Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!

Германският канцлер поздрави Македония и Гърция за компромиса за името
177
Меркел от Скопие: Благодаря на Борисов за ролята му на Балканите!
Ангела Меркел и Зоран Заев. Снимка: БТА

В изявление от Скопие германският канцлер Ангела Меркел благодари на премиерите на Македония, Гърция и България за политическата смелост да решат проблемите на Балканите. Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция.

Още по темата
На съвместната пресконференция с премиера Зоран Заев Меркел заяви, че референдумът на 30 септември е възможност пред страната да се отворят вратите на Европейския съюз и НАТО, предаде БНР.

"Вие сте поканени за членство в НАТО, имате перспективата да се присъедините към Европейския съюз. Все още предстои много работа, но предпоставката, разбира се, е успешен референдум на 30 септември. Няма да се намесвам в решението на вашите граждани, но мога да кажа от моя собствен опит, че исторически възможности не възникват всеки ден, а само веднъж на поколение", каза германският канцлер.

Ангела Меркел днес е на посещение в Скопие. Тя е първият германски канцлер, който е на официална визита в Македония след обявяването на независимостта на страната на днешния ден през 1991 г.

Днешното посещение на Меркел, както и серията визити на западноевропейски лидери в Скопие тази седмица, се свързват с предстоящия в края на месеца референдум за промяна на името на Македония. Германия от години открито подкрепя компромиса в спора за името между Македония и Гърция.

Според говорителя на германското правителство Щефан Зайберт, теми на разговорите на канцлера с македонския премиер Зоран Заев ще бъдат икономическите отношения.

Освен подкрепата за договора с Гърция, друга тема по време на визитата на Меркел в Скопие се очаква да бъде възможността за размяна на територии между Косово и Сърбия като начин да се реши спорът между двете съседни страни. Германия многократно отхвърли преначертаването на границите на Балканите.

Македонската информационна агенция отбелязва, че България беше първата страна, признала независимостта на Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Тиквата, Ципрас и Заев - слуги на световния елит заробили и загробили народите си. Факт !
20
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МаматаСкоро не е имало по-кpетенски коментар от твоя, комунизъма и капитализъма са две страни на една и съща западна монета. Освен ако не твърдиш, че Маркс и Енгелс са руснаци, СССР бяха слуги на Запада и продукт на техните идеологии.
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лакеят Борисов, който за да остане на власт се отказа от Южен поток е ЛАКЕЙ с ГОЛЕМИ БУКВИ. Май само завършилите училище за бавноразвиващи се не го осъзнават.А но кого е ЛАКЕЙ, ти го оставям за домашно.
18
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 5 години
А нещо за организираната стачка на 16 ти защо не пишете?
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още малко да изчакат с купуването на членство! Не се знае каква ще е посоката след евроизборите 2019. "Бързай бавно"!
16
13
 
3
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 5 години
да жевее БОЙКО БОРИСОВ!!! 22232
15
17
 
4
 
! Отговори
Мамата преди 5 години
Поредният глупав коментар.Анонимният,я кажи на кого е лакей Борисов.На Македония ли?На Германия ли?Просто е,но не го разбирате.Работи и то разумно за България.А,лакей бяха комунистите и сега са такива на,,братска Русия.
14
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от гърците, които добре си изпипаха нещата нашето слънце подписа най-антибългарския договор. С който македонците ще има да ни извиват ръцете колкото си искат само да стъпят в ЕС. Ама за да го разбереш се иска да имаш нещо между ушите - не да кънти на празно.
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чоки 13"Слънчице" по-полека с констатациите, че ако не си забравил тиквата е комунист и в червата.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нашето отмъщение към макетата задето ни крадат историята ще им сменим името и ще им настаним бежанци Меркел ще им дава пари ако нямат, докато се превърнат в стадо дoбитък и биологична маса без друга перспектива освен да бъде дoбитък.
11
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рублофилите май ги е много яд, че България от 140 г насам за първи път не лъска калните миризливи ботуши на онези дето пият тоалетни химии. *** е пред разпад и Китай само дебне жужето да се наведе и хоп..., Сибир ще се казва Чун Чан Бум.
10
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като всеки чист българин се пуска по пързалката с удоволствие.После като види какви ги е свършил - след дъжд качулка.
9
25
 
5
 
! Отговори
Чоки преди 5 години
Е,наистина част от народа е затъпял.По точно комунистическия електорат.То бива просташки коментари,та няма накъде.Не се учудвам.Нещо умно,смислено от комунисти.Ами,няма.
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо Заев на всички снимки напоследък изглежда като че ли има запек?
7
3
 
17
 
! Отговори
КЛ преди 5 години
На "заека" колко бежанци ли му е предложила "мама" Меркел, в замяна на членство в ЕС?Тоз' чист българин дали се усеща, че го "пуснаха по пързалката". А дано, ама надали.
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-бързо да влизат в ЕС, Меркел трбва да настанява гостите си някъде по квоти.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Меркел изтъкна ролята на българския премиер Бойко Борисов за компромиса между Македония и Гърция."... а, Зоран след "ролята на българския премиер", му се подигра с изказване..Между другото, за "ролята" на Боко знаят само Танте Меркел и нашите медии.
4
3
 
26
 
! Отговори
edin преди 5 години
"Няма да се намесвам в решението на вашите граждани" само ще ви подскажем как да гласувате правилно. За първи път се изреждат да гостуват в Скопие толкова много политици от създаването на Македония но да не сте посмели да си помислите, че искаме да ви влияем. Само диктатори* се намесват във вътрешните работи на независими държави :-)*няма да посочваме на североисток
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то така се прави пуделите от време на време ги потупват и им хвърлят и кокалче за добре свършена работа.
2
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комсомолката благодари на Бойко това значи, че Бойко е предал итересите ни.