"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия

Путин и Меркел потвърдиха позициите си по проекта
Обновена: 9 апр 2018 20:19 | 9 апр 2018 20:16, Анисия Иванова
192
"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор са потвърдили позициите на страните си по проекта "Северен поток 2", предаде ТАСС.

Потвърдена е позицията на Русия и Германия по проекта за строителство на големия взаимноизгоден проект "Северен поток 2", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Към края на март Германия вече е издала всички разрешителни за изпълнението на проекта на нейна територия.
 "Северен поток 2" е проект за разширяване на действащия газопровод "Северен поток", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток" и преминава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му е над 1200 км, а капацитетът - 55 млрд. куб метра газ годишно. Планира се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 година.

Украинският президент Петро Порошенко призова по-рано днес германските политици и предприемачи да преразгледат отношението си към проекта, тъй като по думите му транзитът на руски газ до Европа през Украйна е много по-изгоден.

В интервю, публикувано днес в германския в. "Ханделсблат", Порошенко нарича съоръжението "политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
ЕС усети че тоз Порошенко не е сой и тегли към Щатите.
57
3
 
16
 
! Отговори
Mersi преди 6 години
Сега е момента да се рестартира Южен поток!!!За едни богади Джендари може, за най-бедния народ в Европа не може!!Сега е момента да се протестира.БСП и там патриоти ли са кви са КЪДЕ СТЕ - СПИ ТЕ ЛИ ?
56
0
 
17
 
! Отговори
гого преди 6 години
спор няма, Ореха се шашна и бастиса ЮП. А ББ не посмя да го рестартира, тръбите са още вБургас и Варна.
55
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две неща: тия 4 държави не гониха руски дипломати, и порошенко го Яде със соус.
54
5
 
2
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
ЕС потребява 195млрд м3 газ от Сибир (36% от потреблението). През Северен поток ще минават 110млрд м3, а през Украйна останалите 85млрд м3.
53
20
 
1
 
! Отговори
Амнезия преди 6 години
До Анонимен 59Бойко започна проекта ЮП и подари кученце на Путин. А Орешарски(БСП,ДПС, Атака) го спряха. ПОМНИШ ЛИ???
52
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие се молете да не откриват петрол и газ в България че да не ни спретнат арабска пролет и да ни навестят американски войски
51
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4ор да добавя към твоето мнение: Ердоган също договори 11 % по-евтина руска газ за Турция , а нашите мафиоти ни пробутваха най-скъпата братска газ на Балканите.
50
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и Бойко беше много силен че ще прави южен поток ама дойдоха трима американски сенатори - двама други и Маккейн (дето го тakoвaли в затвора през виетнамската война и оттогава е бeceн на руснаците). Скръцнаха му със зъби и му показаха компроматите дето имат за него. И кака Бойка свали веднага кюлотите и вдигна краката. Така останахме без Южен поток.
49
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва ни наша газ, не руска. За Германия може да е необходимо, но на нас ни трябва само едно находище да се отвори, което кой знае защо се бави с десетилетия...
48
0
 
15
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Северен поток е германо-руска компания (Еон и Газпром) с президент Герхард Шрьодер. Компанията има концесия за 49г. в най-голямото сибирско находище със странното за местоположението си име - ''Южноруское''. Правата, тръбата до Балтика, и тръбата до Германия са собственост на това дружество. Тоест газът, който тече по тръбата е колкото руски, толкова и немски.
47
25
 
7
 
! Отговори
4ор преди 6 години
Русия продава газ на двойно по ниски цени от тези за България.Факт.Сега през Северен Поток ще идва руска газ за България от Русия на двойно по ниски цени.Факт.Руските мафиоти не могат да контролират немците,както контролират българските предатели в правителството.Ще има газ и от турски поток,пак на двойно по ниски цени,щото иначе ще падат самолети и посланници.Русия е на колене.Да живее свободна България.
46
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са нашите реформаторчета и шепа седесарчета, да кажат на Меркел, че трябва да се диверсифицира?
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел на Балканите дали предложи на Ердоган газопроводът да премине през България, не през Гърция?
44
26
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 6 години
Меркел е рубладжийка платена от Путин и руското посолство. Американската шистова газ е много по-качествена и много по-евтина от скъпата руска газ!
43
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сина на Байдън (вицепрезидента на Обама) още след Майда а си купи газопреносната система на Украйна. За това са и напъните срещу Северен поток 2, Южен поток и Турски поток. Иначе човека си е хвърлил парите на вятъра. Ама нито Германия нито Русия искат американците да държат кранчето между тях и да ги изнудват. За това Северен поток 2 ще го бъде независимо от врявата. Като предпазна мярка.
42
0
 
9
 
! Отговори
Ела да си купиш!!!! преди 6 години
Мегданът от "Ела да си купиш" до "Да не дойдем да ти продадем" е много вълнуващ
41
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германски експррти очскеаъ големиаварии в най-близко време в руските газопроводи. Причината повишено налягане нагазта до 280 атмосфери при нормални 220 Това се дължи на излишък от 17,9 млрд.куб.метра газ, за които няма клиенти. Газохранилищата са пълни, а кладенците немогат да се спрат,-това не е водопровод, на който да врътнеш кранчето споредопростенческата представа на лаиците. Ако налягането се повиши с още 10 до 20атмосфери може да се разрушат огромни участъци от газопреносната мрежа.
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А той Рижавия защо рева:-Аз изгоних 60 дипломата а Германия само 4 и веднага назначи 4?Ами дреми сега като юрдек пред гьол без очи и уши в Русия като си много умен а Германия си оплете кошницата
39
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, като я карат с тоя проект. Меркел ще се пенсионират, а ПУТИН като столетник ще реже лентата.Не се ли усещат руснаците или се правят за пред населението си , че работят.