Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат

Момичетата от Телфорд – отвличани, насилвани. Службите знаели, но нищо повече
Обновена: 5 май 2018 20:14 | 5 май 2018 20:00,
181
Пакистанци насилвали момичета... А 40 г. службите мълчат
Снимка: архив Reuters

Години наред британците бяха държани в напрежение от информации за мъже, които експлоатирали сексуално деца и младежи. Става дума за банди, съставени предимно от мъже с пакистански произход. Те печелили доверието на малки момичета и млади жени с подаръци, а след това ги експлоатирали сексуално, с насилие ги принуждавали да мълчат, а в много случаи ги предоставяли и на други мъже. Междувременно този феномен се е превърнал в международен, познат е под името "Grooming" (б.ред. да не се бърка с "обгрижването на животни", известно също под името "Grooming").

Списъкът с британските градове, в които организираните банди са извършвали сексуални посегателства над момичета и млади жени, е дълъг. Само благодарение на смелостта на някои от жертвите, всеотдайната работа на социалните работници и упоритостта на британските медии навремето тези скандали излязоха на бял свят. Оказа се, че общинските власти и полицията много често не са се намесвали, въпреки необоримите доказателства. В някои случаи те дори са закриляли извършителите. Службите твърдят, че в много от случаите се е стигало до секс по взаимно съгласие. В други случаи пък отговорните органи на реда са извръщали глава, тъй като не искали да бъдат обвинени в расистко отношение спрямо азиатското население, пише Deutsche Welle.

Когато все пак се стигна до първите присъди и когато се разбра, че властите са се провалили, тъй като дълго време са игнорирали феномена, беше казано, че никога повече няма да се случи подобно нещо, че всички са си взели поука.

Ужасът от Телфорд

Ето, че сега обаче историята се повтаря. Години наред Лиз Кели от Лондонския метрополитен университет е информирала службите за това, че и в град Телфорд в северна Англия е имало сексуални издевателства над момичета и млади жени, извършвани от организирани банди. И депутатката Луси Алън, чийто избирателен район е в Телфорд, също е призовавала за обстойно разследване. От години насам има указания, че моделът се повтаря, но властите не предприемали нищо.

В средата на март 2018 "Sunday Mirror" писа, че в продължение на 40 години властите са бездействали. От публикацията става ясно, че само в Телфорд престъпниците са успели да откъснат около 1000 момичета от семействата им. Превърнали са ги в наркозависими, изнасилвали са ги и дори са убили три от тях.

Още през 1990-те години социалните работници установяват, че случаите на сексуални издевателства в Телфорд зачестяват. Само че навремето властите класифицират жертвите като "проститутки". Те бавят разследванията от страх да не бъдат обвинени в расизъм срещу азиатските извършители.

Чак сега властите провеждат вътрешно разследване в общината. Сдруженията за защита на жертвите на сексуални посегателства обаче настояват да бъде проведено и независимо разследване, което трябва да бъде финансирано от правителството.

Същевременно полицията оспорва цифрите и твърди, че те били спекулативни. "При нас не е по-зле, отколкото в други части на Великобритания", казва висш полицейски служител, цитиран от германския "Süddeutsche Zeitung". Той допълва, че вече са арестувани 56 души, както и че разследването продължава. Полицейският служител обаче подчертава, че става дума за стари обвинения в сексуални посегателства, а не за актуални.

В края на април депутатката Луси Алън е съобщила, че е шокирана от високия брой жертви, които не са се обърнали към полицията, а директно към нея. Те са споделили, че са преживели същото. 

Половин милион британци гледат детска порнография

Скандалът в Телфорд излиза на бял свят в тежки времена за полицията и организациите за защита на децата. През 2017 година броят на подадените жалби за сексуални посегателства над деца в Англия и Уелс се е увеличил с 30 процента. А през последните години жалбите за детска порнография са се утроили.

Скотланд Ярд предполага, че близо половин милион британци гледат детска порнография в интернет. А командирът на специализираната полицейска част за борба срещу сексуалните посегателства над деца заявява пред телевизия BBC, че неговите следователи не могат да се справят с "огромните мащаби" на тези престъпления. Той твърди, че полицията няма достатъчен капацитет за разследване на всички скандали и е на предела на възможностите си, имайки предвид и многото разследвания срещу известни личности и спортни клубове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
26
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Тези които са колонизирали света, сега да си носят последствията. Такива като Великобритания са обречени да се превърнат в гета. Пакистанците работа в Източна Европа нямат, тук бием, не ги харесваме и не ги искаме. Това важи за всички мюсюлмани. А колкото до детската порнография - до това води деградацията и содомията на западните ***. Техните общества са пропити от левичарство, либерализъм и лицемерие.
90
3
 
20
 
! Отговори
Грухчо преди 6 години
Ами да приемат най-после Истанбулската конвенция и всичко ще се оправи.
89
12
 
