Дъщерята на Джон Маккейн с критики към Тръмп

Президентът не беше желан гост и не присъства на погребението
1 сеп 2018 21:17, Анисия Иванова
157
Дъщерята на Джон Маккейн с критики към Тръмп
Снимка: БТА

Дъщерята на американския сенатор републиканец Джон Маккейн отдаде днес почит към покойния си баща чрез остра критика към президента Доналд Тръмп, когото, без да го назовава поименно, обвини в "евтина реторика" срещу човека, признат за военен герой и именит държавник, предаде Ройтерс.

Меган Маккейн, която никога не е криела своето недоволство от атаките на Тръмп срещу нейния баща, откри възпоменателната служба в Националната катедрала във Вашингтон. На церемонията присъстваха лидери от Републиканската и Демократическата партия, дошли да се преклонят пред живота на бившия военнопленник от Виетнамската война и дългогодишен член на Конгреса. 

Още по темата

"Той беше велик човек", каза Меган Маккейн и продължи: "Събрали сме се тук да скърбим за отминаването на американското величие, за нещо истинско, а не евтина реторика от хора, които никога не са се и доближавали до саможертвата, която той е отдал с такава готовност, нито за опортюнистично одобрение от онези, които са си живели живота в удобство и привилегии, докато той е страдал и служил".

Американският президент, който бе в открита вражда със сенатора и се изказваше пренебрежително за неговата военна служба, не присъства на тазсутрешната възпоменателна церемония. През това време той пускаше в "Туитър" текстове на други теми.

Дъщерята на Маккейн взе повод от предизборния лозунг на Тръмп "Да направим Америка велика отново", като заяви, че за баща й Америка винаги е била велика.

Тръмп за пореден път се разграничи от отдаването на почит на Маккейн, отбелязва Франс прес. Тази сутрин президентът на САЩ отиде в един от голф клубовете си, близо до Вашингтон, докато в столицата се провеждаше траурната церемония в памет на починалия сенатор републиканец. Тръмп отпътува от Белия дом точно когато дъщерята на Маккейн, Меган, отдаваше емоционално почит на баща си в Националната катедрала във Вашингтон.

Отсъствието на президента на САЩ от Националната катедрала направи впечатление, отбелязва Ройтерс. На церемонията присъстваха бившите президенти Джордж У. Буш от Републиканската партия и Барак Обама от Демократическата партия, които произнесоха слова. И двамата са побеждавали Джон Маккейн в президентски надпревари.

Белият дом беше представен на церемонията от началника на канцеларията Джон Кели и съветника по националната сигурност Джон Болтън, както и от дъщерята на президента Иванка и зет му Джаред Къшнър. Сред присъстващите бяха още бившият президент демократ Бил Клинтън, бившият държавен секретар Хилари Клинтън, актьорът Джей Лено и бившият сенатор републиканец Боб Доул.

Семейството на Джон Маккейн ясно бе заявило, че Тръмп не е желан гост на възпоменателните церемонии в Аризона и Вашингтон, нито на частното погребение утре във Военноморската академия в Анаполис, щата Мериленд. Джон Маккейн е завършил академията през 1958 г.

Сенаторът почина от мозъчен тумор на 25 август - дни преди да навърши 82 години. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 90Хммм.........ти това за "влечугите и мизерниците" имаш впредвид вашего брата, нали? Защото вие сте 5-6 човека, които от злобата се е сбръчкала по-голямата част на мозъка ви и освен обиди НИЩО АРГУМЕНТИРАНО И СВЯСТНО НЕ МОЖЕТЕ ДА ИЗМИСЛИТЕ! СВЪРШВА ВИ ВРЕМЕТО! И НИЕ СМЕ ПОВЕЧЕТО.............ПОЧТИ ЦЕЛИЯ НАРОД! А единиците се тия продажници, които за 30 сребърника си продавате Родината и душата! Бог да ви е на помощ!
28
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че откакъв зор пък президента ще ходи на погребението на един обикновен военен престъпник, заливал с *** мирни жени и деца? Той може би избегна човешкия съд, но Небесния....няма да го подмине!!! Макар да съм уверен, че той по най-прекия пък ще си замине за Чистилището и деветия кръг на Ада!
27
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До къде се докарахте другари ватенюци. Да славите президент на САЩ, при това републикабец, реднек и психично болен. По този начин само доказвате, че между нацист/фашист и комунист няма никаква разлика. Вие ще славите и парче използвана тоалетна хартия, стига някой пиян *** от Позитано да ви плати по 20 ст. за това. Добре, че сте само 5-6 човека с по 3 IP адреса, завършени влечуги, *** и мизерници.
26
5
 
