягаха от Софийския затвор от тях следа и няма.

Властите са задържали техни близки. Сред арестуваните е и синът на Владимир Пелов – 20-годишен младеж. Задържани са и хора от неговото обкръжение. Все още не е ясно дали те имат връзка с бягството, или само се разпитват.

Мъжете са били въоръжени до зъби, с нож и пистолет, насочен срещу надзирателите. Изчезват за 15 секунди като на филм, през парадния вход. Действието се развива пред очите на съкилийниците им. Успяват да неутрализират трима надзиратели.

Още по темата

"Отвориха си вратата. Заплашиха с пистолет този, който е на втори пост. Той го отваря с бутон, защото умира от страх. Те са страхливи! И го видях Пелов как тичаше, вече на бариерата, и му правеше на Ради с ръка знак по-бързо да минава. И просто им виждах гърбовете. И излетя дежурният офицер с още 7-8 човека, но то всичко беше приключено. Пред 11 човека става това нещо", разказа пред "Нова тв" затворник, свидетел на бягството.

"Стреляха по постовия и аз се развиках защо стрелят по човека. Исках други хора да реагират, да видят. В страха си почти нищо не видях. Казаха ми да се махам. От уплаха нищо не видях", разказа пред хигиенистката Христина Александрова.

Бягството е добре планирано. Радослав Колев работил в кухнята. Предполага се, че оттам се е сдобил с нож. А Владимир си държал оръжието в килията. Колко по-рано е внесено и от кого - все още няма отговор.

"Това оръжие се вкарва само чрез човек. Този хубав пистолет, който го видяхте, той си е боен, не е някаква играчка. Този човек е от персонала", твърди затворникът, станал свидетел на бягството.

"Има хора, на които им се прави фиктивен тараш".

"Хората да бъдат внимателни. При най-малкото съмнение за съвпадение на лица, да сигнализират веднага полицията. Да избягват всякакъв контакт", предупреди Младен Маринов, главен секретар на МВР.

"Мерките, които сме взели, са доста сериозни. Да бъдат засилени всички патрули по границите. Има въведени сили. Не само човешка сила, но говорим и за технически средства", заяви Светлан Кичиков, директор на Гранична полиция.

Преглеждат се и записи от охранителни камери.

По информация на МВР много граждани на София и в страната са се обаждали да кажат, че са видели двамата бегълци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
31
 
! Отговори
Тончо преди 6 години
Пак им увеличете заплатите на надзирателите, дано свършат нещо. Иначе подкупите за отпуски на затворниците не стигатЕвала Цачева изяде парите на учителите и мед кадри.,
47
4
 
27
 
! Отговори
А+ преди 6 години
Една чистачка (90 % навярно е от ромски происход) е реагирала към бегълците -имала смелост ),а 11 души персонал (99% са навярно не са от ромите -се уплашили и били неадекватни ) не реагирали ..... . Да ама сега медиите няма да пишат за това ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ,а само когато има негативна информация към ромите.... . Страха,честноста , добротата ..... нямат етнос и религия.Докато не разберем ,че хората трябва да ценим не по етнос и религия,то ние ще се въргаляме в калта -държавата ни имам предвид.
46
0
 
43
 
! Отговори
Цецка преди 6 години
Тая женица, чистачката, да вземат да я изпратят да изкара някой РАБФАК, и после да я турят на поста министър на кривосъдието. Имам усещането, че ще свърши по хубава работа.
45
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
чистачката е реагирала по-адекватно от Цицева и Радлев, няма такъв срам за тия двамата - да хвърлят оставки!
44
0
 
37
 
! Отговори
Ива преди 6 години
Имате ли поне една новина, без правописни грешки? Някой от вас има ли образование?
43
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Надзирателите били страхливи...Ами какви да са...***, назначени само защото са роднини на някого!
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пробутват пак някакви приказки на Шехерезада.Чистачката героиня не може да изчисти резила.
41
0
 
24
 
! Отговори
чистач преди 6 години
ЧИСТАЧКАТА да става министър, няма какво... нещата са ясни!
40
0
 
8
 
! Отговори
Съгласен преди 6 години
До Смешна държаваДа бъде!
39
1
 
11
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
И тази Боряна която го е написала и тези които ,,умно" коментират са на един акъл.Вярват и мислят първосигнално.ТЯ-,,въоръжени до зъби,ТЕ-не сме виждали???? чистачка в затвор.Наистина дечурлига.
38
2
 
8
 
! Отговори
Версия преди 6 години
Вкарани с грешка и преди финала на затвора. МВР - БЯГАЙТЕ ЗА ДА ВИ УБИЕМ.
37
1
 
17
 
! Отговори
Ей,дечурлига преди 6 години
Абе има ли някой с мозък от вас бе ***.Във всяка една административна сграда ,има Личен състав,счетоводител,чистачка ,шофьори и т.н.,и те не са в килиите.Те не обслужват килиите ,а администрацията.Явно много екшъни гледате и какво ли е в детските ви кратунки.
36
0
 
32
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Вчера бяха тежко въоръжени, днес вече до зъби!??
35
0
 
39
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Като стигнах до хубав пистолет и не можах да сдържа сълзите си...
34
0
 
33
 
! Отговори
Смешна държава преди 6 години
Чистачката отива министър на правосъдието или на МВР, а Цацка и Радев отиват да чистят у затвора вместо нея
33
11
 
5
 
! Отговори
До varg преди 6 години
Ти явно със всички случаи по света си запознат. И къде видя че ги гони чистачка? Ех,младо,ех пубере голобради,колко ли такива ,,умници" като теб,още не сте си взели матурата,но знаете всичко и си плямпате безнаказано на воля.Но като дойдат твоите червени другари ще видиш неща гдето наистина ги няма ни във видео игра ни във филм на ужасите.Ние го видяхме и преживяхме и повече не ги щем,но защо заради такива като теб трябва пак,,да настъпваме мотиката" ?
32
4
 
22
 
! Отговори
tc tc tc преди 6 години
Много хора има за уволнение в тази ситуация. Но първи трябва да е тоя дето като са заплашили него с пистолет им е отворил вратата та да излязат въоръжени навън сред хората...
31
0
 
36
 
! Отговори
Бойко преди 6 години
"Ние ги хващаме, те ни бягат" ...
30
0
 
28
 
! Отговори
Св преди 6 години
До дедо ЙовДа бе верно - никаква фантазия. Нито са си татуирали плана на затвора, нито са копали вентилациите, директно с маршова стъпка - авангард. П.П. Дали на чистачката не и е засекла метлата та не е реагирала по - адекватно?
29
1
 
11
 
! Отговори
Св до vlady преди 6 години
Да бе ясно, по принцип си прав. но все има някой затворник, който иска да работи нещо да му считат 2 излежани дни за 3 (така ли беше) като работи нещо. А там има не само убийци, а и кокошкари разни, измами ДДС-ари, пияни шофьори, случайно попаднали и пооправили се. Чак па така да се прецака, да си загуби тия бонуси не вярвам да прави мизерии. Па и надзирателите не са ли като пожарникарите - почиства си всичко и плаца, и пожарните и помещенията. Не съм виждал чистачки там. Не могат да преметат ..