Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия

"Трябва да реагираме на това, което става край границите ни"
22 авг 2018 19:15,
120
Путин: Военната инфраструктура на НАТО доближава Русия
Снимка: БТА

Русия е принудена да реагира на преместването на инфраструктурата на НАТО и появата на елементи от система за противоракетна отбрана на САЩ близо до своите граници. Това заяви руският президент Владимир Путин след среща с финландския си колега Саули Нинистьо, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

На въпрос на финландска журналистка руският лидер отговори, че военната инфраструктура на НАТО се придвижва към границите на Русия, както и че се увеличава количеството на техниката на алианса, личният състав и броят на ученията близо до руските граници.

"Разбира се, трябва да следим какво става там, да укрепваме инфраструктурата си. Трябва да реагираме на това, което става край границите ни, в непосредствена близост се появяват елементи на американска система за ПРО", каза Путин. Той отбеляза, че тези системи за ПРО могат да се използват и за изстрелване на ракети със среден обсег.

Путин заяви, че Русия е готова да обсъди с НАТО правила за полетите на военната авиация. По думите му Финландия е направила предложение в тази посока, а Русия го приветства. "Готови сме да обсъждаме това с нашите партньори от НАТО, но те се отказват от това. Смятам, че това е неконструктивна позиция", заяви Путин.

Руският президент каза, че е обсъдил с финландския си колега и начини за уреждане на кризите в Сирия и Югоизточна Украйна.

Той добави, че са обсъдили и темата за Арктика, най-вече поради това, че сега Финландия председателства Арктическия съвет. Нинистьо заяви, че Хелзинки се надява Русия да участва в евентуална среща на върха за Арктика.

"Доколкото разбирам, и двамата (с президента Путин) сме готови да участваме в арктически съвет на върха, ако такъв се състои", каза финландският президент.

Да се организира такава среща беше предложено миналата година от Нинистьо при негово участие във форум в Архангелск. Тогава Путин изрази готовност да участва в такова събитие.

В изказването си на днешната пресконференция с финландския си колега руският президент заяви, че посещението му в Австрия е имало изключително частен характер. Въпреки това е успял да обсъди въпроси с канцлера на Австрия и с нейния министър на външните работи.

Путин определи срещата си с американския президент Доналд Тръмп като полезна, но заяви, че санкциите на САЩ срещу Москва са контрапродуктивни и безсмислени, предаде Ройтерс.

Той добави, че Европа се нуждае от проекта за газопровод "Северен поток 2", и посочи, че Русия е най-подходящият доставчик на енергоносители за Европа.

Путин заяви, че нито той, нито Тръмп е очаквал на срещата им в Хелзинки да решат всички двустранни проблеми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сами си хвърлят парите от БСП. Нито ще създадат някакви русофилски настроения, нито БСП ще спечели каквито и да е избори в обозримо бъдеще... А тия двайсетина човека вместо вместо да висят по цял ден пред клавиатурите могат да се хванат на истинска работа. Хем ще печелят повече, хем ще допринасят нещо наистина. Троленето не е професия. Днес ви плащат някакви стотинки, утре ще ви захвърлят. И осигуровки нямате.
40
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от Германия. С мотан пиши на Български руският не ти се отдава, немският също.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32А ти откъде си сигурен, че новината не е фалшива ?
38
4
 
3
 
! Отговори
32 преди 5 години
Аз съм пост 32. Имам вече осем "минуса" за "новина" съобщена по всички телевизии:))
37
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много глупава система сте създали. По цял ден публикувате неграмотно написани материали (от блондинки) с точно определена насоченост. Всички *** от Позитано се изсипват тук за по 20 ст/пост. ПЪРВО: Много е прозрачно.ВТОРО: Преливате от пусто в празно. Никой не обръща внимание на тази "медия" само се харчат пари от (черните) каси на БСП и двайсетина дегенерата си хабят клавиатурите. ЕФЕКТ НУЛЕВ!
36
1
 
1
 
! Отговори
Бг просяк преди 5 години
До Анонимен 30ХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХХАХАААААААААААААА...............
35
30
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Лилипутю няма деньги да плаща заплатите и пенсиите на руснаците , пък щял да реагира на предизвикателствата на НАТО ?!С кво ще реагираш ве , с димящия като парен локомотив авионосец Адмирала Кузнецова ли ?! Или с танк Армата ,който блокира на равен и асфалтиран път пред Крассньй плошадь ?!
34
10
 
29
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Да погребем *** в плитък гроб!Не на американската агресия и пропаганда!
33
4
 
23
 
! Отговори
Н преди 5 години
От ес нищо хубово няма всичко разрушено стана скъпо всичко хора заминават и това ес коъно скоро ще разпадне
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накрая ще стане война и шор,шите ще изгорят
31
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
....Само днес Фейсбук и Туйтър са изтрили няколко хиляди фалшиви профила на руските служби и са докладвали на съответните служби в САЩ и Великобритания. Заминавате си , ***!
30
2
 
1
 
! Отговори
8 преди 5 години
Анонимен голямо зло и него чака лошо да знае
29
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не беше диктатора Путин на власт, досега Русия щеше да е член на НАТО и ЕС и всичко щеше да бъде ясно!Какво като руския народ притежава 1/6 от сушата на земята и половината природни богатства, като живее бедно и мизерно, икономикта на Русия е по малка от тази на Италия при тези богатства!Защото Путин и неговите олигарси крадат безнаказано и изнасят всичко извън Русия! Срам.
28
6
 
13
 
! Отговори
7 преди 5 години
Който прави зло на русия нищо хубово не стова сега в англия гори завод после и в америка нещо стане и така на всички държави
27
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Военната структура на НАТО скоро ще марширува по Червения площад.
26
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аууу, че са лоши тези натовци. Искат да се отбраняват от руските ракети.
25
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От страх ПУТИН вече го е преместил в ........ !
24
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТHE ПатриотНАТО едва ли. Ама руските *** -задължително!
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който много доближава огъня накрая се опарва.
22
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правят бомби самовари отде за песионера пааари деньгиии бг руслета време е за хапченцата...подарък от путин по-здрав на волен деньгииии