1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете

Съдът: Престъплението е извършено по непредпазливост!
Обновена: 17 май 2018 14:03 | 17 май 2018 14:00, Анисия Иванова
100
1000 лв. и свобода за велосипедиста, блъснал дете
Снимка: Булфото

Срещу парична гаранция от 1000 лв. 24-годишният Борислав Миланов беше пуснат на свобода. Мъжът е обвинен, че блъсна с колелото си момиченце в Южния парк.

Софийският градски съд прие, че именно Миланов е велосипедистът, който на 9 май мина с колелото си през крачето на малката Тея на алея в Южния парк.

Още по темата

За да го пуснат, съдиите взеха предвид това, че ден след случката той се е предал в полицията и е направил пълни самопризнания.

"Поведението му е укоримо, тъй като не е предоставил контактите си на майката на детето и не е оказал помощ на момиченцето", каза съдия Крънчева, но отчете, че престъплението е извършено по непредпазливост, а не умишлено.

Той изглеждал вдървен, стоял и гледал, без да пита нищо, стана ясно по време на делото.

Пред съда Миланов каза, че иска да излезе на свобода, да работи, за да може да помогне на пострадалото семейство на Тея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JoeНе съм сигурна, че сте наясно с това какво представляват парковете... или пътищата...
34
3
 
5
 
! Отговори
до 29 справедливост преди 5 години
че е по невнимание това е ясно на всеки , проблема тука е че се панирал и избягал така че второто е укоримо.Естесвено има нанасяне на телесна повреда по невнимание.Ако започне удрусат зраво прегрешилите както предлагаш, поуката каква ако прегрешиш крий са добре така че да не те хванат.А при следващия път някой нарушел може да окаже живото спасяваща помощ, въпреки че е виновен ,защото така е правилно ,а не да се крие и да остави пострадалия да умре, а такива случай ще има и за напред и това е ясн
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Всъщност масово всички навсякъде в БГ са нагли, не са само велосипедистите. Същото мога да кажа и за много пешеходци и родители. Всеки се мисли за много по-специален и с повече права от останалите. Съжалявам, това е положението.
32
4
 
15
 
! Отговори
Пицата преди 5 години
Ако беше останал цървула и куките бяха дошли и джобили , бая мат'рял щяха да намерят... затова е избягал - да се отърве от дозичките
31
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За велосипедистите няма никакви правила, нито в парка, нито на тротоара, нито на улицата, нито не пешеходната пътека, нито никъде, хвърчат и наглеят навсякъде. Не е ли крайно време да има закон, регламентиращ къде и как могат да се движат велосипедистите?
30
6
 
12
 
! Отговори
Angelhell преди 5 години
До СправедливостХайде по-кротко!Не извинявам момъка, но това са деца, на всеки може да се случи!Децата са неконтролируеми. Станало, случило се е.Аз ако бях, ама ние намаляваме... а ако не го видиш и те изненада?Това, което не го извинява в случая е, че е избягал!
29
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво общо има Закон за Движение по Пътищата с парковете, може ли някой, който не си е купил книжката да обясни на останалите...
28
7
 
13
 
! Отговори
Справедливост преди 5 години
За причиняване на телесна повреда на детето и за куп нарушения на Закона, вкл. бягство от мястото на престъплението, 1000 лева гаранция, а и не му е за пръв път! Няма непредпазливост в случая. И аз съм карал велосипед, но при приближаване на деца всички велосипредисти намалявахме много скоростта, така че да можем да спрем ако детето застане на пътя ни. Сега хвърчат по тротоари и алеи и и не им пука. Трябва здраво да се удрусат няколко здраво прегрешили като този, за да е за урок на останалите
27
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не казвам ,че младежа е невинен,но всеки един знае и го вижда всеки ден,родителите не си гледат добре малките сладури,не стоят до тях ,а пият кафета по масите и разчитат някой друг да се грижи на децата им...Аз лично съм имал проблем с майка пушейки и пиейки кафе в заведение,детето и до метални люлки,а тя дори държеше тон ,че някоя люлка щяла да нареди детето и...наглост и простота....
26
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако това момче беше останало на мястото на инцидента, помогнало на пострадалото детенце, да се беше извинил за непредпазливостта си най-малкото, нямаше да се стигне до арест предполагам. Но толкова го е възпитала майка му, да не може да понесе отговорността от грешките си!
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JoeА да пръцкаме в парка може ли, или и това е нарушение в ЗДвП?Да вървиме забързано може ли?На зигзаг позволявате ли ми?
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JoeЯ цитирай къде пише, че изрично е забранено на се кара КОЛЕЛО в ПАРКА.
23
4
 
7
 
! Отговори
Joe преди 5 години
До АнонименХайде, прочети ЗДвП и ще ти стане ясна връзката. Там отлично е обяснено, къде може да се управлява велосипед и къде, не.
22
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Първо- виждам, че не сте наясно с това какво означава ПТПВторо- да, в затвора се лежи за сериозни престъпления, не са глупости
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да триете подобни мнения факт е че ако бащата на детенцето не беше милионер - никоя медия нямаше да отразява този случай - двойни стандарти!
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На детето има ли му нещо фатално, че това стана такава голяма новина?
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JoeЗакон за движението по пътищата.... В ПАРКА?Логическа връзка- йок.
18
6
 
14
 
! Отговори
двоен аршин преди 5 години
За убито дете нищо, дори и арест. За инцидент в парка, от който никой не е застрахован, арест, разследване и парична гаранция. После не се чудете защо младите напускат България.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Какви ленти ви гонят в парка, пиете ли си хапчетата?
16
2
 
13
 
! Отговори
Joe преди 5 години
До АнонименВ Закон за движението по пътищата си го пише. Въпроса е , че велопедалистите, до ден днешен не разбраха, че се водят участници в движението .....