Instagram профили на мушка – хакери крадат акаунти с мейли за верификация

Сред жертвите са актьорът Юлиан Вергов и фитнесмоделът Биляна Йотовска
30 юли 2018 09:00,
14


След като хакнаха профилите в две социални мрежи на актьора Юлиан Вергов, поредната жертва е фитнесмоделът Биляна Йотовска, чийто профил в Instagram бе откраднат.

"Получих имейл уж от Instagram, че профилът ми подлежи на верификация, че е 100% истински. Прегледах го доста внимателно и за съжаление клинкнах да продължа нататък. Това беше достатъчно, за да получа имейл, че моят имейл е сменен и профилът е хакнат", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Йотовска е писала на Instagram чрез Facebook и преди 2 дни получава имейл, че е нужна повече информация. Предстои тя да се свърже с ГДБОП, надявайки се да се стигне до хората, които са откраднали профила ѝ.

"По непотвърдена информация профилът ми е хакнат от турска група. Напоследък има бум и всички трябва да внимават много какви имейли получават. Основната причина е за пари, тези профили се продават доста добре", каза още фитнесмоделът с хиляди последователи в социалните мрежи.

Ален Попович от Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации посочи в "България сутрин", че голяма част от звездите в България в последния месец търпят такива проблеми.

По думите му това е класическа фишинг атака, в която прочитаме даден имейл и смятаме, че е свързан с компания, с която имаме отношения.

"Има момент, в който Instagram чисто по процедура не могат да върнат нещата. В повечето случаи такива профили биват деактивирани", отбеляза експертът по социални мрежи.

Попович отвори скоба, че Instagram и Facebook нямат практика да изпращат имейли, че сме популярни и трябва да кликваме, за да верифицират профила ни. Той посъветва да гледаме откъде идват имейлите.

"Определено дигиталната грамотност трябва да се повиши", заключи експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О не ... 20 псевдо звезди, няма да си вземат 50те лева от реклами днеска .... Ужаст..
13
1
 
0
 
! Отговори
усърдни кремвиши ха преди 5 години
кремвишите що не и хакнат за добра или лоша работа кремвиши за какво да се стараеш
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щрак Марийка на портрет стана болестно състояние сред някои люде.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новите богове броят лайкове, не молитви. А тука колко лайка заминаха на олтара на суетата
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"профилът ми подлежи на вериТИфикация" ???? ....Билянче, заслужаваш и райграса в двора да ти хакнат......
9
0
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
"...че голяма част от звездите в България в последния месец търпят такива проблеми." и тая ви жажда за повече лайкове ще ви изяде главите, които и без това са пусти, като хралупа. баx ти и "звездите" дебилни, дето им се покланяте!
8
2
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
ей, ама не се научиха на простото тройно правило, че никоя официална институция, или асоциални медии не пращат е-мейли, още по-малко за проверяване на истинността на пароли. ама инак на неграмотните им дай да ти кликат минуси денонощно. тая патkа щела да се свърже даже с гдбоп, за да и гледат на боб... ми гледайте и от кой е мейла бе кукувици неграмотни! пише го най-горе в полето с адреЗа.
7
0
 
20
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 години
До АнонименТова не е никакво хакерство а спам-фишинг за будали. Разпраща се с милиони всеки ден. Преди няколко месеца беше плъзнал подобен с фалшиви писма от НАП, където те караха да превеждаш някакви пари и да даваш банкови данни. Разбира се хванаха се само най-наивните и ***, които дори не са погледнали фалшивия имейл. Подозирам че не малка част от тях не биха видели нещо странно в имейл от сорта на 4sajaad_saadiz***tempm.ml. Ако бях на Йотовка щеше да ме е срам да се покажа по тв-то.
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като сте необразовани кифлии. Каквото и да пише в един имйел Хоста на изпращача никога няма да е официалния на бранда. От едно време там е най-голямата издънка на хакерството. Просто вие сте неукии, как да се пазите.
5
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не е суетен и няма профили в Тези фекални ями, няма какво да му крадът! Тя кифли като Сузанита музанита да си му мислят!
4
1
 
20
 
! Отговори
Яя преди 5 години
Аз съм много тъ'п@
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 2 Тя нека да е проста, ти ми я дай за една нощ.
2
2
 
23
 
! Отговори
Иван преди 5 години
ама че си проста....
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Охххх Билянчееее...