FB: До 2,7 млн. европейци засегнати от злоупотребата с данни

Представители на ЕК и социалната мрежа продължават диалога по темата
6 апр 2018 22:21, Василия Пейчева
6
FB: До 2,7 млн. европейци засегнати от злоупотребата с данни
Снимка: БТА

С писмо до Европейската комисия Фейсбук потвърждава, че до 2,7 милиона потребители в ЕС са били засегнати от злоупотребата с лични данни покрай случая с "Кембридж Аналитика", съобщи говорител на комисията.

Следващата седмица предстои представители на ЕК и на социалната мрежа да продължат диалога по тази тема. Разговорите ще засегнат новите правила за личните данни в ЕС и по-общо теми, свързани с демокрацията, поясни говорителят.

Той добави, че от 25 май в ЕС влизат в сила допълнителни правила, според които при нарушение на изискванията за съхранение на лични данни дружествата може да бъдат глобени с до четири процента от техния световен годишен оборот. При нарушение дружествата ще трябва да уведомяват потребителите до 72 часа.

От следващия месец дружествата, обработващи лични данни в ЕС, ще трябва да получават изричното съгласие на своите клиенти да събират тези данни и то с ясно посочена цел, включително ако данните биват предоставени другиму.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От компи специалисти де ти викат черпи за акъл не са познали аз го питам като хората тои ми се ръби кои си аз съм си с правото да питам и понеже мие чудно аз само да черпя за питане че съм с парите си съм плащал и надали ще му опра до услугите и ще се радвам бозажиев да разбере що за хора има лично съм с пари благодаря за разбирането когато човек пита има нужда от питане и е елементарно вид услуга
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен трябва да е незаконно в договорите да поместват точки от рода "нашата фирма ще споделя личната ви информация с партньорите си " или поне да е по избор. Не е приемливо да си прекарам интернет с телефон и първото входящо обаждане да е от някакъв оператор предлагащ същата услуга и на въпросът ми от къде ми има номера и как да опражня правата си върху личните ми данни да ми затвори.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога не ползвам приложенията на ФБ - зарибяват малоумниците, които сами им дават достъп до личната си информация, а после мноого се учудват.
2
1
 
17
 
! Отговори
Доо когаа преди 1 година
Представете си ако тази фирма беше Руска,какъв вой щеше да се вдигне,а сега робите мълчът за престъпленията на американската фаирма.
1
1
 
13
 
! Отговори
Двоен аршин преди 1 година
И защо няма санкции и гонене на амеркански дипломати тази компания е американска?!теса извършили голямо престапление...