Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме"
14 май 2018 13:15,
355
Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите на страните от Балканите да успеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентноспособни на пазара. Не говоря за пазара в Европа, която е доста изостанала в това отношение. Говоря за САЩ, Япония, Китай, където се влагат милиарди", посочи той на дискусия "Цифрови умения, нови възможности за развитие на местния бизнес".

"Със сигурност трябва да отговорим на тези предизвикателства", изтъкна Бойко Борисов и продължи: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях".

По думите му в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство.

"Може би най-срещаните реплики са: "Чукни в Google" или "Чичко Google знае всичко". Спорим ли за нещо, го проверяваме в Google", коментира той.

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години назад – обикновено на 10 години се случваше нещо - от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения", посочи премиерът.

По думите му младите хора по света и у нас дори не гледат вече телевизия.

"Всички са на телефона, там им излизат сайтове, новини и могат да видят всичко", прозря Борисов, затова и настоя, че условията, доходите и заплатите в България трябва да са такива, че младите хора да останат тук.

"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат дигитални познания и култура", обясни премиерът.

"Това е нещо много добро. За това решихме да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лева в образователна инфраструктура", пресметна Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бокич, единствения начин да задържиш младите хора тук е, да оградиш цялата държава и да стреляш по тези, които искат да напуснат. Както беше преди 30 години.На повечето хора им е писнало да бъдат слуги на олигарсите в тая "наша" държава.
49
1
 
65
 
! Отговори
бахтиолигофрена преди 6 години
Един ден Баце казва, че имаме голям растеж и увеличени приходи и излишък в бюджета, на следващия ден казва на мед сестрите че няма пари за тях и да емигрират. На третия ден казва, че трябва да сме си задържали кадрите. Абсолютен ОЛИ.ГОФРЕН!!!
48
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що да не бягат? Да седят тука и да те хрянят тебе и шайката ти ли? Айде няма нужда
47
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво лошо и невярно прочетохте ,за да сте толкова против написаното! Или може би друг трябваше да го каже?
46
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българите с висше мият чинии и тоалетни на запад, а тука внасят работници от Азия и Африка. ЕС доведе до това. Малко вдигнат ли се заплати и тука ще се напълни с африканци. ислями и бурки.
45
1
 
54
 
! Отговори
Българин преди 6 години
И след 5 мандата на десния Бойко с 37лв.детски пак ще са виновни някой друг освен премиера некадърен!
44
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакай, бате Бойко, да ти разкажа, как меноткрадна Google. Гугълнах за работа в чужбина и се оказа,нпе не само имаше 3 места, където ме искаха, ами и даваха по 5-6 пъти по-високи заплати, а условията ми звучаха нереални, от рода на ... Извънредни часове няма ...В интерес на истината, никой не ме открадна. Аз сам си тръгнах.
43
2
 
61
 
! Отговори
Българин преди 6 години
300 евро детски в Германия200 евро детски в ШотландияБезплатно здравеопазване, образование,колеж?Не знаех че са комунисти в Германия Шотландия но има хора постоянно говорят за комунизъм в България само че три мандата са за десния БОКО??????????
42
4
 
56
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Колко много тъпотии накуп от един *** човечец. Всъщност няма как да очакваме повече от една мутра.
41
1
 
36
 
! Отговори
Ганев преди 6 години
До някъде си прав но ?..краденето на кадри вече и отдавна е като бърза течаща вода ..Какво става с това здравеопазване - откъде накъде някой ще плаща САМО ПРЕСТОЕН БРОЙ ДНИ-това е бълно безобразие.До кога с тези срладки партийни субсидии. Кой определя тези правила - ТИ или ИЗБИРАТЕЛЯ. Най-бедната държава с най-високи данъци спрямо доходи.Пропагандата е хубаво нещо но ?..реалността е съвсем друга.Енергетика-държава с атомна централа - изгони всичси посредници и разни пишман пиари и енергетици.
40
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй нещо гуглено и КТБто изсмука като черна дупка
39
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
38 - Имам едно от най-ниските данъци в цивилизования свят. Аргументът ти е невалиден.
38
2
 
43
 
! Отговори
Гоуем преди 6 години
Гуглето това, гуглето онова, брей, *** той направо гений. Няма спирка - щъркелчета, АйТи технологии, мечки, спасителни акции, дръндавци, компютри, компоти, таралежчета, бедствия, прилепи, магистрали, кокичета, добичета и ленти, ленти, лентиии.....
37
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре е, че премиерът и 11 годишнато ми аз мислим еднакво ...
36
1
 
37
 
! Отговори
пена преди 6 години
До Българин"С 37лв.детски мисля че ти и хората от кабинета ти повече крадат отколкото Гугла!"Toчно комунизма и високите данъци гонят кадърните хора. Тия които искат някой друг да се грижи да децата им са напълно излишни за държавата! Те са част от проблема а не от решението!
35
3
 
43
 
! Отговори
Шлоко преди 6 години
Баце той и министрите му само няма кой да ги открадне не стават за нищо освен за крадене на парички от народа!
34
2
 
50
 
! Отговори
просто се шегувам преди 6 години
Борисов както обикновено засяга широк кръг от теми, където той ту е "успял", ту е "жертва" на хищничеството на големите компании: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях". Борисов спекулира с понятия като "свободна конкуренция" като веднага обръща всичко на добри, лоши и жертви. Това явно се харесва на някои хора от народа.
33
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже средства последните 29г. се наляха за некачествени пътища и некачествен етнос,то търсете сега добре образовани българи,че да пресушават гьола, в който обърнахте държавата.....Щом вложихте толкова много в развъд на малцинствени,то чакайте от тях да ви вдигат икономиката!
32
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя про стак унищожава държавата в услуга на олигарсите и мафията.
31
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, Боже...