В Русия не искат да работят по-дълго, протестират

Местни избори се провеждат в Москва и още 80 региона
154

Противници на плановете на руското правителство да повиши пенсионна възраст се събират днес за протести в цялата страна, информира Асошиейтед прес.

Днешните демонстрации са по призив на опозиционера Алексей Навални, който в момента излежава 30-дневна присъда лишаване от свобода заради неразрешен протест по друг повод през януари. Съобщава се за единични арести.

Недоволните от предложенията за пенсионна реформа, представени през юни, са от целия политически спектър.

По-рано този месец в редица градове на Русия се проведоха протести, организирани от Комунистическата партия.

Планираната реформа предвижда увеличаване на пенсионната възраст с пет години, до 65 за мъжете и 60 за жените.

За демонстрации със стотици участници се съобщава в Сибир и руския Далечен изток, предаде БТА.

На този фон днес в руската столица и още 80 региона се провеждат местни избори. Според анализатори настоящият кмет на Москва Сергей Собянин е без конкуренция.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
Ти кога си бил в Русия та знаеш,че нямат пътища?Навярно си бил или някой ти е казал преди 30 години.Сега имат пътища по добри от нас тираджия съм .По рано имаха едни бетонки строени от Хрушчов само тупа камиона като караш по тях.Сега имат магистрали скоро пътувах Петербург,Мурманск много добра магистрала с паркинги,бензиностанции прави пътища няма нищо общо с нашите вълни по магистралата.
68
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С големи разстояния съм доста наясно, живял съм в САЩ. И тук сравнението е по линия на това с какво разполагаш и какво си направил с него. Не вярвам обикновения руснак много да го топли, че арабите се къпят в кинти, а той трепери кога ще се пенсионира, само защото държавата му, видиш ли, била по-големичка. При това арабите имат само петрол и пясък, а Русия реално има всичко, каквото се сетиш.
67
3
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Москва - Петербург... - по пряко е по черно...
66
4
 
6
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До ЗозоАйде сега напиши и колко процента от БВП е публичния дълг на тия държави. Щото някак не е коректно да им даваш за пример Иванчо, който взимал 5 000 лв заплата и дължи 10 000, а Петърчо, дето взимал 1000 лв, ама имал да връща 300 е бедния...
65
5
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До ЗозоЕ и!???Тези страни дето си ги изброил, са се скрили под сюртюка на Чичо Сам и гребат с голямата лъжица... Ако се наложи да излязат на дъждовно и ветровито, ще видим колко струва БВП!
64
5
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 5 години
До АнонименВиж сега, как да сравняваш държава, която от запдната до източната граница е по -къса от разстоянието между Москва и санкт-Петербург? Ти наясно ли си какво е от Владивосток да идеш до москва? То не е Перник - София.
63
5
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 70И не само там! Самара-Москва Сапсан лети като по олио!Сега правят Казан-Москва!
62
6
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Победените фашисти:Германия - БВП 10 трильона;Япония - 5 трильона;Италия - 2.5трильонаПобедителката "Самая могучая" - БВП 1.2 трильона :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между Москва и Петрбург има бърза железница. Сименс са влаковете.
60
2
 
7
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
до 63Ако САЩ ни дават всяка година по 15 000 000 000 $ безвъзмездна помощ, дали и тук няма да е градина!!! Разбира се САЩ първо трябва да престанат да държат на власт престъпния режим, който днес ни управлява! :-)
59
7
 
9
 
! Отговори
И хаа преди 5 години
Хайде да не говоря колко са безработните в САЩ, % от население.Някой бил е в Дакота?Те беззъби, ама не искаха здравно осигуряване на Обама.Че работят на три места, че пътуват по един час на отиване и 1 на връщане.Че заспиват пред телевизора, и радостта им е промоцията, сандвича в колата и барбекюто - събота и неделя.Нация от роботи, които нямат време да помислят за света около себе си.На стари години събират пари и купуват имоти в Испания , Хаваите, Мексико.А заемите след висше, СТРЕС!
58
4
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Анонимен 63Магистрала нямат, но имат бърз влак Сапсан. Това стига.
57
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До иван-Иване имаш ли брат?
56
3
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Дъртите *** заслужават ниски /руски/ пенсии! В момента на Маказа има 4 км. опашка от прибиращи се в България коли. Всички са ходили да си правят кефа през почивните дни в Гърция.
55
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не е важно толкова какво имаш под краката, а какво имаш в главата. Евреите и арабите направиха от пустинята градина, при това първите дори нямат нефт, а руснаците си играят на световна сила, докато в същото време нямат магистрала между Москва и Петербург. Ама тяхна си работа, щом им харесва така.
54
1
 
3
 
! Отговори
иван преди 5 години
Русия е руска путин е велик за путинизация
53
5
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
В света реално свободните държави са САЩ, Русия, Китай, Индия(до известна степен), Турция й се иска да мине в групата!От тази държави само САЩ са със стандарт, който е далеч пред останалите! Другите имат сравним стандарт! Правете си изводите.
52
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Така е... - нали искате Крим...
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС и САЩ хич не са малки, но сравни колко пътища има. Така че не е и в територията точно проблема, а в хората.Да имаш такива богатства и населението ти да си отива средно на 70 години, а победените немци да живеят средно по над 80, си е тотален абсурд.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59И Киргизистан, ама и там не се знае докога...