Примитивност, жестокост... Убийство по поръчка, а?

Може ли да има превенция на такова престъпление
11 окт 2018 10:30, Петя Славова
79
Примитивност, жестокост... Убийство по поръчка, а?
Снимка: Facebook

Събраните доказателства говорят, че в случая с убийството на Виктория Маринова не става въпрос за поръчка, а за примитивна жестокост, обяви бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев.

"Тази примитивна, брутална жестокост и намерените към момента доказателства съвсем ясно говорят за това, че не става въпрос за подготовка, за поръчка. Просто е страшна, брутална и примитивна агресия", настоя той. 

"Убеден съм, че основната цел на моите колеги е да достигнат до извършителя на престъплението, независимо кой е пострадал", посочи Георгиев.

Още по темата

"Няма как да направиш превенция на убийство, защото то става инцидентно в повечето случаи, когато не е поръчково или планирано. За да докажеш, че едно убийство е поръчково, ти трябва да го разкриеш", настоя бившият главсек пред bTV.

"Не ми е предлагано да ставам министър на вътрешните работи", призна той. На въпрос пък дали би се върнал  като главен секретар на МВР Калин Георгиев отговори, че вече е бил на този пост.

"През 2013 г. подадох оставка, защото усещах, че повече няма да мога да изпълнявам задълженията си на главен секретар и нямаше да мога да правя нищо повече", посочи Калин Георгиев.

"Знаех кой ще бъде министър. Прецених, че ще бъда принуден да правя неща, които не желая. Знаех, че предстоят промени в системата на МВР, освобождаване на колеги, с които аз съм работил, и нямаше как да го понеса чисто човешки", изтъкна той.

По думите му през 2013 – 2014 г. са нанесени много тежки щети на системата и тя все още се опитва да се справи с това.

"Не давам оценки на колеги и на министри, защото знам какво им е било. Само човек, който не е носил бремето на това пред името ти да пише главен секретар, дава оценки, но не знае какво е реално да носиш отговорност", отбеляза бившият главен секретар.

Според него министерството непрекъснато е жертва на разнопосочни реформи и разсипване на ръководния състав.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
7
 
! Отговори
37, преди 5 години
"начи да разбираме тогава, че унас вилнеят необозпокоявано убийци, изнасилвачи, грабители, наслници и си правят каквото си искат и няма кой да ги зАпре така ли бе ?"А защо да не вилнеят? Вилнеят, разбира се. По цял свят има престъпност, колкото и да не ни се иска. Жестоки престъпления стават навред. Това, което може да се направи в случая, е да се увеличат полицаите, работещи на терен и те да са си на терена, не в колите, не по кафенетата. Да има осветление и камери на повече места. И присъди.
38
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 38: Това убийство не прилича на поръчково, но все пак съмнението остава. Как така точно журналистка, която е разследвала корупционни сделки. Нивото на доверие в полицията съвсем не е високо, и има причини за това.
37
0
 
19
 
! Отговори
Инеко преди 5 години
Докато в България се нарича убиец човек без произнесена и потвърдена на всички инстанции присъда, няма да има правова държава. Дано разбирате каквио искам да кажа. Дотогава ще сме марионетки на конци в ръцете на Боко, Доко и Свинчо.
36
4
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 36: Превенция е възможна и е проста и ясна: хора с по няколко висящи присъди да не могат да се разхождат свободно по улиците. Чак когато някой извърши убийство, става ясно колко висящи дела е имал.
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има поръчкови убийства, разбира се, никой не твърди че няма. Но това не е от тях и опитите ви да наврете политиката дори в собствения си гардероб са безсмислени, освен ако, разбира се, не се облажавате с пара от някоя и друга полит-поръчка за това. Можете да си играете на Поаро и в собствената си къща, без да ангажирате излишно обществеността си измислиците си.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам всички които твърдят, че е възможна превенция на такива престъпления, да напишат как точно може да стане това? Нали ако такива се вкарват в лудници превантивно, ще надуете гайдите, че това е полицейски произвол, че това са репресии и т.н. Да не говорим, че няма как със сигурност да се твърди, че някой е психопат преди да е извършил подобни зверства - никъде по света няма практика, предварително да се задържат хора, по някакви хипотетични предположения, че можел да извърши престъпление.
33
4
 
