Ром, рецидивист, с 34 присъди и "патент" – ток нощем в килията

Искал предросрочно освобождаване, съдът в Кюстендил отказа
23 окт 2018 17:00, Анисия Иванова
50
Ром, рецидивист, с 34 присъди и "патент" – ток нощем в килията
Снимка: flickr

Рецидивист от ромски произход е успял и в затвора да се върже незаконно към електрическата мрежа. Това стана ясно на дело в окръжния съд в Кюстендил за условно предсрочно освобождаване по молба на 41-годишния Живко Иванов от Петрич.

Той е с 34 присъди и поиска да излезе предсрочно на свобода, но окръжният съд отхвърли молбата му.

Живко Иванов от 2009 г. излежава в затвора в Бобов дол 12-годишна кумулирана присъда за 16 престъпления. Те са основно грабежи с побои, кражби и др., извършени от 2007 до 2009 г.

Преди това е изтърпял 5 г. и 6 месеца кумулирана присъда за други 18 подобни престъпления, извършени от 2001 до 2006 г. За дългия му престой зад решетките рискът от рецидив не само че не е снижен, но е и завишен, стана ясно в съдебната зала.

Престъпникът е наказван многократно за сбиване с други затворници, заплахи за саморазправа към длъжностно лице, държане на мобилен телефон, обиди към служител, качване на орехово дърво в двора, изнасяне на хляб от затворническата столова, обръщане на чинията с храна и др.

Едно от многото му наказания е изолиране в наказателна килия за 14 денонощия за нерегламентирано свързване към електрическата мрежа. При претърсване в спално помещение е установено, че в коридора над мивките на санитарния възел има вкопан кабел, свързан с осветлението на коридора, който продължава към тоалетната на килията, прекъснат с ключ в малка дупка между дограмата на прозореца и мазилката, и влиза в малкото спално помещение.

Тогава затворникът признал, че е свързал кабела към електрическата мрежа, за да има ток в килията и нощем, пише "24 часа".

Ромът е неграмотен и при престоя си в затвора не е работил. Магистратите в Кюстендил отказаха да го пуснат предсрочно на свобода за остатъка му от 21 месеца от присъдата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да го назначат за електротехним по поддръжката в затвора. Така даже ще е полезен.
23
0
 
39
 
! Отговори
ГОПСОДАРИ НА ЕФИРА преди 5 години
До vlady Влади довечера пиши в този сайт след 23:00 часа,когато няма да има модератори да ти разкажа за "Българския СЪД"
22
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на тези магистрати! Герои! Трябва много смелост и правдивост за да откажеш на ром с 34 присъди предсрочно освобождаване! Евала! Те не са никога не са били и никога няма да бъдат корумпета! Дали?...
21
2
 
39
 
! Отговори
vlady преди 5 години
В конкретния случай трудно може да се стигне до вътрешна присъда - нарушенията са дисциплинарни, не е извършил престъпление в затвора. Ако евентуално нелегалното включване на ток беше довело до телесни повреди или смърт в този случай можеше да получи вътрешна присъда. Абсолютно правилно е да излежи цялата присъда - има много нарушения на реда, не показва признаци на поправяне, не работи и т.н.
20
0
 
37
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 5 години
До провАЛ9x19 1 брой
19
3
 
35
 
! Отговори
Рембо преди 5 години
*** са интелигентни (да не се бърка с грамотни/начетени) и от нас зависи дали можем да впрегнем тази интелигентност в полза на обществото или ще продължаваме да й сърбаме попарата!
18
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с кумулираните присъди е супер зле- ще поясня за неразбиращите- ако имаш три, четири, пет или както е в случая 16 присъди лежиш само една- най- голямата от всички, а не както е в Америка да ти ги сумират и да ти треснат 80 примерно години
17
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На времето имаше вътрешни присъди,ако много е еркек може изобщо да не излезе!Сега не знам как е!
16
3
 
42
 
! Отговори
големия майтап преди 5 години
Запада си прави гаргара с нас,и ни дава за пример,а ние се радваме,че сме горди европейци!
15
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продайте му Чез, този си знае работата
14
0
 
57
 
! Отговори
провАЛ преди 5 години
Пълен провал на наказателната система!НЯКОЙ ДА КАЖЕ КОЛКО ПАРИ ЗАМИНАВАТ, САМО ЗА ДА ХРАНИМ И ТОПЛИМ УБИЙЦИТЕ И КРАДЦИТЕ СИ?
13
1
 
50
 
! Отговори
малко помислете.. преди 5 години
Сега в момента както кубик дърва гони 100лв ,ако хване по -дълга зима дървата свършват за пари да не говорим и не големите, ами децата на братята тръгват по къщите в които не живеят постоянно хора и влачат всико което става за горене ,за една греда къща бутат и това се знае ,аз лично съм го виждал къртят се дограми и всякакви шперплати белите са страшни и кой ги хваща -- така си свикват да крадат и си им става нормално ,каквото си намерят си е тяхно няма чуждо щом не се пази се взима.
12
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да му изключат Тока и Интернета, докато не си плати сметката в Енергото.
11
0
 
39
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
... качване на орехово дърво в двора на затвора...?!?Орехи ли е крал?
10
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, даже и в затвора крадат ток тия ********, бе!
9
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви 21 месеца, този трябва да лежи поне още 15 год.
8
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо не работи? Аз нямам никво намерение да изхранвам престъпници...
7
7
 
47
 
! Отговори
малко помислете.. преди 5 години
Ако помислиме реално почти 80% от престъпностани е на неграмотно битово гладна престъпност....създадена от управляващите последните години... в коя нормална държава някой ще влезе да ти открадне прасето и ракията ,чушките на къра или ще претрепе дядо за 120 лв и ще си остави навсякъде следите това може да го направи много беден и гламав без образование човек.. И накрая той е по добре вътре отколкото в мизерията отвън-- 3-пъти ядене и на топло за много от етноса в копторите това е лукс.
6
0
 
47
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Ромедисон...
5
0
 
61
 
! Отговори
ined преди 5 години
SuperROM - дори и пандиза пак краде ток