Социопат, психопат… Що за човек би убил жена като Виктория?

Агресията може да бъде отключена с реплика или пренебрежение
Обновена: 11 окт 2018 10:53 | 11 окт 2018 09:15,
86

Зад убийството на Виктория Маринова вероятно стои човек с тежки деформации. Но тепърва ще се установява дали задържаният Северин Красимиров има психично заболяване, коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Дружеството на психолозите в България Пламен Димитров.

Още по темата

По думите му не е рядкост у нас хора да имат по няколко профила в социалните мрежи, така както и Северин. Това именно говорело за желание човек да бъде анонимен.

Агресията срещу Виктория Маринова може да бъде отключена дори само с една реплика или просто пренебрежение.

По думите на Пламен Димитров обаче, поставянето на всички хора с психични проблеми под общ знаменател е грешно, защото 99% от тях не били опасни за обществото.

"Депресиите са навсякъде около нас и ние ги виждаме по един или друг начин, а хората развиват все повече самоубийствено поведение", смята той.

Според сттистиките 450 милиона души по света страдат от психични заболявания, а българите най-често страдат от тревожни разстройства, като жените и децата са най-уязвимата група.

"Затова са нужни промени в политиката, ресурсните обезпечения, за да се осигурят качествени грижи. Практиката иска институционална рамка и грижа", призова психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
anna преди 5 години
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".
57
0
 
0
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
До 18719Толкова сте точен
56
1
 
9
 
! Отговори
18719 преди 5 години
Защо се втвърдява усещането, че някой иска да повярваме, че е станало спонтанно, а извършителят е социопат, психопат? Просмука се, че е имал приятелка, че са били на дискотека, бил е задоволен. Майка му рблоти в Германия - не е беден. За заболяването и хапчетата, които не пиел, да го оставим. Цели села имат диагноза и пият хапчета. Тренирал бокс. Това с пияната глава и непомненето да го забравим. Всичко си спомня. Въпросът е дали ще сподели кой му е поръчал и какво му е обещал срещу тази "услуга
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В всяко гето има тартори които казват как да гласуват на избори така може да са му казали и да я убие по нареждане на Цветанов местния тартор е извикал тоя като по така дал му да пие дал му дрога и му казал виж я тая ще я убиеш ли заради мен.
54
0
 
11
 
! Отговори
крис преди 5 години
Що за човек би написал заглавие като това?
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този няма никакви права дали ще е тук или там до живот, а онези в затвора ще му разкажат играта, и сам ще поиска да умре.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИТа тя е била наи -обикновена водеща .Какви разследвания?
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смрадлив фес - от ония с правата и свободите, дето 30 години по - късно реват от Възродителния процес, а забравят за 5 вековното клане и ***, и за атентата на гара Буново!
50
1
 
15
 
! Отговори
З преди 5 години
Кой машоуммик е написал това заглавие,,.....унил жена като Виктория?,А всички жеми ,кгиоито не са като Виктория,какво да ги убиват ли?Срам и позор за пишещият.Ако съм му шеф,ще го уволня.
49
1
 
12
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Хора, като пишете и поставяте заглавия ... влагате ли малко ум ... замислете се точно какво казвате с това заглавие !
48
0
 
6
 
! Отговори
заключение преди 5 години
" българите най-често страдат от тревожни РАЗСТРОЙСТВА".
47
0
 
5
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
Тоя е сектант има селфита с пана на секта
46
0
 
8
 
! Отговори
До конспирациите преди 5 години
Добре де, айде малко помислете. Конспиративно "плащат" някакси, подкупват по някакъв начин примитивното същество. То отива в затвора, попада на хора, пускат го предсрочно, все говори с някой човек. Как си мислите че няма да се издаде с тоя коефициент -10? Как си мислите по същата логика и за конспирацията че същите *** им подхвърлят 200 - 300 лв. и казват по "телевизора", че са спечелили Милион? И не казват на никой ... същата логика. *** никой не мисли!
45
4
 
5
 
! Отговори
до 4 преди 5 години
Това, че са намерили убиеца, съвсем не означава, че са разкрили причината за убийството. Бъркаш двете неща !
44
10
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Що за човек би извършил това убийство ?Човек, на когото е платено добре и на когото е обещано, че няма да лежи дълго в затвора ...Разбира се, човекът трябва да е добре подбран, за да изглежда всичко като битов инцидент.
43
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде четете, че специалист твърди, че това нищо на снимката било невменяемо?Абе правете разлика между невменяем и обикновен социопат и психопат, които най-добре си носят наказателна отговорност.Не пишете, като не сте наясно, че само излишно се хабите и самонавивате.
42
0
 
9
 
! Отговори
бройко преди 5 години
химическа кастрация, ако преди това не излезе иззад клавиатурата някой достоен българин да го ликвидира този неконтролируем индивид
41
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да повярвам, че след като дадоха сумати хора който разказаха че знаят че той е убиеца дори жена му каза че той си е признал преди да иде в Германия и леля му го потвърди и целия ромски квартал е бил наясно още преди да отиде в тях полицията... и все още има хора дето приказват тука за конспирации, че било зарди работата и и че била изфабрикувана тая история...! Той сигурно и на площада да я беше убил пак щеше да има хора да викат че не бил тои ми мафията била... :D Хора осъзнайте се :D
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега бил невменяем ... Просто някои етноси в България си мислят, че законите не важат за тях - няма сметки, няма данъци, няма отговорности, няма задължения - има само права. Защото са избиратели на някой си! Кой допусна това?! И продължава!
39
7
 
4
 
! Отговори
Исус Христос преди 5 години
Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.Вземете Моето иго върху си, и научете се от Мене; защото съм кротък и смирен на сърце; и ще намерите покой на душите си.Защото Моето иго е благо, и Моето бреме е леко.