Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме"
14 май 2018 13:15,
355
Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите на страните от Балканите да успеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентноспособни на пазара. Не говоря за пазара в Европа, която е доста изостанала в това отношение. Говоря за САЩ, Япония, Китай, където се влагат милиарди", посочи той на дискусия "Цифрови умения, нови възможности за развитие на местния бизнес".

"Със сигурност трябва да отговорим на тези предизвикателства", изтъкна Бойко Борисов и продължи: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях".

По думите му в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство.

"Може би най-срещаните реплики са: "Чукни в Google" или "Чичко Google знае всичко". Спорим ли за нещо, го проверяваме в Google", коментира той.

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години назад – обикновено на 10 години се случваше нещо - от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения", посочи премиерът.

По думите му младите хора по света и у нас дори не гледат вече телевизия.

"Всички са на телефона, там им излизат сайтове, новини и могат да видят всичко", прозря Борисов, затова и настоя, че условията, доходите и заплатите в България трябва да са такива, че младите хора да останат тук.

"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат дигитални познания и култура", обясни премиерът.

"Това е нещо много добро. За това решихме да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лева в образователна инфраструктура", пресметна Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Нека се смирим пред най умния в държавата
29
3
 
53
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Горкият, толкова е зле с главата, че започна да говори срещу демократичните ценности, които му крадат кадрите;))) Ами, при социализъма, не давахме на Запада да ни краде. Логично и ясно е, че с плач и вайкане, няма да стане, трябва да се търси форма и формула на обществено-социални отношения, при които кадрите не се крадат. Иначе, всяка държава-донор, рано или късно е обречена да изчезне, по простата причина - бива изсмукана, заедно с кожата и кокалите от Големите.
28
3
 
60
 
! Отговори
Българин преди 5 години
С 37лв.детски мисля че ти и хората от кабинета ти повече крадат отколкото Гугла!
27
2
 
75
 
! Отговори
да слезе от облака преди 5 години
Този явно не знае истинското положение в страната.
26
2
 
84
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Ако трябва работна ръка от Виетнам ще вкарат, но заплати няма да вдигнат.. такова е положението.
25
2
 
80
 
! Отговори
бачкатор преди 5 години
Боце, а защо отказа увеличаване на заплатите на мед. сестрите? Щели да счупят държавата. Даже няма да коментирам обикновените работници като мен.
24
1
 
88
 
! Отговори
смях преди 5 години
Хората искат спокоен живот и добро заплащане,и тогава сами ще останат тук!а какво получават хаос,корупция,умират по болниците защото нямат пари и тн. краде ли им били кадрите,не те сами бягат....
23
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чичко гоогле знае кои краде само че тоя и тия не искат да си признаят ама е време
22
1
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръглия суджук от Банкя прогони всички млади хора
21
1
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е потънал в размисъл дали краденето на кадри не е по-изгодно от краденето на пари.
20
1
 
38
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
По- добре късно, отколкото никога...
19
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А що да не ги крадат, свободен пазар, свободна Европа. Нали напирахме да сме в ЕС, да излизаме спокойно в чужбина, да изтича работа ръка всекидневено. Еми, ето ти го. Каква държава сме, когато нямаш граници, нямаш валута и нямаш човешки ресурс? А, да - евроатлантическа... пф.
18
0
 
75
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Они крадат кадрите-ти парите...
17
0
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да ги задържат ? Със синджири и камшик ? Наврете втора Северна кореа, но това което имате са баби и роми. Мафията е властна и крадлива. Борисов се прави на ударен с мокър пар.цал. Заобиколен е само от крадци.
16
1
 
48
 
! Отговори
АНТИ - виж разликите преди 5 години
При Борисов - Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище...При военен режим - ликвидират се хиляди разбойници(крадци) и се оправя положението.
15
0
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крадат ни кадрите, щото им позволяваме да четат много. Ако четяха само "Винету", кадрите щяха да си стоят в родината.
14
1
 
64
 
! Отговори
Незнам преди 5 години
Това не е смешни или комично или тъпоТова е нещо неопределено и болноТежка болестБезумие-Гугъл си ги прибира при тях и чичко????Приказката:Злият Чичко Гугъл Автор: ББ
13
0
 
93
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шедьоври и висини на банкянската мисъл.
12
0
 
85
 
! Отговори
смях преди 5 години
Тихо ! Toй говори за образование !
11
1
 
82
 
! Отговори
пена преди 5 години
В Google минималната заплата за програмист е към $200 000 на година. Ето така се задържат добри кадри, мрънкащите началници да си го отбележат това.