40
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
....Във Военноморската академия на Маккейн всяка година са му присъждани над сто наказателни точки (за нелъснати обувки и др.). През 1958 г. завършва на пето място отдолу нагоре. След завършването си Маккейн влиза в школа за военновъздушни пилоти. Самолетът му катастрофира в залива на гр. Корпус Кристи, Тексас, но той се отървава без наранявания. При друг случай Маккейн остава невредим след сблъсък с електрически кабели над Испания. ХахБааахти ГЕРОЯ ! Мързел,карък и виетнамска се*кс играчка
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
щерката жали за бащата престъпник;дебелоочие,позор.и каква е оядена
24
4
 
16
 
! Отговори
за Европа преди 5 години
Едно зло по-малко на света.... Америка вън от Европа!
23
2
 
20
 
! Отговори
пророка Олег преди 5 години
Историята на "великия" Мккейн е забулена в тайна. Бил е в килия с климатик във Виетнам. Тов например малко се знае. За връзките му с различните режими там също е мъгла. Баща му и дядо му са били големи клечки и след като Маккейн е разбил самолет на един от самолетоносачите и умирт 134 души - нещата се потулват. Срещал се е 2 пъти с Олег Дерипаска ( уж приближен до Путин) . А иначе чичо Джон беше твърдо против Путин и олигарсите. Нещо не се връзват нещата, както винаги при краварите. Холивуд!!!
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Велико спря кранчето на газа през България. Не смеем да вкарваме руски газ, ще правим хъб Балкан. Дано не научат, че само руски газ ще влиза и излиза.
21
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ако Маккейн беше станал президент,САЩ сега щяха да са радиоактивно пепелище.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
35 години сенатор, а сега жена му щяла да стане сенатор на освободеното място. Велика демокрация. Или олигокрация.
19
2
 
20
 
! Отговори
за Европа преди 5 години
Лека му пръст! Но точно този разпали цветните "революции", точно съветваше главатаря на ислямска държава още преди да почнат да колят и да обесват когото срещнат по пътя си.... и толкова неистова омраза към руснаци и виетнамци, защото са го пленили ..... а какво е дирил там!? Спасявал е родината си..... Жалък, *** ......
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той пукна но неговото зло още убива,Сирииски воени са заловили група терористи край град Палмира,който са казали че американски военни са ги убочавали в лагер на Сирииска територия!!!
17
6
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
Като гледам каква крава е щерката,питам се каква ли е жена му?Щото Маккейн беше сравнително дребен.Между другото,парите на Маккейн идват от жена му,т.е. от баба му и дядо му.Също като на нашичкия Цецо.
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маккейн е пял на виетнамците като славей за американската военна стратегия и т.н. Заради него са сваляли американски самолети голям герой няма що.
15
7
 
20
 
! Отговори
нЕма лошо преди 5 години
Г-н Маккейн е велик човек и затова дяволите в ада са приготвили за него отделен казан с екстри!А руснаците са обещали да подават безплатен газ за казана!Персоналът за казана ще бъде виетнамски!?
14
6
 
29
 
! Отговори
да си спомним преди 5 години
И какъв герой? Чий го е търсил във Виетнам? Били го пленили. били го...Голям героизъм. Да гори в ада!
13
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По този случай Тръмп си го премести. Ние също.
12
5
 
24
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Кръволок, масов убиец, военнопрестъпник...идеолог и бащица на преврати и кръвопролития, включително един от менторите на идил и ал кайда.....с една дума ***....това е Маккейн
11
4
 
19
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Дотук никакво обяснение с какво е велик "великия" Маккейн!Щото май освен с позицията на "ястреб",с нищо друго не е известен.Впрочем,след загубата му от Обама,Ку-Клукс-Клан направиха следното кратко изявление:"По-добре че.рен в Белия дом,отколкото бял ид.и.от!"Какво да кажем-те си го познават най-добре.Иначе двойката Маккейн-С.Пейлин(Мечкоубийцата) беше голям майтап,пълна карикатура.
10
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересното е, че всички защитнички на правата на жените, в това число и негейъра обама похвалиха маккейн за делата му и ги почетоха, като геройски. очевидно е по-страшно да изчykаш някоя холивудска кypветина, отколкото да убиваш бременни жени, само защото били "комунистки". е-баси сбърканяшката ценностна система!