Г-жо, кърмите на обществено място? Покрийте се! Ама кое точно?

Жената решава да бъде кооперативна
9 авг 2018 11:00, Мартин Иванов
227

Поредният случай на конфликт между жена, кърмеща детето си на обществено място и мъж, който е твърдо против това придоби популярност.

Случката се развива в Хонолулу, Хавай в ресторант. Непознат мъж изисква от жената да се "покрие" и очевидно тя решава да се съобрази... покривайки изцяло главата си.

В крайна сметка мъжът не е посочил какво точно би искал да се покрие.

Снимката е направена от Каръл Локуyд, която задочно познава въпросната майка, пожелала да остане анонимна.

Публикува я във Facebook и онлайн дискусията набира сила - за близо седмица има над 65 000 харесвания, 16 000 коментара и 200 000 споделяния.

Каръл споделя и че мъжът явно е пропуснал факта, че в деня на случката времето е било изключително горещо и би трябвало да е още по-съобразителен заради това.


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
2
 
! Отговори
Бай Оня преди 7 месеца
А сега сериозно! Кърменето е най-нормалното нещо и не трябва да става причина за коментари изобщо. Женското тяло трябва да престане да бъде обект на реклами и предразсъдъци! Само тъпи комплексари могат да се правят на псевдоморалисти, да ви ... морала! Тия дето най-протестират, зяпат .. и после Мара Шепова в кенефа. Много по-ненормално е да ми се рекламират епилации на подмишници и пу..тки, действия абсолютно ненужни, препарати за отслабване, дамски превръзки и куп още вредни глупости!
177
5
 
6
 
! Отговори
до Брат Вурст преди 7 месеца
Така става - когато майка ти те кърми до 5 клас!
По бъркваш се
176
8
 
10
 
! Отговори
Извратеняк преди 7 месеца
Като видя жена да кърми, отивам максимално близко до нея, втренчвам се и започвам да си мачкам дюкяна...
175
6
 
10
 
! Отговори
Брат Вурст преди 7 месеца
Явно голяма част от коментиращите не са били кърмени като деца и това е дало негативно отражение на развитието на мозъка им.
174
2
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 месеца
Да, кърменето е естествено, но дори в парка съм се покривала да не ме гледат хората. Да не кажа, че гледах да се прибера, щото по пейките хич не е удобно.
173
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Болни за внимание комплексарки. Очакваме после да си водят детето да *** насред МОЛ-а и да настояват, че това е нещо естествено.

Жалко, че вече няма ГУЛАГ, да ги пращаме там. По четвъртинка(25г) ще им лепим за СОЕ(социално опасен елемент), а ако се оплачат от присъдата: доживот - СВЕ(социално вреден елемент). Колко лесно са се решавали подобни идиотизми едно време! А сега кърмене, джендъри, трети полове, права на кучета, домашни насилия, гей паради и какво ли още не...
172
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Жена съм, но винаги ми е било неприятно да гледам бозаещо бебе. Нямам идея защо, но лично аз никога не бих кърмила пред хора.
171
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
После и памперса му смени на масата на масата ...
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абсолютна провокация и то чак в Хонолулу, Хавай.Трябва ли и това да ни съобщавате?Африканките голи до кръста и бебетата им висят на цицките и туристи ги снимат ама това е ок нали?
169
11
 
20
 
! Отговори
шматка преди 7 месеца
Наскоро във Варна попаднах на такава сцена.Както си седеше на пейката на спирката си извади ци.цата и започна да кърми.
Сори но не беше приятна гледка.Когато някой иска да задоволява първичните си нужди е по добре да го прави по дискретно и не ми говорете за майки бебета...Отдавна са измислени помпите.Като знае че детето ще иска да яде ще напълни една бутилка с кърма.Всички знаем как се прави
Това е провокация както пише Циника
168
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Светъл пример за това как ако те закърми феминистка ще се пръкнеш джендър.
167
19
 
39
 
! Отговори
жена преди 7 месеца
Ей, голям проблем стана това кърмене, няма що!!! Ами и на мен не ми е приятно да гледам мъже, които са решили, че е напълно нормално да си вършат физиологичните нужди на улицата или да се разхождат почти голи и да си подрусват шкембетата! Жените поне си хранят децата, мълчете, че ставате смешни!
166
16
 
26
 
! Отговори
бахти комплексарките преди 7 месеца
То не бяха дули, раждания под вода, над вода, в бира, клекнали, в шпагат, демонстративно кърмене до 10-год. възраст на хлапето и още куп щуротии, измислени от хора, които с нищо не могат да блеснат освен с "алтернативността" си. Хубаво, станала си майка като всяко топлокръвно животно, дай да ти ръкопляскаме, че имаш мляко. Ейй, tupo феминацистко племе!
165
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
В общества с нулева култура на поведение никакви санкции не помагат!
164
5
 
15
 
! Отговори
До 161 преди 7 месеца
А да се изпишкаш по средата на улицата докато чакащ автобус, защото си много на зор, удобно ли ти е?
163
8
 
27
 
! Отговори
Циник преди 7 месеца
Кърменето е нормално...но навирането на голи млечни жлези - под погледите на околните в ресторант - не е!
Даже и да и се наложи - вместо да завива демонстративно - кухата и глава - да метне кърпата на бебето и толкова!
Това е откровена провокация на обществено място!
И вероятно - умишлена и нарочна!
162
10
 
20
 
! Отговори
Аман преди 7 месеца
Биологичното предназначение на женските гърди е да хранят бебета - социално са се наложили във времето други разбирания и до такава степен, че се счита, че е по нормално с тях да се рекламира бира, но не и да се храни бебе. Социалните нагласи се променят - биологичното предназначение не може - например жената да си пусне мляко от пръста, за да задоволи социалните предразсъдъци. А колкото до нещата, които обществото приема за нормални- те се променят- до скоро и робството се е считало за нормално
161
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кърменето е естествен процес, дори бих казала че е красиво и много приятно и мило да видиш кърмеща жена. Не намирам нищо нередно. И защо се прави на проблем, не мога да разбера- това все пак е напълно естествената и най-добрата храна за малкото бебе. Ако на жената е удобно да я виждат и други хора, не виждам защо да не го прави.
160
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ако ги помолиш да си покажат бозките, няма да се разминеш без скандал и полиция, но ако те си ги развяват, когато решат било нормално. Ами не е!
159
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Що дири с кърмаче в ресторант, независимо дали е време за кърмене или не?