Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?

Телефонът на Виктория – основен елемент за разгадаването на убийството
Обновена: 11 окт 2018 10:53 | 11 окт 2018 09:00, Златко Желев
272
Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?
Снимка: Facebook

След няколко неуспешни проверки на регистрирани за изнасилвания, хора от близката лудница, задържан чужденец и ДНК – полицията започва да смята, че журналистката Виктория Маринова е убита заради грабеж.

Преглеждат се записи от камери, разпитват се свидетели. Така се стига до видео, на което младеж е заснет да тича из Русе с телефон със специфичен бежов калъф в ръка.

Свидетел е посочил, че момче с подобно описание бягало по алея в парка, където е убита Вики, а камера засякла движението на младия мъж, който е същия като бягащият из града.

Още по темата

ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин Надеждов Красимиров. По тези две улики криминалистите стигат до убиеца на момичето, който е избягал в германския  град Щаде в неделя - ден след изнасилването и последвалата смърт на тв водещата. Северин е задържан там във вторник вечерта.

Първоначално криминалистите от Главна дирекция "Национална полиция" и колегите им от ОД на МВР – Русе започнали с разпити на свидетели и проверка на ДНК с тази на регистрирани за изнасилвания и блудства в Русе и региона.

Проверили и близката психиатрична клиника, но всички били оневинени от експертните справки с генетичен материал, какъвто имало по трупа на изнасилената 2 пъти жена.

За смъртта ѝ 8 часа в ареста прекара и румънец с украински паспорт, който водел скитнически начин на живот. И той обаче бил невинен.

Бившето гадже на Виктория от гимназията също бил проверен. Ученическата любов на журналистката нямал алиби за убийството и дори дал противоречиви резултати, граничещи с лъжа, на тестовете с полиграфа, но ДНК експертизата напълно го оневинила.

Желязно алиби пък свалило подозренията от бившия съпруг на жената. Липсата на травми по лицето ѝ освен един удар, който е бил с юмрук или от повалянето на жената на земята, също насочили криминалистите, че убийството не е дело на близък.

При такива случаи нападателят цели да наранява лицето, за да накаже жертвата. Виктория има множество рани там, но те са от триенето на главата в предната и задната част по време на двете изнасилвания, разказват разследващи пред "24 часа".

Версията за убийство, свързано с работата ѝ, също не се потвърдила, защото при подобни поръчки извършителят не оставя следи и рядко действа в светлата част на денонощието.

Затова именно телефонът на момичето се превърнал в основен елемент за разгадаването на убийството ѝ. Водещата версия била грабеж, от София дошли полицаи, които ръководили секторите за тези престъпления в СДВР и Националната полиция.

При разследването се установило, че младежът, който в парка се вижда само в далечината, тича и из града. Към първата камера полицаите са насочени от 4-ма души, които Северин подминава в парка, докато бяга.

Късмет обаче е, че няколко души, сред които и бившият съпруг на Виктория, носят други записи от различни точки в града. На тях Красимиров се вижда доста по-добре, а експертиза с ръста му показва, че е същият като на самотния бегач от парка.

Последвала сложна техническа експертиза, която навързала движението на Северин до дома му. Там полицаите открили дрехи, напоени с кръвта на Виктория. ДНК експертизата потвърдила, че е нейната. При справка с генетичния материал от трупа на младата жена и този на Северин, който бил по дрехите му, също излязло пълно съвпадение. Младежът е регистриран за кражба на цветни метали като 10-годишен, но не му е вземана ДНК, тъй като престъплението не е против личността и не се отличава с висока степен на опасност на извършителя.

Веднага за разпит били отведени лелята и съпругата на младежа. Те казали, че е духнал в Германия още в неделя. Там живее майка му, както и вторият му баща.

След продължителни разпити роднините казали, че Красимиров признал пред тях за убийството на Виктория. Той не разказал детайли, а близките му няма да носят отговорност, тъй като имат право да не съобщят данни, уличаващи техни близки в престъпление.

Макар именно роднините да са посъветвали момчето да бяга, те не са му помагали при изчезването.

За разпити са били отведени и двамата другари на Северин, които го закарали до границата с Румъния. Разпитват ги вече втори ден, за да се изясни дали са знаели за убийството. Ако се докаже, че да, то те може да бъдат обвинени в помагачество за бягството.

