Конфликтите по света - най-много за последните 30 години

Броят на загиналите се скочил 10 пъти от 2005 г. насам
10
Конфликтите по света - най-много за последните 30 години
Снимка: Reuters, архив

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш заяви, че броят на страните, участващи в конфликти, е най-големият за последните 30 години, а този на загиналите хора в конфликти се е увеличил десетократно от 2005 г. насам, предаде БТА като цитира Асошиейтед прес.

Още по темата

Гутериш каза това пред репортери в Осло, където взе участие в среща, посветена на мироопазването.

Той допълни, че "ситуациите с използване на насилие", които могат да се определят като войни въз основа на броя на жертвите в тях, са се увеличили трикратно от 2007 г. За същия период от време с 60 процента са се увеличили и така наречените "конфликти с нисък интензитет", допълни генералният секретар.

Гутериш добави, че наред с регионалните конфликти глобалният тероризъм представлява нов вид борба, която "може да удари навсякъде по всяко време".

Върховният комисариат на ООН за бежанците заяви, че през миналата година принудително разселените по света са били около 69 милиона души, бягащи от войни, насилие и преследвания, което е рекорден брой.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
5
 
! Отговори
Димата Руснака преди 6 месеца
Разширението на НАТО на изток е най- голямата грешка на американската външна политика през последните 30 години. Която много силно навреди на отношенията между Русия и Запада. На всички е ясно, че разширението на НАТО всъщност не дава никаква безопасното на всички тези страни от Източна Европа, които се юрнаха към него с наведена глава. Вместо това биват карани да си мислят, че сега могат да ударят руската мечка по носа, а след това да се скрият зад гърба на Америка и НАТО.
8
1
 
8
 
! Отговори
съвпадение ли? преди 6 месеца
"Конфликтите по света - най-много за последните 30 години"
30 години назад беше края на СССР...
Явно пробутването на псевдодемокрация не води до нищо хубаво.
7
1
 
3
 
! Отговори
Росен Банова преди 6 месеца
кат не щете Халифат
ще пука автомат по вас брат
6
1
 
8
 
! Отговори
Д. Димитров преди 6 месеца
Еми ФАЩ да се спрът да налагат "демокрацията" си и всичко ще се оправи.... Ама банкрутиралите кравари са зависими от военнопромишления си комплекс и докато ФАЩ съществува светът ще е едно кърваво "дрмократично" място! ФАЩ се управлява от еврей... а за евреите всички останали са "гоя"... тоест роби и от тях трябва да се изкарват пари, без значение как... с кръв, експлоарация и измама.. За тях няма значение!
До кога?
5
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Таварищи рускоезичници " стройте" с народни парици руски енергийни проекти, грабнете България, както и правите последните 100 г., плюйте по Щатите и възхвалявайте руския ботуш, вие друго не можете. Това ви е в генчева, а днес в Америка бензина струваше средно 2.89$ за Галон (3,8 литра)= 1.22 лв. за литърчееее! Честито дебелеене на лукойл в бедната задунайска губерния с най нискиниския АКЦИЗ в ЕС
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На снимката френски войници се приготвят за бой.
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ за последните 200 години участват в 200 войни
2
2
 
9
 
! Отговори
горби преди 6 месеца
Така е.след разпада на източня блок,милиони хора загинаха само заради грешката на един човек.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
и в колко от конфликтите има американско участие?