В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!

Нейни колеги отправиха апел за кръводаряване на 6 август
29
В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!
Снимка: BulNews

"Пирогов" организира кръводарителска акция в помощ на падналата лекарка от 7 етаж в София.

Инцидентът стана преди десет дни в столичния квартал "Люлин". Веднага след него близките на младата жена отправиха призив за кръводаряване, на която откликнаха десетки.

Д-р Ирена Иванова претърпя операция, но още тогава лекарите в "Пирогов" съобщиха, че й предстоят още интервенции.

Тогава те обявиха, че се борят за живота на своята колежка и според тях има надежда за подобряване на състоянието й, въпреки тежката злополука.

Още по темата

Сега от болницата отправиха нов апел за кръводаряване: "Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти, както за нея, така и за други пациенти на болницата е ежедневна, а недостигът е осезаем".

Инициативата е на служители от унивестската спешна болница. Осъществява се с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Всеки, който желае, може да се присъедини към пироговските медици и да дари кръв на 06 август 2018 г., понеделник, от 17 до 19 часа в зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Все още няма официално обяснение за инцидента с 35-годишната жена.

При първата акция за кръводаряване нейни близки и познати потърсиха помощ с емоционални постове в социалната мрежа.

"Това е Ирена, един млад и прекрасен лекар с огромно сърце. Последният път, когато я видях,беше държала ръката на пациент цяла нощ, за да не го е страх, че ще умре сам. Не умря, може би защото тя беше там, не знам...Сега тя претърпя тежък инцидент и се нуждае от кръв. От много кръв.... ", написа неин познат в социалната мрежа.

"Аз и останалите ѝ колеги и приятели ще сме много благодарни на всеки, който би могъл да дари кръв за нея, защото не искаме да я загубим", се допълва в поста.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво е станало с тая бе
28
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 2 години
До Анонимен
Много тъпо изказване! Никой не Ви кара насила да дарявате. Лично познавам момичето, остана в България, а можеше да замине. Ценен и уважаван млад лекар, вероятно има обяснение за инцидента. Не пишете глупости без да знаете, или някой Ви плаща да плюете по форумите.
27
0
 
1
 
! Отговори
Павлова преди 2 години
Към БЧК:
За Митьо Очите дариха кръв над 100 едрички момчета, затова имаше кръв!
Същите здравеняци- кръводарители нищо, че изглеждаха непоклатими припадаха от ужас и ги заливаха с вода и им биеха шамари за да ги свестят след кръводаряването.
26
0
 
2
 
! Отговори
медик преди 2 години
До пипи дългото чорапче
-----------------------------------------------
Каквото си си постлала,скъпа,това си получила.Хайде заминавай по-бързо и не ме занимавай с твоите глупости,че истнски болните пациенти чакат. Върви в цивилизована държава и се опитай да обясниш на лекарите там как са ти длъжни денонощно и безплатно.И ако не ти се получи удари шамар ня накой лекар там. Или извикай тамошната ТВ да хленчиш пред нея.Може и да блокираш някое кръстовише там да видиш как действа тамошната полиция.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Поне кажете кръвната група, че съм с най рядката!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вярно че лекарите по

Квадратен метър бетон ти е 1000 евро, без довършителни.
Колко да ти е прегледа, за да не го счетеш за "Дране"?
Сериозно питам.
23
1
 
1
 
! Отговори
вярно че лекарите по преди 2 години
Вярно че лекарките по бързо прекарате но бъдете поне хора и не ни дерете толкова кожите.Като умрем няма да имате пациенти или за вас това е добре?
22
2
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 2 години
Благодаря български медик. И без това съм си купила билет за бяла държава но ми кажи Как може за 1 болест 5 пъти да пратиш човек от здравната каса в Германия за лечение а да откажеш на старец да си направи снимка за 300 лева:Как отказваш да лекуваш човек напълно с ума си че е възрастен;Как искахте майка ми току що починала да я изкарвам по бързо че моргата е 40 лева;Как като се наложи неочаквано да раждам/бяхме в друг град ме оставиха едва ли не да родя в чакалнята.Благодаря.
21
2
 
1
 
! Отговори
медик преди 2 години
До пипи дългото чорапче
----------------------------------
И аз като ми легнеш на масата няма да те погледна.Ще те пратя в Германия или Франция.
20
1
 
9
 
! Отговори
annybody преди 2 години
Защо кръводаряването в страната е безплатно?
Това отваря портите на римското изнудване пред портите на "Пирогов", това се знае от всичко живо и после ми се говори за "корупция"!
Баща ми беше с нулева положителна и го викаха посред нощ при всяка катастрофа - това за "не повече от 4 пъти в годината" изобщо не важеше, при Тошо хъка-мъка нямаше.
20 години по-късно поискаха за майка ми кръв и племенниците и синът ми привикаха де що приятел имат; добре де, ами ако не бяха те?
19
4
 
2
 
! Отговори
Скарлет преди 2 години
Как ли пък не!!! От такава височина никой не може да оцелее!!! Чудеса също така не се случват!!! Това направо не е эа вярване!!!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 милиарда за руски атомни чайници се намериха, обаче за 100-200 банки кръв пари НЯМА?
17
1
 
8
 
! Отговори
Oktavian преди 2 години
събираме пари за всичко, пращаме СМС, дарения, коледни балове, пак СМС? Къде са парите за кръв на Пирогов? Спите ли Българи?? "Сън в съня си аз сънумвам и си мисля,че е истина?
16
0
 
23
 
! Отговори
БЧК преди 2 години
За Митьо Очите 100тина банки кръв се намериха, за една млада докторка.. НЕ !
Ако системата не беше прогнила отвътре, опашките от кръводарители щяха да са, като 89 та година за захар и салам.
Но на хората им омръзна да са балъци.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само гледайте и четете коментарите под статията, и ще разберете защо сме на последно място по доходи и на първо по катастрофи!
14
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да дадат пирогов ци, особено от интензивното,сепсиса,хирурзите,моргата.В пирогов има хора които работят на 2 или места и то като чиновници.Отношението към пациентите нула.Да дадат личен пример не както умори ха баща ми
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари, дайте да дадем... Този призив отдава не върши работа. Пред центровете за кръводаряване не можеш да се разминеш от електората на банкянския, които въртят търговия с кръв. Имаш пари купуваш, нямаш, не купуваш.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам нищо против да дарявам кръв всяка година. Но имам против да си загубя деня за да отида до кръвопреливния център и да чакам да дойде кефа на някоя сестра и да ми обърне внимание. Как на времето можеха да ходят по предприятия и учреждения за кръводаряване а сега не.
11
17
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 2 години
Кръв да давам за медик? Трябва да съм болна-след време и тя ще иска пари,а защо само определени хора се помага и само те имат Добро лечение-Я в Германия или Франция другите кучета ги яли
10
2
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Моля, посочете причината за падането й, тогава ще има и адекватни коментари. Тази статия набляга на отделни факти, други премълчава.
Разбира се, че трябва да й се помогне като на всеки друг, преживял такава зополука .