Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!

"При всеки опит за непопулярни промени, хората недоволстват"
10 авг 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
238
Предприемач: Високи доходи - когато започнем да работим!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Според социалния министър Бисер Петков договарянето на минималните осигурителни доходи може да отпадне от догодина и да бъде заменено от минимални заплати по браншове. Предприемачът Красимир Дачев смята, че това е реалистично само ако има пари. По думите му обаче у нас не се изкарват достатъчно. Бизнесменът беше категоричен, че държавата трябва да разпределя парите на правилните места.

"Нашата работа е малко - справедливо да разпределяме. Има едно несправедливо равенство, всички бягат от справедливото неравенство", каза Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

Той констатира, че това се случва благодарение на липсата на целенасоченост и линия на дългосрочна държавна политика.

"Ние само приказваме. По-високи доходи, когато започнем да работим. Дотогава само ще си говорят политически разговори", категоричен беше Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Предприемачът коментира още, че на България ѝ е нужен по-голям брутен вътрешен продукт, за да има повече пари в икономиката, тоест трудът на хората да произвежда повече, за да има съответно и по-големи доходи. Дачев обаче наблегна и на това, че при всеки опит за промени, които не са популярни у нас, хората започват да недоволстват, въпреки че подобни реформи са необходими.

"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става", категоричен е Красимир Дачев.

Той коментира също и темата с многото университети у нас, които обаче не произвеждат кадрите, необходими за бизнеса.

Именно заради това и самият Дачев обясни пред Bulgaria ON AIR, че ще внася работна ръка, защото не може да намери квалифицирани заварчици у нас, за които предлага по 2000-3000 лева заплата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
27
 
1
 
! Отговори
Бизнесмен преди 5 години
Държават трябва да взима от работниците с високи заплати и чрез социалните механизми да преразпределя на тези с по-ниските заплати. Така е на Запад при капитализма, където за бизнеса има либерален режим, а заплатите се преразпределят от работниците с високи заплати към тези с ниските. Нарича се прогресивен данък и трянва да се въведе и в България, засега само социалистите искат либерален режим за бизнеса и прогресивен данък за работниците, бизнеса приветства БСП за прогресивния данък.
37
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички искат заплати като на германеца, но не чух някой да иска да работи колкото него !
36
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убаво де, искаш да работим, ама без да произвеждаме, а? Ще плащаш високи заплати на работниците да работят без да произвеждат, а? Щото ако произвеждат къде ще го продаваш, а? В ЕС? Ха ха ха, кой ще те пусне там да продававаш. В България - хе хе хе - кой ще те пусне там да продаваш - пазара е зает, западните фирми имат свръх производство, чудят се какво да правят с продукцията си, могат да произвеждат за 10 Европи, искат да продават, да правят печалби, България няма място тук.
35
1
 
28
 
! Отговори
заварчик преди 5 години
трябва минимално ЕВРОПЕЙСКО заплащане за ВСИЧКИ евро държави. заедно с албания,германия,българия, франция,ВСИЧКИ.а не да ми идват в бг за по ниски данъци и работна ръка,а политиците казват ДОЙДОХА инвеститори.нали сме единна европа нека във всяка държава да са равни критериите,а кой където иска да работи и живее.
34
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много работим, но малко изкарваме.българската мафия иска поне 300% печалба за да загърби наркотиците.
33
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакай бе *** ,нали търсите хора с две висши и по 3 западни езика, Те тия дето са учили, са учили за да не работят, а тия дето не са учили отидоха на запад и там си работят щото такива като тебе тъй или иваче не плащат, търси си друга държава за предприемачество, тука немаш шанс. Имаш ли си на идея какви са капиталистическите разбирания за преприемачество какви са, къде се ви нечувано големите офиси в небостъргамчите и корпорациите май сте едни скъсани цървyли дето нямате пари за заплати и лъжет
32
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ние искаме да минем от социализъм към капитализъм, но всички да са сити и щастливи. Не става"Правилно Дачев малцина са призвани да " прилапизират"апетитни хапки! Да ви Е В А и набедените капиталисти, да ви ***.
31
0
 
49
 
! Отговори
гого преди 5 години
абе чук, заварчиците избягаха в Румъния щото точно низнеса ги натири. 200 хай корпусни заварчици им направиха заплатите от 2000 на 500 кинта в корабостроителния във Варна. Сега ходят работят за 2500 лв в Мангалия в Хюндай корабния завод...пътуват на всеки три дни
30
0
 
34
 
! Отговори
Човек от метрото преди 5 години
В България бизнесмен е равно на мафия
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние работим.Вие работите.Те ни работят.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браншови синдикати трябват. И да се договарят. А сега какво е. Платени Марио нетки .
27
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Производителността на труда зависи от бизнеса, не от работника. Работникът не е хамалин да носи бизнеса на ръце и с лопата да върши чудеса, за да богатее бизнеса, а той да обеднява.
26
27
 
1
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
До Анонимени на какво отгоре не българските фирми да ти плащат висока заплата?
25
1
 
34
 
! Отговори
Тефик преди 5 години
Що боклучави фирми с керпедени начело ще фалират ако плащат нормално.Ама си плащат на партията и кретат,и морят работниците.Творим капитализъм и демокрация иначе
24
0
 
37
 
! Отговори
ЗТМ РАДОМИР преди 5 години
Какъвто и детайл да му направя ,ако той го продаде евтино на мен ще даде малко пари ---кои е виновен ,,аз ли ??? Ишлемета и простотии....е това е повечо бизнес тука или такива които правят завод тука с явната идея ,че тук на работника се плаща малко и с гаранция от правителството че ще е така поне още 10 --15 г.
23
41
 
2
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
жалко за доброто обяснение отправено към диването бай *** който не го разбира този език и също не разбира какво е да се стараеш да си висококвалифициран което да доведе до високапродуктивност което води до високо възнаграждение на високооценен трудуспех на бизнесмена а *** да си мечтае на поредната ракийка за висока заплата на нищо отгоре
22
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз *** що не иде да каже същото в САЩ, Китай, Германия Гърция или която и държава да е, а стои в недържавата и търси под вола теле.
21
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Високи доходи - когато започнем да работим за небългарски фирми!
20
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да "пуснат" не-български фирми на българския пазарвсички работехме за чорбаджиите, предимно червени, за една чорба и коричка хляб.Това взе да липсва на българския мафиоз-предприемач.
19
0
 
33
 
! Отговори
ЗТМ РАДОМИР преди 5 години
Работил съм с едни от най новите машини на времето ,но в момента излизат по нови ,естествено се ходи при производителя и там те обучават ,естествено не ходят абсолютно всички работници, но в някой случаи повечето ходят и те като се върнат обясняват и на другите ,подръжката също ходи и да незнаеш езика в държавата едно съкратено обучение ,и ако трябва там сте с преводачи ,няма велики всичкознаещи ,тоя иска немска машина --немски специалисти ,,,японска --японски специалисти..