10
 
! Отговори
ДоВсичкиНевярващи преди 5 години
И на какво отгоре не вярвате, че този е убиецът? Малко ли баби и дядовци изнасилиха, убиха за по 5лв? В собствените им домове! А забравихте ли случая от преди няколко месеца, когато няколко "българчета" от неговия етнос изнасилиха 13 годишно дете в Германия? Че и снимали наглеците! А че то им е в народопсихологията да бие и насилва собсвените си жени? За тях няма по-нормално нещо от това..Та на какво отгоре не вярвате, че той изнасили и уби момичето?!
32
1
 
7
 
! Отговори
www преди 5 години
Може да има превенция срещу такива убийства.
31
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗЛАТАНОВ:ДА ТОЙ Е ПО-ПОРЪЧКА НА БОРИСОВ ИЗПЪЛНЕНО ОТ ГДБОП!
30
3
 
17
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Аз друго си мисля, не трябва ли съда да реши кой е виновен и кой не. Не прокуратурата, политиците или журналистите. Аз не вярвам това момче да е убиецът. И много бързо го осъдиха медии и политици и служители на съдебната система. Според мен всичко е съшито с бели конци.
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако убийството не е поръчково, то тогава положението е ужасяващо-разхождат се и вилнеят свободно и безнаказано всякакви от*дъци (10-20 години присъда НЕ е наказание за подобно деяние)! А ако убийството е поръчково, то тогава положението е ужасяващо-всеки може да поръча всеки вде едно си поръчва пица по телефона. А ако продължаваме да живеем по тоя начин-положението е ужасяващо!
28
0
 
7
 
! Отговори
Yenkl преди 5 години
...а се допускат след известен престой сред хората...Превенцията е като профилактиката на болестите въобще. а такива в България няма.Цялостно преструктуриране на обществото и ценностите, това до голяма степен ще помогне!
27
2
 
9
 
! Отговори
Yenkl преди 5 години
И още нещо...такива хора са категорично неизлечими, ако не останат в доживотен затвор, а се допускат след известен престой, те 100% рецидивират! Нямало превенция? Не- по- скоро няма воля за такава!
26
1
 
11
 
! Отговори
Yenkl преди 5 години
По повод изказването на г-н Георгиев, че е невъзможна превенция на такъв род престъпления.Превенция до голяма степен е възможна. Тя изисква мобилизирането на управниците, за която ние , гражданите, се трудим и съответно на това, разполагаме с правото да бъдем защитени!Такива психопати не може да не проявят симптоми да своето асоциално поведение, още от деца! Къде са социалните служби, детските психолози, възпитателната дейност? Образованието и ценностите, в момента в пълен разпад?
25
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе поръчково убийство! Глупости! Гарги ви само в главите. За платените политически *** да не повдигам въпрос въобще - те са тези, които правят това, за което им се плаща.Престъплението е свършено от типично просто селяне - социопат и психопат и сега следва то да бъде осъдено, т.к. въпреки това то си носи отговорност, не е невменяемо, да се натика в панделата и там да му гледат сеира батювците с тежките присъди.
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23Никой нищо не ти внушава, просто ти си фантазираш разни неща.
23
6
 
12
 
! Отговори
Версия с поръчка преди 5 години
Човек, познаващ психопатията на Северин и - може би, принадлежащ към социалния му кръг, получава "платена поръчка" да разтърси яко една хубавица. Той се повглежда в нея, в навиците й, в маршрутите, в приятелите й, но шубето го стяга. Взел е пари, обаче, няма как, и решава да използва психаря Северин. Насочва вниманието му към нея, при разпивка му пуска между другото провокационен лаф "за запалване на фитила" и ...Но Северин наистина няма пряка поръчка ...
22
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо така упорито ни внушават, че не е поръчково убийство?
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че се насочи вниманието към проблемите в България. Не го приемам като омаскаряване. Целта оправдава средствата. Косвените жертви на политическата мафия говорят от отвъдното. Системата убива.
20
1
 
16
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Свободата на журналистите в България е ограничана от автоцензура. Всъщност въобще е трудно да говорим за журналистика тук - много са малко онези които реално търсят и представят на обществото обективната истина, огромната част изпълняват поръчки, проводници на ПР кампании, включетилно черни такива, други пък просто преписват, някой с мъка превеждат статии от чужди медии с google translate и т.н. А относно този случай - Виктория Маринова не е била журналист, а водеща, разликата е огромна.