31
 
! Отговори
ОНЗИ преди 6 години
Англия и САЩ - *** НА СВЕТА.
88
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия е лъжа, а глупаците вярват
87
6
 
24
 
! Отговори
аз преди 6 години
нормално, демокрацията и евробезценностите вървят ръка за ръка
86
34
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия рускините гледат чеченцитре с мерак. Можеш да погледаш из нета разни видеота. Общо взето, жените уважават чеченците. Дори и българките били в Русия.
85
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В русия е много по лошо Чеченците директно и рускини продаван
84
16
 
1
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Не е за вярване, изглежда долнопробна фашистка спекулация, но по данни на бившия вестник Репортьор, Бойко Борисов е използвал връзките си с Натаняху (кинг изсраелски), да упражви натиск върху пакистанската диаспора в Англия, за да публикува че той, лично, Премиера на BGR, е Главния Изнасилвач! Защото му писна вече да го подценяват!
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97В Англия няма деца които да не посещават училище защото тутакси ще ги отнемат от родителите им! А при нас така ли е?? Какво значение има дали някой е кафяв или бял и какво значение има ако не е посещавал училище?! Разликата е от небето до земята! Също така ние българите си имаме доста *** нашенци-българи така че не ги обиждай! :))))))
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 97Е българския пакистанец е бял ама *** като фишек - кел файда! А и сме такава "бяла" държава че ни се смее целия Свят! Трудно ще срешнеш пакистанец в Англия да не може да пише и говори английски но българин - много често! Та кафяви или бели - простотията е далтонист!
81
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко що е с кафяво-***-черна кожа не става за нищо!
80
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Лондон 94В Швеция/Дания/Норвегия/Финландия например дупки няма след тежка зима! Там зимите са къде-къде по сериозни от българските.Още, в Англия на дали би могъл да си 'набереш', тухли/плочки от Оксфорд Стрит но от Витошка можеш! :))))
79
3
 
15
 
! Отговори
Turk преди 6 години
Предлагам ви да прочетете, че това, което Джингис хан е направил с тези персийски ***! правилата на Тенгри не бяха добри за тези персийски, но кървави! Ето защо Земята се нуждае от нов Чингис хан.
78
0
 
0
 
! Отговори
Лондон преди 6 години
До 92Само за дупките по пътищата не съм съгласен, след "тежката зима" в Лондон.
77
1
 
2
 
! Отговори
Никои преди 6 години
Християни сме.нека си помагаме.
76
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И още нещо драги ми пурковци! В Англия джамиите не вдигат врява както в България! В Англия дупки по пътищата почти няма! В Англия здравеопазването е на място без никакви фелшерски подканвания за бакшиш! В Анлия всички са равни пред закона даже и царското семейство/МП-тата! В Англия не се храниш с *** защото всичко е под истински контрол! В Англия дишаш чист въздух! В Англия ще получиш заплатата си без закъснение/овъртания ако разбира се не работиш за българин!
75
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един съвсем обикновен англичанин на 61 години ви показа и засрами как да се противопоставяте на простаци и нагли типове! Само един английски дядо ви направи за смях! Траете си защото сте балкански шубета! Англия се грижи за гражданите си. Я да ни опуха някой някъде и да ни се наложи да търсим съдействие от нашето посолство! Ще получим отговор от сорта "къде ме е ритнал тролея"! Събирахте пари за да докарат излъганата жена от мними български екстрасенси! Нима и помогна нашето посолство! Пурковци!
74
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 74Има лаф ама е чист майтап! Принц Филип го казваше под сюрдинка! И както се очерта нашите булсаткомита са главно в източен Лондон където е "столицата" на Пакистан както викаш! С две думи ориентират се българите! :))))) Но има статистика която не се вляе от селяшкия българизъм! Виж я и пак пиши колко са пакистанците в Лондон! Процентно ромите, мигрантите и *** са много повече в нашата столица отколкото гореспоменатите пакистанци! По манталитет сме си чисти пакистанци! Факт
73
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 80Ще ти се ама българите изчезваме като газ от спукана бутилка! Англичаните са 54 милиона само в Англия като вземем на предвид че общото население е 63 милиона! Както казвам ще ти се ама ти и *** с тебеподобно мислене тънете в клюфуците и няма за какво да се задържите!
72
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие хубаво си коментирате бившата велика Британия, не забелязвате, че вашия министър председател с цялата си селска изобретателност съжалявал, че не могъл да пробута Истанбулската Конвенция. Това означава, че не могъл да отвори път на дивите орди законово да изнасилват българките, без да им се търси сметка. Съжалявал хитреца, че засега в Бг се отлага британо-шведско-германския модел за унизяване и унищожаване на европейската раса. Без връщане на смъртното наказание Европа е загубена.