Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история

Съпредседателят на Алтернатива за Германия със скандално изказване
Обновена: 2 юни 2018 21:49 | 2 юни 2018 21:49,
142
Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история
Снимка: архив Reuters

Съпредседателят на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Александър Гауланд заяви, че Адолф Хитлер и нацистите са били само "курешка" в 1000 години славна германска история, съобщи радио Дойче веле, цитирано от Франс прес.

"Хитлер и националсоциалистите са просто курешка в 1000 години успешна история на Германия", заяви Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на партията си.

"Да, признаваме отговорността си за 12-те години нацистка диктатура. Имаме славна история и тя, драги приятели, е продължила по-дълго от тези 12 проклети години", каза той на среща на младежката организация на АзГ в Зеебах, провинция Тюрингия.

Генералният секретар на Християндемократичния съюз на канцлерката Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер бързо реагира в Тwitter, пише БТА.

"50 милиона военни жертви, Холокостът и тоталната война са само "курешка" за АзГ и Гауланд. Ето каква е тази партия зад благовъзпитаната си маска", написа тя.

"Алтернатива за Германия" е главната опозиционна сила в парламента с над 90 депутати от 709.

Партията възникна през 2013 г. с платформа за противопоставяне на еврото, но с бежанската криза от 2015 г. се превърна в антиимигрантска, антиислямска и анти-Меркелова партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
17
 
4
 
! Отговори
Моше преди 5 години
До Adolf EichmannТи явно и германец не си виждал през живота си.В Германия има доста силни леви формации.Да не говорим за застаряващото немско население и как точно то ще се противопостави на новите бежанци по-млади и плодовити.Трудна работа но някои живеят в 33-та и им е трудно да приемат фактите.Ние сме богоизбрани всички религии тръгват от нас това е няма по-велики цялото човечество произхожда от нас преди нас човечеството се е състояло от неграмотни езичници.
73
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 80!По скоро германчетата си гледат живота и хич не им пука за мустака. А такива като тебе фенчета на хитлер винаги ще бьдат утайката на народа!
72
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига вече с този измислен холокост бе хора!! Дотегна ни вече от тези еврейски лъжи безконечни!!
71
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 81И как точно ще тръгнеш на юг ... с *** под коленете, нагъзен и кофа вазелин в ръцете ли?!??
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Неонацистките настроения възникнаха поради убийственото толериране на определени етноси, включително и тези, които Меркел покани да дойдат в Европа.Убийствено за европейските ценности и за нормалното съществуване на градивните личности!
69
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГерманецСлавяните били ниши ама си развяха знамето над руините на Райхстага и си оте...ха на немкини!
68
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия неонацистки настроения в Европа се пускат естествено от ЦРУ и подобните мъ разни централи на САЩ. Целта е ясна - предизвикване на нова война в Европа за да се трепят европейците, а американските олигарси да наблюдават сеира отдалече и да печелят. Така ще се очистят от всичките си дългове, а долара ще има статут на международна валута поне още 50 години. Вярвайте в Хитлер и отивайте да се биете, ама този път знайте, че този път ще хвърчат ракети с ядрени заряди.
67
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългария е трябвало да бъде разделена между Гърция, Румъния и Сърбия, планирано е да остане само 1/3 от сегашната територия. Анлия води преговори с Турция да влезе в България преди Русия. Само влизането на Червената армия в България и лично Сталин осуетяват тези планове на англосаксонците.
66
8
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Мдам немската иканомика е толкоз дабре че само Калифорния има по-силна икономика от тия!
65
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция де-факто е била с Германия. А САЩ и Англия са могли да приключат с Германия само за няколко месеца, никаква ВСВ нямаше да има. Но се намесват едва накрая, и то не за друго, а за да попречат на побения марш на Русия.
64
4
 
11
 
! Отговори
Виктор преди 5 години
Адолф Хитлер беше прав.
63
8
 
13
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Ще дойде време да целувате и да се кланяте пред портрета на дядо Ади. Плюйте го сега, безмозъчни роби на богоизбраното племе!
62
0
 
7
 
! Отговори
Десен преди 5 години
До Дърт комунистПишеш разумни неща и, вярвай ми, не ми е лесно да кажа това на човек, който се представя за комунист.Но мисля, че спрямо Полша трябва да се намери подход. Не забравяй едно - в далечното минало е имало славяно-балто-германска общност. Племенна общност. Кръвта вода не става. Общността не бива да се разединява, трябва да се намерят актуални форми на тази общност и тя да доминира в ЕС. Тогава и САЩ, и Китай, и всички останали ще имат респект пред нас, европейците.
61
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами незнам, ама ние сме единствената държава от губещите, приключила ВСВ с повече територия (благодарение на Хитлер). Интересно че румънците не предявяват претенции за Добружа след това... Нямам идея защо.
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германия безспорно има силна икономика, германците са расисти и безчуствени роботи, може би за това така добре работят, но просто е немислимо една държава 80 милиона каквато и икономика да има да може да воюва 4 години успешно с целия свят както е официалната версия. Освен ако целият свят не беше я подкрепял финансово за да воюва с Русия. Но Русия все пак победи Гернания.
59
10
 
7
 
! Отговори
Германец преди 5 години
Европа е германска, в южна европа са мързеливи и са по-нисши, за славяните в Източна Европа да не говорим.. не могат да стъпят на пръста на могъщата немска икономика. Германия е 100 години напред в развитието си пред разни народчета. Германия е призвана да доминира Европа и дори света.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бате Гауланд,Ако искаш да те уважават, не се слагай на някои от сегашните големци от сорта на Меркел!Кой ти каза, че тези 12 години са проклети? Защо отричаш тази част от германската история? Тя е продукт на определени обстоятелства. Лошо е бил притиснат немският народ и германският дух е реагирал по този начин.Самооплюването е вид самопринизяване. Това е непрепоръчително поведение.
57
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Adolf EichmannИменно той е бил приятел с араби и с мюсюлнани от Близкия изток, образовай се малко.
56
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Франция и Англия бяха окупирани от Хитлер. ВСВ я спечели Русия САЩ през туй време имаха териториални спорове с Япония и правеха атомни боми за да победят Япония. Русия победи Германия и освободи Франция и Англия.
55
3
 
3
 
! Отговори
Иван Грозни преди 5 години
Хитлер е имал кьсмет тогава че Цветан Цветанов не е сьществувал!