"Газпром" подписа за европейския участък на "Турски поток"

Първите доставки на газ са планирани в края на 2019 г.
27 май 2018 14:32, Анисия Иванова
142
"Газпром" подписа за европейския участък на "Турски поток"
Архив: Reuters

Руската компания Газпром подписа с Турция протокол за сухопътния участък на транзитната линия на газопровода Турски поток за доставка на руски газ за Европа, предаде ТАСС.

Освен протокола, който е подписан вчера в Санкт Петербург, Газпром и турската компания Боташ са сключили споразумение за основните условия и параметри на строителството на този участък.

Още по темата

Подписването на документите позволява да се премине към практическо изпълнение на проекта. Строителството на сухопътния участък на газопровода ще се извършва от съвместна проектна компания, която ще бъде създадена на паритетна база.

Газпром започна строителството на морския участък на газопровода Турски поток през май 2017 г. По думите на ръководителя на компанията Алексей Милер, строителството на тръбопровода върви по график, а полагането на първата линия ще завърши през май.

Морският участък на "Турски поток" ще минава по дъното на Черно море до турския бряг. Дължината му е 930 километра. По-нататък ще бъде продължена сухопътна транзитна линия до границата с Гърция, чиято дължина ще бъде 180 километра. Първата линия е предназначена за турския пазар, а втората - за снабдяване с газ на страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с капацитет 15,75 млрд куб. метра газ годишно. Първите доставки на газ са планирани в края на 2019 г. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
5
 
11
 
! Отговори
хохолите капут! преди 5 години
До Hafen die Wahrheitукрайна - свърши.....
85
6
 
11
 
! Отговори
Св. Ястреб Ефенди преди 5 години
Каквото разбирам аз от статията, понеже българия не искала да поеме тръбата от Турция, сега Гърция ще я поема! Защо не се включи и българия и не направят шведска тройка??? Така че и българия да си цоца от турската тръба?!
84
3
 
12
 
! Отговори
к преди 5 години
Канада, която се води най-големия производител на злато в света има 75 унции златен резерв !!! - пише го на офицялния сайт на Банк оф Канада - *** и провери гадните еврей ни окрадоха до голо !!!!!
83
3
 
2
 
! Отговори
87435672377 преди 5 години
До Hafen die Wahrheit 84 Предполагам ,ч е ако имаха златото, щяха да го върнат - все пак защо да крадат от съюзниците си , опссссс забравих ,ч е става дума за ЮСА 300 тона , това колко беше - 20 процента от съхраняваното злато ???
82
5
 
13
 
! Отговори
к преди 5 години
До Hafen die Wahrheitгнусен евреино !ФЕД и ЖП Морган ги дели една 4 метра широка уличка в Мангатън Хранилището на ФЕД и на ЖП Морган са не едно нивоГнусните еврей отдавна прокопаха тунел и окрадоха златотто на хоратасега ФЕД няма повече злато, така че няма как да върнат златото на Германия !
81
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали тръбата трябваше да минава през България.Но Суджука се изплаши от Запада.Те не му разрешиха.Сега всички ще духаме супата.
80
5
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Това, че САЩ отказват да върнат на Германия златния и резерв, го срещнах в руски сайтове целящи да вбият клин между Германия и САЩ!
79
2
 
0
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Toй cъщo тaĸa зaяви, чe бaнĸaтa щe бъдe в cъcтoяниe дa пocтигнe цeлтa cи зa тpaнcфep нa злaтнитe cи peзepви, нaмиpaщи ce в Πapиж, дo ĸpaя нa нacтoящaтa гoдинa
78
2
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
"Tpaнcфepитe ce ocъщecтвиxa бeз ниĸaĸви пpoблeми и нepeднocти. Πлaнът, ĸoйтo пpeдвиждaшe пpexвъpлянeтo нa 300 тoнa злaтo oт Hю Йopĸ във Фpaнĸфypт, бeшe нaпълнo зaвъpшeн пpeз 2016 гoдинa", пocoчи члeнът нa Бyндecбaнĸ Kapл-Лyдвиг Tилe в cпeциaлнo cъoбщeниe зa пpecaтa, цитиpaнo oт bnr.bg
77
5
 
10
 
! Отговори
Ястребител преди 5 години
На българите не им трябва да внасят газ, защото те сами си произвеждат необходимия газ. Само някой трябва да тикне тръбата в гъззаа му и от излиза неограничено количество бобен газ.
76
0
 
1
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Oт Бyндecбaнĸ пocoчxa, чe пpeз 2016 гoдинa бaнĸaтa e пpeмecтилa 111 мeтpични тoнa злaтo oт Hю Йopĸ и 105 мeтpични тoнa oт Πapиж.
75
1
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Гepмaнcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa e въpнaлa пpeз минaлaтa гoдинa oĸoлo 216 мeтpични тoнa (238 тoнa) oт злaтнитe cи peзepви oбpaтнo във Фpaнĸфypт, oбяви в чeтвъpтъĸ Бyндecбaнĸ, пише money.bg. Дoбaвяйĸи, чe oбявeнитe oт нeя пpeди чeтиpи гoдини плaнoвe зa вpъщaнe нa peзepвитe в злaтo oбpaтнo y дoмa ce ocъщecтвявaт пo-paнo oт пpeдвидeнoтo.
74
3
 
10
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"Искам да си купя лири. Колко струва 50 кг лири?"точно колкото струват и 50 кг евреиски долари или еврота - т.е. струват колкото въздуха с който са обезпечени
73
3
 
10
 
! Отговори
k преди 5 години
приятелска шенгения ни го нафърфори отново 28 години "демокрация", толерастия и гейщина - бая ни разшириха халката
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да си купя лири. Колко струва 50 кг лири?
71
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А лири купувате ли както ви каза вашия фюрер?
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от Украйна, която получава милиарди от транзит, ние в момента получаваме само около 160 млн долара.
69
1
 
5
 
! Отговори
тцтцтцт преди 5 години
До Анонимен 65 не знам какво четеш , но СП2 си върви по план
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die Wahrheit А ти наясно ли си колко е затънала Германия в го вната . Четири трилиона ,ей ! Четири .
67
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За д накаже Украйна за това ,че се отскубна от Руската ***,Путин се отказва от прекия път и строи фантастични, екзотични и много скъпи проекти. Сега Султана му нареди ТП да стига директно до Истанбул/да не се хаби да строи газопровод наземен до него/ и Джуджето се подчини. Отделно ги подстрига с 1 милиард за това удоволствие. Като свалят Путин от власт/което е неизбежно като рухването на капитализЪма/ що ще чини *** с тия патоци....