Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история

Съпредседателят на Алтернатива за Германия със скандално изказване
Обновена: 2 юни 2018 21:49 | 2 юни 2018 21:49,
142
Десните в Германия: Хитлер – само курешка в 1000 г. история
Снимка: архив Reuters

Съпредседателят на германската крайнодясна партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) Александър Гауланд заяви, че Адолф Хитлер и нацистите са били само "курешка" в 1000 години славна германска история, съобщи радио Дойче веле, цитирано от Франс прес.

"Хитлер и националсоциалистите са просто курешка в 1000 години успешна история на Германия", заяви Гауланд, който е и съпредседател на парламентарната група на партията си.

"Да, признаваме отговорността си за 12-те години нацистка диктатура. Имаме славна история и тя, драги приятели, е продължила по-дълго от тези 12 проклети години", каза той на среща на младежката организация на АзГ в Зеебах, провинция Тюрингия.

Генералният секретар на Християндемократичния съюз на канцлерката Ангела Меркел Анегрет Крамп-Каренбауер бързо реагира в Тwitter, пише БТА.

"50 милиона военни жертви, Холокостът и тоталната война са само "курешка" за АзГ и Гауланд. Ето каква е тази партия зад благовъзпитаната си маска", написа тя.

"Алтернатива за Германия" е главната опозиционна сила в парламента с над 90 депутати от 709.

Партията възникна през 2013 г. с платформа за противопоставяне на еврото, но с бежанската криза от 2015 г. се превърна в антиимигрантска, антиислямска и анти-Меркелова партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощта която оказват САЩ на Русия през ВСВ във вид на горива, техника, боеприпаси, сняряжение представлява само 4% от използваните през войната. Тъй като Русия не разполага с валута (долари) налага се да плаща скъпо и прескъпо в злато, диаманти и ценни метали. Безработицата в САЩ стита почти нула %, САЩ благоденстват, за пръв път тогава се заговаря за проблемът със затлъстяването на американците, докато в Русия гладуват в обсадените от немците градове.
53
8
 
7
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Огромните и неизчерпаеми ресурси на Русия винаги са били мечта и блян за Германците !! Германците се считат за по-висша раса от славяни и латинци. Мира не им дава факта, че славяните контролират 1/6 от площа на земята, а Германия контролира парче земя... затова още преди края на ВСВ, нацистите разработиха план за създаването на Обединена Европа, доминирана икономически и политически от Германия !! Но Четвърти Райх е възможен само с одобрението и с ресурсите на Русия !! Пречката са САЩ и Полша !!
52
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 52Не, самата истина.
51
7
 
5
 
! Отговори
Данчо преди 5 години
Хитлер, е нареждал да убиват по то време включително и всички инвалиди и психически болни немци!А него защо не са го отрепали, нали и той е бил инвалид и напьлно луд за това че е хвьрлил немската армия на куп в рьцете на Руската мечка?
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В своята книга "Моята Борба" (която му е била диктувана докато е бил в затвора) Адолф Хитлер пише колко голям приятел и почитател е на Великобритания и колко велик е британския народ, и се кълне, че Германия няма никакви претенции за анексираните от нея територии. Целта на Германия е да се разширява на Изток към Русия, откъснатите от не територии не я интересуват.
49
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябва нов Хитлер, но ни трябва някой с по-твърда политика към шибеците, че ни се качиха на главата. В Европа е имало достатъчно войни, нека следващите да са някъде другъде. Още 4-5 Орбановци и всичко ще си дойде по местата без да се разпада ЕС.
48
4
 
7
 
! Отговори
Моше преди 5 години
До до МошеТурция с вас може да си играе да нарушава гръцко въздушно пространство без отговор.Но с Израел нямат шансове и пуяка фес го знае!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 51Това е лъжа.
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до АнонименГрешиш. САЩ, Великобритания и Франция не стояха зад Русия освен формално и не оказаха никаква военна помощ. Русия победи сама Германия, другите се намесиха едва накрая, когато Русия вече беше смачкала Германия.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42А защо победителят е *** и до ден днешен?
44
4
 
8
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До Дърт комунистКва Расия бе *** то Сибир вече е залят от китайци какви ресурси какви 5 лева!
43
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо САЩ избиха 1 милион цивилни е Ирак от коиото 200 хил. деца? Какво стана с оръжията за масово унищожение на Саддам с които щял да нападне западните демокрации.
42
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Зад Русия стояха САЩ, Великобритания и Франция. Руснаците трябва да са благодарни на тези три държави, че спечели ВСВ.
41
4
 
7
 
! Отговори
до Моше преди 5 години
Турция, Египет и Иран ще ви излекуват самодоволството, както подобава за трите най-авторитетни мюсюлмански държави! Дай Боже да е по-скоро!
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Началото на 30те германия е имала 100 армия. А само след няколко години вече наброява 4,1 милиона - 11 пъти повече. Няма толкова бързо икономическо развитие на една страна, което да постигне 11 пъти увеличиение на армията. Германия беше финансирана от вън.
39
7
 
6
 
! Отговори
Дърт комунист преди 5 години
Райха има нужда от ресурсите на Русия !! Изграждането на германска супердържава минава само с позволението на Русия и чрез ресурсите й !! Неслучайно Меркел отиде при Путин и си говориха на руски !! Германия и Русия мразят Полша !! Поляците знаят това и молят САЩ за база !! Обаче ако нещо стане със САЩ, ви ГАРАНТИРАМ че още на втория ден руски и немски войски ще маршируват във Варшава !! Полша е спънка за интересите на Райха и на Русия !! Винаги е била !!
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 38 А защо другаря Путин, Другаря Си Цзипин и другаря Ким Чен Ун да не изколят немските и румънските и украинските т-нари.
37
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия скърши гръбнака на Германия, въпреки че зад Хитлер стоеше световния финансов елит.
36
6
 
5
 
! Отговори
777 преди 5 години
до 14анонимен!И как така точно начело с хитлер кризата и безработицата е изчезнала в германи като хитлер е почнал да убива и граби наред всички дьржави ли? И на Руснаците нефта се опита да вземе ама на края му удариха "курешката"
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Моше 39Има кой да ви спре. Аз вярвам в това. Израел е изкуствено създадена държава както е създадена така и помен от нея няма да има.