В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!

Нейни колеги отправиха апел за кръводаряване на 6 август
1 авг 2018 10:30,
29
В помощ на падналата лекарка: Акция за кръв в "Пирогов"!
Снимка: BulNews

"Пирогов" организира кръводарителска акция в помощ на падналата лекарка от 7 етаж в София.

Инцидентът стана преди десет дни в столичния квартал "Люлин". Веднага след него близките на младата жена отправиха призив за кръводаряване, на която откликнаха десетки.

Д-р Ирена Иванова претърпя операция, но още тогава лекарите в "Пирогов" съобщиха, че й предстоят още интервенции.

Тогава те обявиха, че се борят за живота на своята колежка и според тях има надежда за подобряване на състоянието й, въпреки тежката злополука.

Още по темата

Сега от болницата отправиха нов апел за кръводаряване: "Необходимостта от кръв и кръвни биопродукти, както за нея, така и за други пациенти на болницата е ежедневна, а недостигът е осезаем".

Инициативата е на служители от унивестската спешна болница. Осъществява се с подкрепата на директора на болница "Пирогов" и директора на НЦТХ.

Всеки, който желае, може да се присъедини към пироговските медици и да дари кръв на 06 август 2018 г., понеделник, от 17 до 19 часа в зала "проф. Емил Таков" (рапортна зала на травматологичния комплекс), 2-ри етаж в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов".

Кръводарителите трябва да са клинично здрави, да не са приели лекарства в деня на кръводаряване, да не са дарявали кръв през последните 3 месеца и задължително да носят в себе си документ за самоличност.

Все още няма официално обяснение за инцидента с 35-годишната жена.

При първата акция за кръводаряване нейни близки и познати потърсиха помощ с емоционални постове в социалната мрежа.

"Това е Ирена, един млад и прекрасен лекар с огромно сърце. Последният път, когато я видях,беше държала ръката на пациент цяла нощ, за да не го е страх, че ще умре сам. Не умря, може би защото тя беше там, не знам...Сега тя претърпя тежък инцидент и се нуждае от кръв. От много кръв.... ", написа неин познат в социалната мрежа.

"Аз и останалите ѝ колеги и приятели ще сме много благодарни на всеки, който би могъл да дари кръв за нея, защото не искаме да я загубим", се допълва в поста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво е станало с тая бе
28
0
 
0
 
! Отговори
Иванова преди 5 години
До АнонименМного тъпо изказване! Никой не Ви кара насила да дарявате. Лично познавам момичето, остана в България, а можеше да замине. Ценен и уважаван млад лекар, вероятно има обяснение за инцидента. Не пишете глупости без да знаете, или някой Ви плаща да плюете по форумите.
27
0
 
1
 
! Отговори
Павлова преди 5 години
Към БЧК:За Митьо Очите дариха кръв над 100 едрички момчета, затова имаше кръв!Същите здравеняци- кръводарители нищо, че изглеждаха непоклатими припадаха от ужас и ги заливаха с вода и им биеха шамари за да ги свестят след кръводаряването.
26
0
 
2
 
! Отговори
медик преди 5 години
До пипи дългото чорапче-----------------------------------------------Каквото си си постлала,скъпа,това си получила.Хайде заминавай по-бързо и не ме занимавай с твоите глупости,че истнски болните пациенти чакат. Върви в цивилизована държава и се опитай да обясниш на лекарите там как са ти длъжни денонощно и безплатно.И ако не ти се получи удари шамар ня накой лекар там. Или извикай тамошната ТВ да хленчиш пред нея.Може и да блокираш някое кръстовише там да видиш как действа тамошната полиция.
25
0
 
0
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Поне кажете кръвната група, че съм с най рядката!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До вярно че лекарите поКвадратен метър бетон ти е 1000 евро, без довършителни.Колко да ти е прегледа, за да не го счетеш за "Дране"?Сериозно питам.
23
1
 
1
 
! Отговори
вярно че лекарите по преди 5 години
Вярно че лекарките по бързо прекарате но бъдете поне хора и не ни дерете толкова кожите.Като умрем няма да имате пациенти или за вас това е добре?
22
2
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Благодаря български медик. И без това съм си купила билет за бяла държава но ми кажи Как може за 1 болест 5 пъти да пратиш човек от здравната каса в Германия за лечение а да откажеш на старец да си направи снимка за 300 лева:Как отказваш да лекуваш човек напълно с ума си че е възрастен;Как искахте майка ми току що починала да я изкарвам по бързо че моргата е 40 лева;Как като се наложи неочаквано да раждам/бяхме в друг град ме оставиха едва ли не да родя в чакалнята.Благодаря.
21
2
 
1
 
! Отговори
медик преди 5 години
До пипи дългото чорапче----------------------------------И аз като ми легнеш на масата няма да те погледна.Ще те пратя в Германия или Франция.
20
1
 
9
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Защо кръводаряването в страната е безплатно?Това отваря портите на римското изнудване пред портите на "Пирогов", това се знае от всичко живо и после ми се говори за "корупция"!Баща ми беше с нулева положителна и го викаха посред нощ при всяка катастрофа - това за "не повече от 4 пъти в годината" изобщо не важеше, при Тошо хъка-мъка нямаше.20 години по-късно поискаха за майка ми кръв и племенниците и синът ми привикаха де що приятел имат; добре де, ами ако не бяха те?
19
4
 
2
 
! Отговори
Скарлет преди 5 години
Как ли пък не!!! От такава височина никой не може да оцелее!!! Чудеса също така не се случват!!! Това направо не е эа вярване!!!
18
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2 милиарда за руски атомни чайници се намериха, обаче за 100-200 банки кръв пари НЯМА?
17
1
 
8
 
! Отговори
Oktavian преди 5 години
събираме пари за всичко, пращаме СМС, дарения, коледни балове, пак СМС? Къде са парите за кръв на Пирогов? Спите ли Българи?? "Сън в съня си аз сънумвам и си мисля,че е истина?
16
0
 
23
 
! Отговори
БЧК преди 5 години
За Митьо Очите 100тина банки кръв се намериха, за една млада докторка.. НЕ !Ако системата не беше прогнила отвътре, опашките от кръводарители щяха да са, като 89 та година за захар и салам.Но на хората им омръзна да са балъци.
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само гледайте и четете коментарите под статията, и ще разберете защо сме на последно място по доходи и на първо по катастрофи!
14
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Да дадат пирогов ци, особено от интензивното,сепсиса,хирурзите,моргата.В пирогов има хора които работят на 2 или места и то като чиновници.Отношението към пациентите нула.Да дадат личен пример не както умори ха баща ми
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другари, дайте да дадем... Този призив отдава не върши работа. Пред центровете за кръводаряване не можеш да се разминеш от електората на банкянския, които въртят търговия с кръв. Имаш пари купуваш, нямаш, не купуваш.
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямам нищо против да дарявам кръв всяка година. Но имам против да си загубя деня за да отида до кръвопреливния център и да чакам да дойде кефа на някоя сестра и да ми обърне внимание. Как на времето можеха да ходят по предприятия и учреждения за кръводаряване а сега не.
11
17
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Кръв да давам за медик? Трябва да съм болна-след време и тя ще иска пари,а защо само определени хора се помага и само те имат Добро лечение-Я в Германия или Франция другите кучета ги яли
10
2
 
7
 
! Отговори
И.Б. преди 5 години
Моля, посочете причината за падането й, тогава ще има и адекватни коментари. Тази статия набляга на отделни факти, други премълчава.Разбира се, че трябва да й се помогне като на всеки друг, преживял такава зополука .