"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия

Путин и Меркел потвърдиха позициите си по проекта
Обновена: 9 апр 2018 20:19 | 9 апр 2018 20:16, Анисия Иванова
192
"Северен поток 2" - Русия, Дания, Финландия, Швеция, Германия
Снимка: Reuters

Президентът на Русия Владимир Путин и канцлерът на Германия Ангела Меркел в телефонен разговор са потвърдили позициите на страните си по проекта "Северен поток 2", предаде ТАСС.

Потвърдена е позицията на Русия и Германия по проекта за строителство на големия взаимноизгоден проект "Северен поток 2", съобщи пресслужбата на Кремъл.

Към края на март Германия вече е издала всички разрешителни за изпълнението на проекта на нейна територия.
 "Северен поток 2" е проект за разширяване на действащия газопровод "Северен поток", който свързва Русия и Германия по дъното на Балтийско море, заобикаляйки транзитните държави Украйна, Беларус, Полша и други източноевропейски и балтийски страни.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на "Северен поток" и преминава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия. Дължината му е над 1200 км, а капацитетът - 55 млрд. куб метра газ годишно. Планира се съоръжението да бъде пуснато в експлоатация в края на 2019 година.

Украинският президент Петро Порошенко призова по-рано днес германските политици и предприемачи да преразгледат отношението си към проекта, тъй като по думите му транзитът на руски газ до Европа през Украйна е много по-изгоден.

В интервю, публикувано днес в германския в. "Ханделсблат", Порошенко нарича съоръжението "политически подкуп за лоялност към Русия" и отбелязва, че проектът няма съществени икономически основания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
30
 
5
 
! Отговори
истината е преди 6 години
Европа без руски газ ще я има, ама руската бензиноколонка ако не продава газ ще изчезне от картата на света...ха.ха.ха
37
2
 
30
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тая работа замязва на прочутия лаф:"Кучета и котки може,малки прасета-не!"За Германия може да има най-евтиния газ в цяла Европа,обаче за България-не.Германската хим промишленост може да процъфтява,обаче българската трябва да бъде нарязана на скрап!Пределно ясно е,че конкурентна хим.промишленост без евтин газ просто не става,това е основната суровина и съответно разход!А в химическата промишленост заплатите навсякъде по света са много над средните.....
36
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски само каза, че го спира. Напрактика Южен поток беше спрян от ГЕРБ. Както и проекта Белене беше спрян от ГЕРБ. Както и Бургас - Александропулис. Както и всичко, което можеше да възстанови икономиката на България. За сметка на това имаме магистрали, чиято издръжка трябва да плащаме със заеми от европа. Понеже няма пари.
35
2
 
8
 
! Отговори
Ехленъ Пъпродова преди 6 години
Ехленъ Пъпородова е крала крем с който е смазвала брави на дръжки. молиме за инфо този факт обяснява ли по-най високо вероятно убеждение че Пъпродова е продавала крем в СълзибориШо иначе излиза че сама е спрела газта за Германия през БГ
34
2
 
32
 
! Отговори
къде си Бойко преди 6 години
Значи северен може, а южен не ? Или просто нашите пик.люв.ци се на.ду.пиха на сащ и не се решиха да направят всичко възможно да се реализира тръбата през България. А иначе хъб ще ми прави. Смях!
33
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванушка, приятелю, има индустрия ум да ти зайде. Де що има западна или източна компания има заводи там или има отнохения с Русия. А България какво има? Забраниха ни да си имаме поточе, а германчетата втори строят. За тях това не е критично, но за нас беше, понеже нямаме нищо друго. За нас това щеше да представлява инвестиции, индустрия, производства, работни места, медицина, образование, пари, заплати и т.н. За Геррмания е нищо. ЕС няма да ти даде да бъдеш човек. Либералтолерастия...
32
2
 
31
 
! Отговори
начло, среда и край преди 6 години
едновременно да се присмиваш на Русия, Германия, Швеция, Дания и Финландия и да галсуваш за ГЕРБ са две диагнози които се лекуват на 4 километъркойто се смее по средата -незнае нищо за началото и края
31
15
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзЮП го затвори Орешарски. Никога няма да забравя как 3 дни след старта на строежа в София кацнаха В. Нюланд, МакКейн и още някакъв шушляк, набиха канчето на Орешарски и той като виновен хлапак подсмърчайки заяви, че затваря проекта. Ония тримата седяха зад гърба му и се хилеха самодоволно. Умрях от срам, министър председателя 3 дни преди това отряза лентата и после пак така закри проекта със зачервено ляво ухо и цицина на главата. Нема такава държава ...
30
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хубав филм дават по телевизията - група американски рейнджъри, големи патриоти, блестящо обучени и подготвени, разпиляват някакви изостанали руснаци някъде из Азия.Много е вдъхновяващо - изключителна взаимопомощ и грижа един за друг!
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен"Па за *** не може едно поточе, а?"---Ми, то *** БанкЯнски САМ си го отрезА поточето. Е, не сам, де "подсказа'а" му некои. Нема к'во да плюеш умните нации.
28
32
 
7
 
! Отговори
Русия -бензиноколонк преди 6 години
Путин моли Меркел за СП2 че Русия само това изнася и руснаците ще умрат от глад ако нямат газ за продаване..ха.ха
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Смешно е това, което твърдиш.Не зная дали някога си гледал руски телевизии, но по държавната им, а и по всички останали основно рекламите са за сайтове, от които можеш евтино да си поръчаш стоки, особено хранителни, ...от Германия.А снощи в едно политическо предаване Жириновски се пенеше, че било крайно време да спрат да пият британска минерална вода в ресторантите (символ на престиж е да я пиеш).По-полека с рублите, има още време, докато започнат всичко да произвеждат...
26
18
 
5
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
не е само за Русия - но тя определя 62,4% от директните плащания на дЕржавата ... а за САЩ е под 5% .... за ЕС е под 3% ... т.е. Иванушка ще продължава да си живее в землянката и да си яде картошките ....докато децата на Лавров, Шойгу, Песков и т.н. ще си живеят в LA!!!!
25
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бре, скоро и претните птици ще почнат да ни заобикалят. Важното е, че сме европейци и герб ни управляват
24
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прошенко да се беше сетил че транзита през украйна е по-евтин по-рано. Сега ни транзит ни газ за вас. Кат сте таквиз умници всички ще станете прошенковци или по-точно прошляци.
23
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България остава за Турция! Путин така иска! Разбраха се със Ердоган няма друг начин
22
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Либералист 19Хи-хи...........то баба Маша сутрин в супера си купува курабийките и сметаната с долари!!!! Що не се гръмнеш бе! А вече с тия санкции Русия е решила напълно да престане да купува пластмасови домати и криви краставици от еуропката! ВЕЧЕ ВСИЧКО СИ ПРОИЗВЕЖДАТ!
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Либералисте, ти чете ли, че Китай, Венецуела и тям подобни крупни петролни производители и консуматори започват да връзват цените с юана? Рублата я остави на Путин да се оправя, ама твоите гущерчета как ще дойдат?!
20
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Със сигурност Германия ще получи по евтино отколкото България!!! Защото нашите са дупедавци!
19
25
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
ти си лъжец-манипулатор - WTI Crude Oil $62.06 ▼-1.48 -2.38% ; Brent Crude Oil $67.11 ▼-1.22-1.82%САНКЦИИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ!!!