Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10

Не всички пътници са извадени от рейса, починалите може да са повече
Обновена: 13 апр 2018 14:04 | 13 апр 2018 13:30, Камелия Цветанова
150
Жертвите от автобуса на ужасите на "Тракия" станаха 10
Снимка: БТА

Към момента общо десет са загиналите при катастрофата край Вакарел, съобщиха от Центъра за спешна мединска помощ София-град.

Автобусът, който се обърна, все още не е вдигнат, така че от Спешна помощ имат съмнения, че броят на починалите може да се увеличи.

Още по темата

10 от ранените са настанени в болница "Св. Анна".

Трима са  мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч. Четирима ма са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

В "Пирогов" са закарани четирима души, сред които и дете, което е с гръдна и коремна травма. то вече е в операционна.

Друг от пострадалите е с черепно-мозъчна травма.

Три жени са приети във ВМА.

Според предварителните данни жена с "Рено", с плевенска регистрация, е придизвикала зловещата катастрофа на "Тракия", станала по обед на магистралата.

Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони" Иван Добрев каза пред БНР, че автобусът на фирмата е чисто нов, произведен през 2014 година.

"Аз не съм разследващ орган. По първоначални данни пътник се е обадил, че лека кола се е завъртяла, не знам от другото пътно платно ли е, от същото ли е, някаква жена е карала, тя е жива и доколкото знам е дала показания пред полицията, че е изгубила контрол над колата, удря се в рейса и го обръща", допълни той.

"Счупили са се стъкла и вероятно при влаченето на автобуса са изпаднали хора. Вероятно една от причините някои от пътниците да изпаднат през изпочупените прозорци е, че не са си били сложили коланите. Зор да има колани, а сега не се слагат", коментира той.

При катастрофата автобусът се е обърнал, излязъл е от пътя и има хора, които все още са затиснати под превозното средство.

14 линейки на ЦСМП – София са изпратени на мястото и транспортират ранените към най-близките с оглед на констатираните травми лечебни заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
5
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 6 години
Абсолютно са виновни политиците и упрявляващата хунта.Ако имаше хора които да следят за спазването на законите,такива произсшествия щяха да са изключения а не всекидневие.Само че законите,магистратите,пътищата,КАТ и ДАИ са тотален гнус.Всеки с 20лв в джоба е недосегаем и от там.....последствията.А контрола *** превозвачите....шофьорите спът на воланите....никакъв контрол!!!!!Както навсякъде в разрушената ни родина.
104
2
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 6 години
Писна ми от такива като теб, които гелдат, но не виждат.Да, слагат си колана, но защо го слагат? Слагат го защото са убедени, че ако не си сложат колана, както е по правилата, неизбежно ще последва глоба. Нищо общо нямат тук манталитета, културата, възпитанието, самоконтрола, самосъзнанието и т.н. Навсякъде по света само ефективния контрол и неизбежните санкции при нарушение, вършат работа.
103
4
 
6
 
! Отговори
до 100 преди 6 години
аз ли бе? ХАХА, аз отдавна не съм в тая ***. Кой възпитаваше моето поколение бе гений? Хахаха, ВИЕ много ЯСНО, те децата растат като родителите си!!! Няма и да се върна, оправяйте си ***, аз ще се грижа за народ, който уважава сънародниците си.
102
24
 
3
 
! Отговори
Западноевропеец преди 6 години
Видими резултати от управлението на гумен гaдев.
101
6
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
А интересно как лека кола ще изхвърли от пътя автобус .... Закон за запазване на импулса -физика 10 ти клас !?---ама ... като лепиш плочки, и чукаш ламарини ... не говори за физика че ставаш смешен.
100
1
 
11
 
! Отговори
Жо преди 6 години
АКО СЕ ВГЛЕДАТЕ внимателно в снимката, ще забележите следите, че колата е ударила автобуса точно в предната част на гумата. В резултат на което, колелото се е завъртяло надясно, към канавката.
99
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГробокопачТи ли ще му забраняваш, бе червен каскет? Ние българите, които го избрахме му дадохме мандат да строи и да работи за България!
98
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 95 - ti da vidi6! izmi li aleto!
97
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам за кой път я ремонтират тази магистрала, но дори от снимките в статиите се вижда, че асфалта пак е напукан.----------Последно е ремонтирана 2001 г., но вие комунистите постоянно твърдите, че асфалт не се яде и от пътища няма нужда.
96
5
 
14
 
! Отговори
До 78 убийци преди 6 години
България я убиха такива като теб след 1989-та година. През 1989-та България е 9 милиона, а сега след теб и подобните на теб, сме 4,5 милиона, от които само половината сме българи. Благодарение на теб и бандата ти, израсна това чалгаджийско поколение в България. Най-вероятно и тази катастрофа е в крайна сметка последица от управлението на такива като теб в България.
95
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
към 90. По света някой стига до пункта за технически преглед и разследва защо тази кола е в движение и няма милиционерски похвати с камера и следене. Гледа се резултата. Така чичо Пешо го хваща страх за Тури печата. Дори Албания иска въвеждането на максимална възраст мисля, че беше 10 г. за колите.
94
3
 
1
 
! Отговори
ba преди 6 години
До Ямболлия - karaj po soc magistralite be kuker
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен,господине или госпожо има едни неща които се наричат САМОконтрол,САМОсъзнание,САМОсъхранение,е как може да си човешко същество и НАПЪЛНО ДА СИ ЛИШЕН ОТ ТЕЗИ НЕЩА заради което всяка година броим стотици трупове а нерядко това е повече от трагедия,загива единствено дете/НЕ ДАЙ БОЖЕ НИКОМУ/или цели семейства!Не са само автокатастрофите,ами пожарите е и днес две деца от три на 18 годишна деге..ратка са изгорели!Пак ли обществото е виновно че някои са по-долу и от четириногите!!
92
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живея в Германия. Ходих на екскурзия тук. С качването в автобуса всички си сложиха коланите и аз за първи път в живота ми. Не е страшно и спасява животи. Коланът е само долу в областта на корема. Дори не се усеща. Но в България докато се промени манталитета ще минат 200 години. Едно просто коланче е равно на живот. Българите сме много важни, самонадеяни и философи затова има такива нелепости.
91
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аха, блокирал бил волана... или просто се е гримирала докато говори по GSM и лети с 150/час?
90
29
 
8
 
! Отговори
до 85 преди 6 години
ти си мноо *** бе, тия дето сме родени 1990+ сега ни започват кариерите. тези дето сега са на по 45+ тва сте вие, тва ни оставихте *** закърнели ***
89
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига политика, скотове! Поне ден си починете...
88
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая в колата най-вероятно се е гримирала докато шофира (редовното занимание на жената шофьор по магистралата) и резултатът е на лице. Тая плаче за доживотна присъда
87
10
 
9
 
! Отговори
Транспортер преди 6 години
Стига сте плещили глупости...Жената с Рено-то е казала, че преди сблъсъка волана и е блокирал. И сега заради този 20-годишен батал, който по някаква причина се е движел по пътищата 10 семейства са почернени до края на дните си. Просто такива гробници не трябва да се пускат по никакъв начин на пътя.
86
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние се самоизбиваме по всички възможни начини. Вместо да се вземем в ръце и да се поучим от напредналите и дисциплирани народи тука жалки платени *** правят всичко за да ни втъпят че сме били втора ръка хора за запада. Като гледам колко сме "оправни" даже се чудя как западняците още ни смятат за европейци.