Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат

Момичетата от Телфорд – отвличани, насилвани. Службите знаели, но нищо повече
Обновена: 5 май 2018 20:14 | 5 май 2018 20:00,
181
Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат
Снимка: архив Reuters

Години наред британците бяха държани в напрежение от информации за мъже, които експлоатирали сексуално деца и младежи. Става дума за банди, съставени предимно от мъже с пакистански произход. Те печелили доверието на малки момичета и млади жени с подаръци, а след това ги експлоатирали сексуално, с насилие ги принуждавали да мълчат, а в много случаи ги предоставяли и на други мъже. Междувременно този феномен се е превърнал в международен, познат е под името "Grooming" (б.ред. да не се бърка с "обгрижването на животни", известно също под името "Grooming").

Списъкът с британските градове, в които организираните банди са извършвали сексуални посегателства над момичета и млади жени, е дълъг. Само благодарение на смелостта на някои от жертвите, всеотдайната работа на социалните работници и упоритостта на британските медии навремето тези скандали излязоха на бял свят. Оказа се, че общинските власти и полицията много често не са се намесвали, въпреки необоримите доказателства. В някои случаи те дори са закриляли извършителите. Службите твърдят, че в много от случаите се е стигало до секс по взаимно съгласие. В други случаи пък отговорните органи на реда са извръщали глава, тъй като не искали да бъдат обвинени в расистко отношение спрямо азиатското население, пише Deutsche Welle.

Когато все пак се стигна до първите присъди и когато се разбра, че властите са се провалили, тъй като дълго време са игнорирали феномена, беше казано, че никога повече няма да се случи подобно нещо, че всички са си взели поука.

Ужасът от Телфорд

Ето, че сега обаче историята се повтаря. Години наред Лиз Кели от Лондонския метрополитен университет е информирала службите за това, че и в град Телфорд в северна Англия е имало сексуални издевателства над момичета и млади жени, извършвани от организирани банди. И депутатката Луси Алън, чийто избирателен район е в Телфорд, също е призовавала за обстойно разследване. От години насам има указания, че моделът се повтаря, но властите не предприемали нищо.

В средата на март 2018 "Sunday Mirror" писа, че в продължение на 40 години властите са бездействали. От публикацията става ясно, че само в Телфорд престъпниците са успели да откъснат около 1000 момичета от семействата им. Превърнали са ги в наркозависими, изнасилвали са ги и дори са убили три от тях.

Още през 1990-те години социалните работници установяват, че случаите на сексуални издевателства в Телфорд зачестяват. Само че навремето властите класифицират жертвите като "проститутки". Те бавят разследванията от страх да не бъдат обвинени в расизъм срещу азиатските извършители.

Чак сега властите провеждат вътрешно разследване в общината. Сдруженията за защита на жертвите на сексуални посегателства обаче настояват да бъде проведено и независимо разследване, което трябва да бъде финансирано от правителството.

Същевременно полицията оспорва цифрите и твърди, че те били спекулативни. "При нас не е по-зле, отколкото в други части на Великобритания", казва висш полицейски служител, цитиран от германския "Süddeutsche Zeitung". Той допълва, че вече са арестувани 56 души, както и че разследването продължава. Полицейският служител обаче подчертава, че става дума за стари обвинения в сексуални посегателства, а не за актуални.

В края на април депутатката Луси Алън е съобщила, че е шокирана от високия брой жертви, които не са се обърнали към полицията, а директно към нея. Те са споделили, че са преживели същото. 

Половин милион британци гледат детска порнография

Скандалът в Телфорд излиза на бял свят в тежки времена за полицията и организациите за защита на децата. През 2017 година броят на подадените жалби за сексуални посегателства над деца в Англия и Уелс се е увеличил с 30 процента. А през последните години жалбите за детска порнография са се утроили.

Скотланд Ярд предполага, че близо половин милион британци гледат детска порнография в интернет. А командирът на специализираната полицейска част за борба срещу сексуалните посегателства над деца заявява пред телевизия BBC, че неговите следователи не могат да се справят с "огромните мащаби" на тези престъпления. Той твърди, че полицията няма достатъчен капацитет за разследване на всички скандали и е на предела на възможностите си, имайки предвид и многото разследвания срещу известни личности и спортни клубове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Некъф 123Българинът литна у космосо! Как пък не можа да прочетеш че общия брой е 268 момичета от които около 200 са бяли а останалите майнорита! Какви са тези хиляди, изчезнали и българизъм-сефте фантасмагорий! Ето защо не можем да се оправим!
110
2
 
