Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?

Телефонът на Виктория – основен елемент за разгадаването на убийството
Обновена: 11 окт 2018 10:53 | 11 окт 2018 09:00, Златко Желев
272
Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?
Снимка: Facebook

След няколко неуспешни проверки на регистрирани за изнасилвания, хора от близката лудница, задържан чужденец и ДНК – полицията започва да смята, че журналистката Виктория Маринова е убита заради грабеж.

Преглеждат се записи от камери, разпитват се свидетели. Така се стига до видео, на което младеж е заснет да тича из Русе с телефон със специфичен бежов калъф в ръка.

Свидетел е посочил, че момче с подобно описание бягало по алея в парка, където е убита Вики, а камера засякла движението на младия мъж, който е същия като бягащият из града.

Още по темата

ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин Надеждов Красимиров. По тези две улики криминалистите стигат до убиеца на момичето, който е избягал в германския  град Щаде в неделя - ден след изнасилването и последвалата смърт на тв водещата. Северин е задържан там във вторник вечерта.

Първоначално криминалистите от Главна дирекция "Национална полиция" и колегите им от ОД на МВР – Русе започнали с разпити на свидетели и проверка на ДНК с тази на регистрирани за изнасилвания и блудства в Русе и региона.

Проверили и близката психиатрична клиника, но всички били оневинени от експертните справки с генетичен материал, какъвто имало по трупа на изнасилената 2 пъти жена.

За смъртта ѝ 8 часа в ареста прекара и румънец с украински паспорт, който водел скитнически начин на живот. И той обаче бил невинен.

Бившето гадже на Виктория от гимназията също бил проверен. Ученическата любов на журналистката нямал алиби за убийството и дори дал противоречиви резултати, граничещи с лъжа, на тестовете с полиграфа, но ДНК експертизата напълно го оневинила.

Желязно алиби пък свалило подозренията от бившия съпруг на жената. Липсата на травми по лицето ѝ освен един удар, който е бил с юмрук или от повалянето на жената на земята, също насочили криминалистите, че убийството не е дело на близък.

При такива случаи нападателят цели да наранява лицето, за да накаже жертвата. Виктория има множество рани там, но те са от триенето на главата в предната и задната част по време на двете изнасилвания, разказват разследващи пред "24 часа".

Версията за убийство, свързано с работата ѝ, също не се потвърдила, защото при подобни поръчки извършителят не оставя следи и рядко действа в светлата част на денонощието.

Затова именно телефонът на момичето се превърнал в основен елемент за разгадаването на убийството ѝ. Водещата версия била грабеж, от София дошли полицаи, които ръководили секторите за тези престъпления в СДВР и Националната полиция.

При разследването се установило, че младежът, който в парка се вижда само в далечината, тича и из града. Към първата камера полицаите са насочени от 4-ма души, които Северин подминава в парка, докато бяга.

Късмет обаче е, че няколко души, сред които и бившият съпруг на Виктория, носят други записи от различни точки в града. На тях Красимиров се вижда доста по-добре, а експертиза с ръста му показва, че е същият като на самотния бегач от парка.

Последвала сложна техническа експертиза, която навързала движението на Северин до дома му. Там полицаите открили дрехи, напоени с кръвта на Виктория. ДНК експертизата потвърдила, че е нейната. При справка с генетичния материал от трупа на младата жена и този на Северин, който бил по дрехите му, също излязло пълно съвпадение. Младежът е регистриран за кражба на цветни метали като 10-годишен, но не му е вземана ДНК, тъй като престъплението не е против личността и не се отличава с висока степен на опасност на извършителя.

Веднага за разпит били отведени лелята и съпругата на младежа. Те казали, че е духнал в Германия още в неделя. Там живее майка му, както и вторият му баща.

След продължителни разпити роднините казали, че Красимиров признал пред тях за убийството на Виктория. Той не разказал детайли, а близките му няма да носят отговорност, тъй като имат право да не съобщят данни, уличаващи техни близки в престъпление.

Макар именно роднините да са посъветвали момчето да бяга, те не са му помагали при изчезването.

За разпити са били отведени и двамата другари на Северин, които го закарали до границата с Румъния. Разпитват ги вече втори ден, за да се изясни дали са знаели за убийството. Ако се докаже, че да, то те може да бъдат обвинени в помагачество за бягството.

Междувременно полицията проверява дали Красимиров не е имал съучастник. Той не е споделил подобно нещо пред близките си, но не им е разказвал в детайли. Друга проверка трябва да установи дали 21-годишният младеж е получил поръчка да ликвидира младата жена, или я е нападнал с цел грабеж и изнасилване.

