Нешка Робева спира с художествената гимнастика

Легендата се оттегля поради здравословни причини
2 сеп 2018 08:46, Елка Василева
52
Нешка Робева спира с художествената гимнастика
Нешка Робева. Снимка: архив, Булфото

Легендарната българска треньорка Нешка Робева е подала оставка като старши треньор на ансамбъла на Германия по художествена гимнастика поради здравословни причини, съобщи самата тя в профила си във Facebook.

"Честно казано, радвам се, че най-после болничните ми свършиха и ще мога да бъда по-често с вас, макар и във Facebook. Преди месец и половина успоредно с болничния лист, подадох и оставката си като треньор на германския национален отбор ансамбъл“, пише Робева.

„Направих го по няколко причини. На първо място, защото здравето ми се влоши и лекарите препоръчаха да избягвам всякакви вълнения. На второ, след като нямаше да мога да работя, мисля, че морално беше да освободя поста, за да могат да наемат друг треньор. И на трето, защото мисля, че им дадох всичко, което бях в състояние да дам, а те, убедена съм, са поели толкова, колкото са били способни да поемат“, обяснява треньорката.

„Съобщавам ви всичко това, за да избегна всякакви спекулации по въпроса. На тези, които проявяват по-силно любопитство, каква е диагнозата и с какво е свързана, няма да крия и откровено ще заявя - със старостта. Забравих - и със стреса. Може би. . . ", написа Робева в социалната мрежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
43
 
! Отговори
не син преди 5 години
Имали сме големи треньори в доста спортове, но Нешка Робева и Иван Абаджиев са недостижими, легенди ! Никакъв шанс в близките 100 години някой да ги настигне, особено жалката Раева !
24
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До SakiНе ни занимавайте с тая противна *** Раева!
23
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка Робева направи революция в световната гимнастика и хореографията в съчетанията,не само в българската гимнастика,а и световната - факт!Който разбира и се е занимавал с гимнастика знае това.Тя заслужава медал за цялостни заслуги в гимнастиката!
22
21
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
моля ви, не започвайте отново да пишете за тая!
21
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво, парите ли са свършили?Помня, че не можеше да напълни зала 1 на НДК с постановките си и все крънкаше държавата за пари, че да симулира пълна зала.Може на някой от германците да му е писнало от номерата й....
20
16
 
12
 
! Отговори
Чорбаджията на ГЕРБ преди 5 години
Най-после !!! Тая беше по-популярна и от мен !!!
19
3
 
16
 
! Отговори
Просто Нешка преди 5 години
https://youtube/watch?v=AGVi80_CxMcИнтересното е,че бунтарите преди демокрацията,си останаха такива и след демпокрацията и бяха недолюбвани.
18
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БАРЕКОВИЦА
17
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не страда от старческа деменция, защото това е болестта свързана със старостта
16
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня, че активно лижеше зад.ника на Бареков.
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка Робева е легенда,за нея са снимани много филми,тя е безспорен треньорски талант,най-добрия треньор в гимнастиката и с най-много успехи на нейните гимнастички прославили България!Неслучайно именно Нешка бе поканена в Германия и до неотдавна,въпреки възрастта си,предаваше уменията си в Германия!
14
4
 
24
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Велика жена !!! Наш активист !!!
13
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка няма грешка! Бъди здрава и се наслаждавай на некадърността. Една е Нешка и един е Абаджиев..... Не обръщай внимание на завистниците и лаиците. Правят го за собствено удовлетворение и показват простотия. Няма на този етап професионалисти.
12
13
 
12
 
! Отговори
Нешкофоби! преди 5 години
Или вземете хапче валидол - или се удавете в някой гьол - толкова от мен за вас...
11
34
 
16
 
! Отговори
Saki преди 5 години
Толкова алчна. Не може да преглътне успеха на Раева. Дави се в собствената си жлъч.
10
1
 
21
 
! Отговори
ами преди 5 години
на 72 е все пак, годините са си години...
9
15
 
29
 
! Отговори
Има и друго! преди 5 години
Кака Нешка е благословена и обичана от Великата Баба - приживе и сега - а това е изключителен дар от Бога - както и талантът и на гимнастичка - винаги сребро и треньор на гимнастички - винаги злато,плюс гражданска смелост,честност и много силна воля за победа! Поклон...
8
20
 
13
 
! Отговори
Я па ти... преди 5 години
До Гунчо 1 Ти за пенсията на Костов не бери грижа.Виж какви ги върши Корнелия.Загина от компромати да се добере да премиерския пост.И като си се сетил за Костов , що не се сетиш и за Жан Виденов , убиеца на спестяванията на българите?
7
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нешка Робева е на 72 години. Евала, че изглежда толкова добре на тази възраст, както и че успя да работи досега. Художествената гимнастика в България са Жулиета Шишманова и Нешка Робева. Останалите са много по-назад.
6
16
 
13
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Най после.Всяко нещо има начало и край.