Държавите от НАТО – единодушно зад операцията в Сирия

САЩ, Великобритания и Франция казаха основанията си за удара
14 апр 2018 20:30,
62
 Държавите от НАТО – единодушно зад операцията в Сирия
Снимка: Reuters

Държавите от НАТО единодушно подкрепят извършените снощи удари в Сирия, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг.

Той направи изявлението след извънредно съвещание на посланиците на страните от пакта. По време на него САЩ, Великобритания и Франция са представили основанията за нанасянето на снощните удари. Столтенберг съобщи, че трите държави са изложили множество причини да предприемат подобни действия сега. Шефът на НАТО уточни, че следва Вашингтон, Лондон и Париж да кажат повече по този въпрос.

Още по темата

Снощният удар не реши всички въпроси, но беше правилна стъпка, защото предотвратява следваща употреба на химическо оръжие, каза генералният секретар. Той обясни, че международната общност е трябвало да отговори, за да се избегне допълнително влошаване на обстановката.

Ударът снощи намали възможностите за нови нападения като това в Дума и изпрати ясно послание за сдържане, заяви Столтенберг. Няма военно решение на конфликта в Сирия, но международната общност не може да приеме действията на режима в Дамаск. Ако нищо не бе направено, усилията за постигането на политическо решение щяха да бъдат подкопани, добави той.

Столтенберг уточни, че в района на Дума действат силите на Дамаск, подкрепяни от Русия. По неговите думи "много открити източници" са потвърдили използването на химическо оръжие там и това е било повече от достатъчно за страните от НАТО да направят своята оценка. Получихме много информация, нямаме основание да се съмняваме в оценките, каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
33
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
И как тази ракетна атака по суверенна държава ще предотврати следваща употреба на хим оръжия, след като не се знае кой е извършил ПРЕДПОЛАГАЕМАТА предишна употреба на хим оръжия!?Чак на мен ми се вижда сложен въпроса, но...
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Ким ше ви опрай. Е... еи майкятъ
11
5
 
25
 
! Отговори
Галактикус преди 6 години
Искам само да попитам в колко християнски държави по света има война? И защо няма?И защо винаги мюсюлмани те са виновни... Еми оставете ги бе, оставете ги да се отправят както си знаят. Афганистан, Ирак, Ливан, Либия, Судан, и тн и тн оправихме ли ги....
10
6
 
29
 
! Отговори
House M.D. преди 6 години
Съвсем правилно! Нормално е North Atlantic Teroristic Organization да подкрепя терористите от United Satans of America.
9
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова сме направили Господи, че преди векове си пращал на народа ни водачи, владеели половин Европа, а сега не управлявах най-безгръбначните ***! Плазмодии, продали майчиното си мляко за американски долари и евро!
8
7
 
22
 
! Отговори
Боко Тъпото преди 6 години
Турция да не би да е напуснала НАТО, щото за нея нищо не се споменава.
7
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАТО:Неадекватна Агресивна Терористична Организация
6
7
 
22
 
! Отговори
бай Кънчо преди 6 години
Държавите от НАТО единодушно подкрепят извършените снощи удари в Сирия, съобщи генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Разбира се нали пърд ят в едно гърне и плю скат от една копаня...
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко чвоко и топоко да кажак веднага как така се изказват, че сме съгласни!
4
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** безгръбначен! Ако попадне на арената на бойни действия, първи ще се подмокри!
3
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демек и ний сме целокупно застанали зад ударите по Сирия. Шкембе-войвода да дава обяснения как така тихомълком шавливо прави нещата. Или Столтенмолтен нещо послъгва ?
2
6
 
33
 
! Отговори
Кръстьо Перушки преди 6 години
Абе Гейтенберг, как така единодушно като Италия вече се разграничи от агресорите?
1
8
 
33
 
! Отговори
да бе преди 6 години
Доказателствата им са строго секретни, ако изобщо имат такива.