Красимиров още не е разпитан от български разследващ полицай или прокурор. Засега той е обвинен за убийство и може да получи от 10 до 20 г. затвор. Чака се екстрадицията му от Германия, документите за това вече са изпратени.


272
Още от Темида
Пари, имоти... Ценко Чоков със солиден запор, близо 4 млн.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 1 седмица
Нещо не ми се вярва тоя джендър да го е направил този клоун всяка жена в добра спортна кондиция каквато е била Виктория би го ошамарила
200
0
 
5
 
! Отговори
В.Иванова преди 1 седмица
До Анонимен,да ама тях даже ги е страх да го арестуват,камо ли да го интегрират.Няма да им е лесно.На приказки всеки е ербап.Да дойдат тука...
199
1
 
4
 
! Отговори
В.Иванова преди 1 седмица
До Ела-отишъл да каже на майка си,от това по-тъпо обяснение,сякаш нямат телефони.И тя казва ,че той й споделил за гаврите и убийството,но сега ще вярваме на него ,че е изтрезнял и разбрал как е загазил.
198
1
 
6
 
! Отговори
Аркан. Църква преди 1 седмица
Не вярвам тоя джендар да е извършил това престъпление.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали с удар в главата и задушаване е убита г-ж Маринова , а от къде е тази кръв по дрехите му????
196
0
 
13
 
! Отговори
к преди 1 седмица
До Хохо

"10 години ? Вие ненормални ли сте бре, как 10 години?"

ами ето така:
ако даде показания че някой му е платил да я изнасили -т.е. сътрудничи със следствието ще му дадат 10 госини, от тях ще лежи 3 и след това ще го пуснат под гаранция

законите не са направени да защищават хората а върхушката
195
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В сайта фрогнюз потребител твърди, че служебният му адвокат в Германия е заявил, че този е пристигнал в Германия два дни преди убийството.
От друга страна Ченалова задава доста логични въпроси, всяващи огромно съмнение в обвинителната теза. Впрочем вече на някои некадърни властообслужници в МВР им става навик бързо да обвинят някого, а после безсрамно да обвинят друг без да се извинят на набедения че са му съсипали живота. Медиите не повдигат въпроса, слугинажничат. Набедени в убийства НЕЧУВАНО
194
1
 
10
 
! Отговори
БайХай преди 1 седмица
“ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин” - от това твърдение излиза че този прост *** сам си е направил ДНК експертиза... браво на “журналиста” написал тази статия! Днес БГ, какви хора назначавате?
193
0
 
8
 
! Отговори
Пфууу преди 1 седмица
И откъде накъде всичката тази информация ще е в медийното пространство .....
192
1
 
7
 
! Отговори
anna преди 1 седмица
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".
191
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Може да получи 10 години!?!? Наистина ще се отрека от тази държава.
190
3
 
19
 
! Отговори
Ела преди 1 седмица
Защо след като решава да напусне България,оставя вещите на жертвата у дома си ???
189
5
 
15
 
! Отговори
Ela преди 1 седмица
Защо след като е решил да бяга, е оставил у дома си вещите на жертвата ???
188
1
 
13
 
! Отговори
Мето преди 1 седмица
Нашите закони са по руски образец. Затова всички виновни са невинни и обратно.
187
21
 
14
 
! Отговори
тони преди 1 седмица
А вие не забелязахте ли че червените боклуци бяха пуснали сензацията по целия свят едва ли не в същия час на престъплението ?
186
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отново философи колко щеш.абе за вас няма ли работа бе бастуни.наближава лека нощ деца
185
0
 
6
 
! Отговори
Мангал преди 1 седмица
може да получи от 10 до 20 г. затворa със условна присуда как винаги правят
184
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НАЙ-СИЛЕН БЕШЕ ПРИЯТЕЛСКИЯТ ОГЪН ОТ ЕВРОСЪЮЗА.
ТОВА ПОКАЗА, ЧЕ НА БОРИСОВ НЕ МУ ВЯРВАТ ТАМ.
183
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЕГА ЩЕ ЗАПОЧНЕ КАМПАНИЯ В ЕС, ЧЕ НЕ СМЕ ИНТЕГРИРАЛИ РОМИТЕ.
182
1
 
20
 
! Отговори
Хохо преди 1 седмица
10 години ? Вие ненормални ли сте бре, как 10 години?