4
 
! Отговори
Некъф преди 5 години
Сега разбрахте ли за какво беше олелията със Скипал. За да се прикрие педофилския скандал в Англия. 1000 изнасилени, отвлечени, убити и безследно изчезнали деца но най-лошото е, че това е прикривано от властите и после англетата ще ни учат на морал!
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англичаните са наистина нация! Ето как са се подсигурили! В Англия сикхите ( с челмите) са около 1 милион. На тези хора им се носи славата на доста добри/смели войници! Има и още нещо - те ненавиждат Исляма! Но не са самоте! Хиндитата, които са братя със сикхите, също са наторални ислямски врагове и са около 4 милиона! Тази ненавис в момента се контролира успешно със комон закона но в случая на бружения тези две националности са в състояние да изчистят ислямците! А България ако стане нещо.......
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 118Като цяло са много по-свестни от българите! Така ги е изградила системата (която работи за разлика от България) ***-Титаника се смее ама не се усеща че гемията му потъва при това адски бързо! А Лондонския кмет е наистина умерен ислямец но не краде нагло от санародниците си както го правят във "бяла" българия!:))))
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 116Най-много киселинни атаки са станали в Нюхам - 98%! Тези атаки са нещо ужасно разбира се но са между изповядващите ислямска религия! Статистиката показва че за последните 5 години има 1500 репортувани случая от които едва 2% се класифицират сериозни! А сега провери българската статистика (за под 7 милионно население) и виж колко са атаките с киселина при нас и какви хора ги правят! Една от последните е в края на 2017-32 годишната Бела! Хора, проверявайте и мислете!!!
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно така. Брекзита ще "повърне" българи, румънци и поляци и ще бъдат заместени с пакистанци, бангладешци, индийци, нигерийци и всякаква друга с**н. Да питам кметчето на Лондон какъв беше по националност? Не е поляк! Паки е! Британски Халифат! Вън от ЕС, ислямски държави не трябва да членуват в този съюз.
105
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
115, я не лъжи! Нападенията с киселина в Лондон са ХИЛЯДИ на година! Имаше британски документален филм по въпроса. Или лъжат? Белите хора сме толерантни до време. Чашата ще прелее и тогава... евреите също бяха 6 милиона.
104
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Polska 98 / 102Кой биете бре?! Люлинската джамия е като в Мека и Вие самио гледате! Колко нападения с киселина имаше в Лондон? Точно 5 (за 17 милионен град) и полицията веднага ги залови! Добре е че наближава Брексита да по-повърне българските недоволници обратно от там от където се е родила "културата"!
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пакитата са най-дoлната И3МET, която върлува в Ю Кей. азиатско-ислямски ценности...Религия на мира - дрън, дрън.
102
0
 
0
 
! Отговори
ак-47 преди 5 години
Тия с черните дрехи на сним,не ми изглеждат да са мирни
101
2
 
6
 
! Отговори
Язък преди 5 години
Ех комунизъм,къде си.Имахме всичко.Тая демон,на вкара в батака
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 90.Ne e vyarno.Ima hiliadi deza koito ne hodyat na uchilishte,a uchat v kushti.Kakvo I kolko uchat e drug vupros.Hodeneto na uchilishte v Anglia ne e zaduljitelno!
99
2
 
10
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 5 години
ето затова пропада европа...от твърде много демокрация...криворазбраната цивилизация...
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се, че тези *** излизат от ЕС. За незнаещите Пакистан и Индия като бивши колонии се ползват с привилегията за лесен достъп до английски паспорт.
97
1
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Раздайте мечета на пострадалите и веско маринов на разследващите и не пишете статии да не обидим пакитата.
96
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Англия било лошо, а всички руски олигарси се преместиха да живеят там. С жените и децата си.За да са далеч от Русия.
95
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Лондон са много разпространени атаките с киселина. Проверете статистиките са стряскащи. Това дойде от мюсюлманите. Културно обогатяване! Новородените с малоформации са се увеличили в пъти в Лонджн защото пакитата се женят за братовчедите си. Гледах наскоро в тубата как един се разхожда с камера из улиците на Лондон - нямаше един бял човек. Всичко е с бурки и шалвари, черни, мюсюлмани... ужас. До това води културния марксизъм и смесването на раси и култури. Това е самоубийство.
94
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полицията е с вързани ръце, ако реши да си свърши работата, разбесняли се турболиберали и ***-борци за права на малцинствата ще ги съсипят от съдебни искове и от протести. Над UK слънцето отдавна залезе, най-разпространеното име е Мохамед, това какво ви говори? Мнозинсгвото новородени са мюсюлманчета, белия британец не ражда, жените са кариеристки-феминистки или к...ви и не искат да чуват за деца. Мъжете са *** и содомити, гледащи детско порно. Добре дошли във Великосодомията.
93
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Службите си мълчали... Те островитяните не се славят с много морал. Геноциди, убийства, лъжи... Та тя шевката им наскоро излъга цял свят и принуди съюзниците си с лъжливи доводи да започне поитическа война, продължение на дипломатическата война на истинския господар на англичанетата... Използва очевадна лъжа и всички се направиха, че и вярват. Е, разбира се, обикновените нагличани много и се смяха ;)
92
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютна ***! Алкохолици и извратеняци.