В дома на отровения с Новичок – цяла бутилка с химикала

Властите смятат, че са открили източника на химикала
13 юли 2018 21:51,
70
В дома на отровения с Новичок – цяла бутилка с химикала
Снимкa: Reuters, архив

Британската полиция смята, че е открила източника на нервнопаралитичното вещество "Новичок", което уби жена в Югозападна Англия този месец и доведе до критично състояние нейния партньор Чарли Роули, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Още по темата

"В сряда на 11 юли при претърсване на дома на Чарли Роули в Еймсбъри беше открита малка бутилка", каза полицията.

"Учени вече потвърдиха пред нас, че съдържащото се в бутилката вещество е "Новичок", заявиха органите на реда.

След като бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в критично състояние в Солсбъри на 4 март, властите обявиха, че те вероятно са били отровени с химикалът "Новичок". Невро-паралитичния агент е разработен в СССР за военни цели.

Семейство Скрипал се възстанови успешно, но на 30 юни полицията откри още двама души с подобни симптоми в Еймсбъри, на 10 км от Солсбъри.

44-годишната Доун Стърджис почина след като на 30 юни е била изложена на "Новичок". Тя и партньорът й Чарли Роули са били изложени на "висока доза" от бойното отровно вещество.
За момента работната версия е, че инцидентът със Стърджис и Роули е свързан с нападението през март срещу полковник Скрипал и дъщеря му в Солсбъри.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
14
 
! Отговори
Веществото е... преди 5 години
...открито чак 11 дни след отравянето? В дома на жертвите? Който е маломерно жилище за социално слаби ?Уаууууу, колко ефективна е британската полиция, думи нямам!
56
0
 
4
 
! Отговори
Внимателно следствие преди 5 години
напомняме че медиини манипулатори ползваха Тереза Мей за нагло набеждаване на Москва и опит за трайно увреждане на страните членки на Европейския съюз и техния важен стратегически доставчик Москва. ТОва въпреки официални заявления на следствието че още не са открити извършителите.
55
0
 
10
 
! Отговори
Сещаш се налЕ преди 5 години
Това най-вероятно са агентите отровили Скрипал и сега МИ6 чистят следите . Нищо чудно да обявят че са били двойни агенти на руснаците :D :D :D
54
1
 
24
 
! Отговори
nina преди 5 години
Значи, все пак, англичани, респективно Англия , са отровителите на СКрипал и дъщеря му.Е, инглиш, време е да се извините на Русия. Макар, че вредата вече е нанесена.Да се извинят и всички ония, които ви пригласяха в хор, макар, че знаеха истината.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А някъде някой може да си е скрил цял варел.
52
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цяла бутилка?Това ще стигне да бъдат отровени всички европейци.
51
0
 
22
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Сър Артър Конън Дойл се върти в гроба,МИ-тата бълват халтура след халтура....Ама времената когато бе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се вярва на метрополията отдавна минаха и тея номера не минават!
50
1
 
17
 
! Отговори
ЛЕЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ преди 5 години
ДУРАЧОКА ЯКО БИЕ ЕНГЛИШЧЕТАТААААА....АЛКОХОЛИЦИТЕ БЪЛВАТ ЛЪЖА СЛЕД ЛЪЖА--АБЕ НЕ СТЕ ИНТЕРЕСНИ ВЕЧЕ..
49
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ZAPADNA PROPAGANDA
48
0
 
15
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Лъжа след лъжа...
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Британски "Боярищник"...
46
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се облага с данък,домашното производство на новичок.Друго си е държавата да го произвежда.Знае се конкретното му разпространение.
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
отклоняване на вниманието,тия двамата са изкупителна жертва!
44
1
 
48
 
! Отговори
работата е малко преди 5 години
Утре, ако се отрови някой с пица да не кажат после, че италианците са виновни, защото пицата идва от там.
43
5
 
25
 
! Отговори
Разобличения преди 5 години
Ах, този Путин докъде е стигнал!
42
2
 
17
 
! Отговори
до 40 преди 5 години
Тоя си го е произвел сам у дома, или му е донесен от Кот Дивоар... или от Патагония.
41
3
 
37
 
! Отговори
Нико преди 5 години
ЯВНА ПРОПАГАНДА И ОПЕРАЦИЯ НА АНГЛИЙСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ. ОЩЕ ПРИ СКРИПАЛИТЕ ВЕДНАГА СЕ СПОМЕНА НОВИЧОК И РУСИЯ ТОВА БЕШЕ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ПОСЛЕ ВСИЧКО СЕ ЗАСЕКРЕТИ СКРИПАЛИТЕ ИЗЧЕЗНАХА МОЖЕ БИ НАВЕКИ А СЕГА В АНГЛИЧАНИ СЕ ПОЯВЯВА НОВИЧОК ЕДИНИЯ УМИРА ЖЕНАТА СЪЩО ЩЕ УМРЕ И ПАК ХАЙЛИ ЛАЙКЛИ ПРОПАГАНДА В СТИЛ ГЬОБЕЛС
40
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е бил поне четворен агент. Подкукуросван от северно македонските тайни служби е предал по невнимание любимите му тайландските тайни служби, докато е изпълнявал мисия за лесотовските тайни служби...и всичко това, по време на служба за тибетските тайни служби. Накрая се е оплел в мрежа от лъжи и бутилка новичок артисала!
39
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И те щото са двойни агенти ще леят новичок и сълзи с кофи.Ако действително тва е новичок това количество би стигнало за цял Лондон.По-добре да им бяха дали атомна бомба.Цялата работа изглежда сякаш някой се е надявал след като гътне дъртия Скрипал и дочката конфликтът между САЩ и Русия да ескалира ама Доналд Тръмп очевидно не се хваща на постановки правени за четири годишни деца от купчина хора с коефициент на интелигентност сходна с цифрите на възраста им.
38
51
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oчевадно е че тези британци са двойни агенти които са действали под директните заповеди на Кремъл. Санкциите трябва да се утроят докато монголоидната *** не фалира окончателно!