Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

На среща с експулсираните дипломати: Знаете, отвръщаме подобаващо
Обновена: 9 апр 2018 21:09 | 9 апр 2018 20:51, Анисия Иванова
251
Лавров: Москва никога няма да се огъне пред ултиматумите!

Москва "никога няма да се огъне пред ултиматуми", заяви руският външен министър Сергей Лавров на среща с експулсираните заради случая Скрипал руски дипломати, предаде Франс прес.

"Знаете, че отвръщаме подобаващо. Никога няма да отстъпим пред ултиматуми, това не е езикът, който трябва да се държи с Русия", заяви Лавров на предаваната по телевизията среща.

Още по темата

"Експулсирането по напълно измислени причини на 150 руски дипломати от почти 30 страни е безпрецедентна провокация, която няма нищо общо с насърчаването на международното сътрудничество", добави той.

Отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Южна Англия, което Лондон приписва на Москва, предизвика тежка дипломатическа криза между Русия и западните страни, довела до най-масовото взаимно експулсиране на дипломати в съвременната история, отбелязва АФП.

От експулсираните близо 150 руски дипломати 60 работеха в САЩ и трябваше да напуснат страната до 31 март.
 "Американците реагираха като ученици", заяви работилият повече от три години в руското посолство във Вашингтон Константин Рогозин. "Обикновените хора (в САЩ) се отнасяха много добре с нас. Управляващите са много откъснати от народа", добави той.

Състоянието на Скрипал и дъщеря му, което дълго време бе обявявано за критично, сега бързо се подобрява, съобщиха британските здравни служби.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
7
 
2
 
! Отговори
До ники преди 6 години
ники, бързо отивай на изходна позиция! Т.е. - от където са те изходили, опитвам се да намеря точната дума. С тоягата опитаха Мамай хан, Напалионе Буонапарте, Адолф Шикългрубер и виж докъде го докараха!
188
7
 
5
 
! Отговори
ники преди 6 години
С Русия трябва да се разговаря с тоягата в ръка и моркова в другата.Те от цивилизовани разговори не разбират, единствено сопата...
187
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рублата отново пропадна, 10% за 24 часа.
186
5
 
4
 
! Отговори
ПЕТРОВА преди 6 години
СТИГА СТЕ СЕ ДРАЛИ. ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ. ВИЕ ВСЕ В ЧУЖДОТО КАНЧЕ ГЛЕДАТА. КАКВИ СЪБИТИЯ СЕ СЛУЧВАТ ТУК ВСЕКИ БОЖИ ДЕН В РЕЗУЛТАТ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕДНА ПАРТИЯ. ТОВА НЕ ВИ ЛИ СТИГА. КАКТО Е ТРЪГНАЛО СКОРО И БЕЗ ЖИЛИЩА МОЖЕ ДА ОСТАНЕТЕ А ВИЕ СЕ ПЪНЕТЕ ЗА РУСИЯ И САЩ. ТЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ ТОВА Е САМО ЗА ПРЕД СВЕТА А ИНАЧЕ В ЕДИН И СЪЩИ КАЗАН БЪРКАТ. А НИЕ КЪДЕ СМЕ И КАКВО ЩЕ СТАВА ПО-НАТАТЪК. СТИГА СТЕ ЧУКАЛИ ПО КОМПА ЩЕ СЕ СХВАНЕТЕ ИЗЛЕЗТЕ МААЛКО И ВИЖТЕ КАК Е НАВЪН И ТОГАВА СЕ ОПЛЮВАЙТЕ.
185
5
 
5
 
! Отговори
щщд преди 6 години
Никой не иска да се огъват.Просто да си гледат в чинията и да не извършват престъпления зад граница.
184
10
 
7
 
! Отговори
TT преди 6 години
Ами тя Рассия отдавна е в поза партер,какво да се огъва повече???
183
5
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До атом.. 199ПРАВИЛА А?САЩ не са поканени да са в Сирия и нямат решение на СС на ООН - Защо са в Сирия? Окупация и/или АГРЕСИЯСАЩ забраниха ползване от Руснаците еди кои си сгради за Дип мисия(имат право) след това направиха обиск и дори сега незнайно какво хората им вършат ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА ДИПЛОМАТИЧЕСКАТА СОБСТВЕНОСТ НА РУСИЯ В САЩ (Аз ще ти кажа че не може да ползваш апартамента си за бизнес в САЩ(ок месни правила) и след това ще го ОКУПИРАМ БЕЗ ТЕБ ДА ТЕ ДОПУСНА ДО ВХОДНАТА ПОРТА)
182
13
 
4
 
! Отговори
А преди 6 години
НА РУСИЯ ПОТЪВА,ПОТЪВАТ ТИ ЧАСТИТЕ ОТ ТЯЛОТО КАТО ВЛЕЗЕШ В НЯКОЙ ЕВРОПЕЙСКИ ГЬОЛ ОТ ЛЪЖИ И ИЗМАМИ,ДОКАТО НЕ ПОТЪНЕТЕ В ГЬОЛОВЕТЕ,КОИТО САМИ ИЗМИСЛЯТЕ,НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА.ТЕ ИМИГРАНТИТЕ ЩЕ ВИ ПОКАЖАТ,КАК СЕ ПЛУВА ПО ГОЛ ТУМБАК.,НАЛИ ГИ ИСКАХТЕ.
181
8
 
7
 
! Отговори
атом.. преди 6 години
Руските политици постоянно и нарочно изкривяват нещата. Никой не иска да ги поставя на колене, а само да играят по правилата , подписани и от тях.
180
7
 
1
 
! Отговори
Jalkari kozyashki преди 6 години
До Анонимен 187Абе, не ви ли стига парцaла на прокопи, че и тук дращите настървено? Или така компенсирате падащата стойност на долара? Както е тръгнало, скоро ще трябва да спамите 24/7, за да допълните пенсийките.
179
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масква ако влезе във война с запада със тази срината икономика, няма да има денги за гориво на зиловете
178
11
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Той и Светът никога няма да приема маскава, като столица на нормална държава, докато там се помещават кремълските престъпници, а раССия ще си остане изолирана от цивилизованите държави с наложени санкции и опасана с противоракетни щитове ... !!!
177
16
 
9
 
! Отговори
Русия потъва преди 6 години
Русия бавно, но сигурно потъва, а това не е добре за никого...
176
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Споко той народа ще ви огъне едно хубаво както само той си знае :)
175
7
 
15
 
! Отговори
Футуролог преди 6 години
Прекрасно знам че Зигмунд Фройд е евреинФройдизмът беше залегнал в цялата западна цивилизация на 20 векИмам под ръка и първото издание на трудовете на Фройд във България на което си пише че е първо издание а годината е 1990 то ест след края на комунизмаФроидизмът тотално отрича марксизмаАма нали Карл Маркс станал британски поданик та англо-американците с техните безумни опити да съчетаят тези две несъвместими неща съсипаха целият святот там дойдоха всички неприятности на запада
174
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В САЩ" управляващите са откъснати от народа". ВЯРНО. Не е като в Русия да ги държат вързани на каишка. Путинофилчета и тук им се иска да е така.
173
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масова снимка на НОМЕНКЛАТУРАТА, която клати народа.ПОЛИТИКА, ПАРИ, ПОЛИТИКА. /Милован Джилас/
172
3
 
7
 
! Отговори
Ало футуролога преди 6 години
Зигмунд Фройд е бил евреин (справка - Уикипедия), няма как да е бил учител на Хитлер, както ни внушаваш.
171
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе оня дерипаска сигурно вече крои дървения костюм на джуджето
170
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само чепатата сопа ще оправи ***.