Междувременно полицията проверява дали Красимиров не е имал съучастник. Той не е споделил подобно нещо пред близките си, но не им е разказвал в детайли. Друга проверка трябва да установи дали 21-годишният младеж е получил поръчка да ликвидира младата жена, или я е нападнал с цел грабеж и изнасилване.

Красимиров още не е разпитан от български разследващ полицай или прокурор. Засега той е обвинен за убийство и може да получи от 10 до 20 г. затвор. Чака се екстрадицията му от Германия, документите за това вече са изпратени.


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 5 месеца
Нещо не ми се вярва тоя джендър да го е направил този клоун всяка жена в добра спортна кондиция каквато е била Виктория би го ошамарила
200
0
 
5
 
! Отговори
В.Иванова преди 5 месеца
До Анонимен,да ама тях даже ги е страх да го арестуват,камо ли да го интегрират.Няма да им е лесно.На приказки всеки е ербап.Да дойдат тука...
199
1
 
4
 
! Отговори
В.Иванова преди 5 месеца
До Ела-отишъл да каже на майка си,от това по-тъпо обяснение,сякаш нямат телефони.И тя казва ,че той й споделил за гаврите и убийството,но сега ще вярваме на него ,че е изтрезнял и разбрал как е загазил.
198
1
 
7
 
! Отговори
Аркан. Църква преди 5 месеца
Не вярвам тоя джендар да е извършил това престъпление.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нали с удар в главата и задушаване е убита г-ж Маринова , а от къде е тази кръв по дрехите му????
196
0
 
13
 
! Отговори
к преди 5 месеца
До Хохо

"10 години ? Вие ненормални ли сте бре, как 10 години?"

ами ето така:
ако даде показания че някой му е платил да я изнасили -т.е. сътрудничи със следствието ще му дадат 10 госини, от тях ще лежи 3 и след това ще го пуснат под гаранция

законите не са направени да защищават хората а върхушката
195
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В сайта фрогнюз потребител твърди, че служебният му адвокат в Германия е заявил, че този е пристигнал в Германия два дни преди убийството.
От друга страна Ченалова задава доста логични въпроси, всяващи огромно съмнение в обвинителната теза. Впрочем вече на някои некадърни властообслужници в МВР им става навик бързо да обвинят някого, а после безсрамно да обвинят друг без да се извинят на набедения че са му съсипали живота. Медиите не повдигат въпроса, слугинажничат. Набедени в убийства НЕЧУВАНО
194
1
 
11
 
! Отговори
БайХай преди 5 месеца
“ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин” - от това твърдение излиза че този прост *** сам си е направил ДНК експертиза... браво на “журналиста” написал тази статия! Днес БГ, какви хора назначавате?
193
0
 
8
 
! Отговори
Пфууу преди 5 месеца
И откъде накъде всичката тази информация ще е в медийното пространство .....
192
1
 
7
 
! Отговори
anna преди 5 месеца
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Може да получи 10 години!?!? Наистина ще се отрека от тази държава.
190
3
 
20
 
! Отговори
Ела преди 5 месеца
Защо след като решава да напусне България,оставя вещите на жертвата у дома си ???
189
5
 
15
 
! Отговори
Ela преди 5 месеца
Защо след като е решил да бяга, е оставил у дома си вещите на жертвата ???
188
2
 
13
 
! Отговори
Мето преди 5 месеца
Нашите закони са по руски образец. Затова всички виновни са невинни и обратно.
187
22
 
14
 
! Отговори
тони преди 5 месеца
А вие не забелязахте ли че червените *** бяха пуснали сензацията по целия свят едва ли не в същия час на престъплението ?
186
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отново философи колко щеш.абе за вас няма ли работа бе бастуни.наближава лека нощ деца
185
0
 
6
 
! Отговори
Мангал преди 5 месеца
може да получи от 10 до 20 г. затворa със условна присуда как винаги правят
184
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НАЙ-СИЛЕН БЕШЕ ПРИЯТЕЛСКИЯТ ОГЪН ОТ ЕВРОСЪЮЗА.
ТОВА ПОКАЗА, ЧЕ НА БОРИСОВ НЕ МУ ВЯРВАТ ТАМ.
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ КАМПАНИЯ В ЕС, ЧЕ НЕ СМЕ ИНТЕГРИРАЛИ РОМИТЕ.
182
1
 
20
 
! Отговори
Хохо преди 5 месеца
10 години ? Вие ненормални ли сте бре, как 10 години?